Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

U16 meiteņu izlase: zināms sastāvs Eiropas čempionātam

U16 meiteņu izlase: zināms sastāvs Eiropas čempionātam
Kitijai Laksai un vēl piecas Latvijas U16 izlases spēlētājas Eiropas U16 čempionātā startēs otro reizi.
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas U16 meiteņu izlases galvenā trenere Mudīte Zandere pēc uzvaras Baltijas kausa izcīņas turnīrā nosaukusi 12 spēlētājas, kuras no 12. līdz 22.jūlijam Tallinā piedalīsies Eiropas U16 čempionāta B līgas turnīrā. Latvijas komandas mērķis - atgriezties Eiropas čempionāta A līgā.  

Latvijas U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere:

"Slikti, ka Baltijas kausa izcīņas turnīrā divās spēlēs nonācām līdz pagarinājumam, bet labi, ka abās uzvarējām.

Ar Lietuvu bija spēkos un stilā līdzīgu komandu spēle. Lietuvietēm patīk agresīvi spēlēt uzbrukumā, iet garām pretspēlētājām, bet metienos no distances viņas nav tik stipras. Mums bija vajadzīgs laiks, līdz aizsardzība pārkārtojās no iepriekšējā mačā pret ukrainietēm lietotās taktikas. Izšķirošajos brīžos palīdzēja zonas aizsardzība un zonas presings.

Pamatlaika beigās pēc labas bumbas izspēles Kate Krēsliņa ar trīspunktnieku panāca izlīdzinājumu, bet pagarinājumā iniciatīva jau bija mūsu rokās. Kate guva 25 punktus, tomēr uzvara bija visas komandas nopelns. Katra meitene centās izdarīt savu darbiņu, centri kļūst aizvien drošāki. Bet - vēl ir ko darīt pēdējā nedēļā pirms čempionāta.

Lai nebūtu liekas nervozēšanas, jau nosaucu 12 spēlētājas, kuras brauks uz Tallinu. Izvērtējot situāciju atsevišķos posteņos, paldies par līdzdalību sagatavošanās posmā pateicām Katrīnai Vectirānei."

Latvijas U16 izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Kate Krēsliņa, Kitija Laksa, Beāte Markāne, Paula Lūķe, Anna Buša (visas Kolibri/47.vsk.), Kitija Štolce (Jelgava/Kolibri/47.vsk.), Marta Bergmane, Paula Strautmane, Digna Strautmane (visas BS Rīga/Rīdzene), Ieva Spīgule, Vineta Bīriņa (abas BS Rīga/Pārdaugava), Amanda Betlere (BS Rīga/TTP1). Sešas spēlētājas (Krēsliņa, Laksa, Lūķe, Bergmane, P.Strautmane un Spīgule) Eiropas U16 čempionātā spēlēja arī pērn.

Pirmajā posmā Latvijas komanda cīnīsies ar Slovēnijas, Norvēģijas un Baltkrievijas izlasēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz A līgu.