Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Mudīte Zandere: uzbrukumā līdz savām sadarbībām nemaz netikām

Mudīte Zandere: uzbrukumā līdz savām sadarbībām nemaz netikām
Latvijas U16 izlases rezultatīvākā spēlētāja mačā ar Portugāles kadetēm Rūta Vētra.
Foto: fibaeurope.com

Eiropas U16 meiteņu čempionāta B līgas turnīra pirmajā spēlē Latvijas kadetes zaudēja Portugāles komandai - 57:64 (19:22, 31:31, 39:43). Piektdien plkst.20:15 latvietes spēlēs ar Ukrainas komandu, kas pirmajā dienā ar 90:55 sagrāva Luksemburgas kadetes. 

Latvijas U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere:

"Pirmo reizi saskārās ar tik asu spiedienu. Mūsu reģionā Somijas kadetes spēlē agresīvi, bet portugālietes viņas krietni pārspēja. Uzbrukumā kļūdu dēļ bieži nemaz netikām līdz sadarbību izspēlēšanai. Statistika ir daiļrunīga - divpunktniekus esam metušas ar 66% precizitāti (22/34), toties pieļāvām 32 kļūdas (pretinieces - 15).

Spēle ilgi ritēja punkts punktā. Otrajā puslaikā divas reizes atlaidām pretinieces, tad gandrīz panācām, bet pašos svarīgākajos brīžos kāda izslēdzās no spēles un visu vajadzēja sākt no sākuma. Katra pamēģināja uzņemties iniciatīvu, bet ne vienmēr tas notika īstajā vietā un īstajā laikā.

Meitenes nevainoju. Visas cīnījās, taču tādos apstākļos spēlēja pirmo reizi. Trūkst pieredzes. Problēmas sagādāja gan pretinieces, gan spriedze. Turklāt tiesneši akceptēja parupju spēli un pretinieces to izmantoja.

Tagad ir gan sliktas emocijas, gan fiziskas brūces - pārsista piere, sasisti deguni. Alise (Feodorova) dabūja sitienu pa ceļgalu - aizvedām uz slimnīcu pārbaudīties. Mums ir nepilnas 24 stundas, lai tiktu galā ar visām vainām.

Ukrainas komanda arī lieti presingu, taču tā intensitāti nevar salīdzināt ar šodien piedzīvoto. darīsim visu iespējamo, lai sagatavotos fiziski, taktiski un, galvenais, psiholoģiski. Viens zaudējums tik gara turnīra sākumā neko nenozīmē - ceru, ka ar katru spēli iesim uz augšu."

Latvijas komandā ar Luksemburgu spēlēja un punktus guva: Rūta Vētra 10, Marta Miščenko 9, Kitija Laksa 9, Paula Lūķe 6, Arta Frīdenberga 6, Sigita Džarcāne 5, Kate Krēsliņa 4, Marta Bergmane 3, Paula Strautmane 3, Alise Feodorova 2, Ieva Spīgule, Kate Višņēviča.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja