Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U20 sieviešu izlase sākusi darbu pieredzējušu treneru triumvirāta vadībā

U20 sieviešu izlase sākusi darbu pieredzējušu treneru triumvirāta vadībā
Anna Sonka un citas 1991.gadā dzimušās spēlētājas Eiropas U16 un U18 čempionātos izcīnīja 7.vietu. U20 grupā jātiecas augstāk.
Foto: fibaeurope.com

 Daigai Jansonei darbā palīdzēs bijušie valstsvienības vadītāji Ainars Zvirgzdiņš un Aivars Vīnbergs.

 

Otrdien pirmo oficiālo treniņu aizvadīja Latvijas U20 sieviešu izlases kandidātes, sākot gatavoties Eiropas U20 čempionātam, kas risināsies Serbijas pilsētā Novi Sadā no 7. līdz 17.jūlijam.

Kandidātu sarakstā ir 17 spēlētājas, no kurām divas – Sabīne Niedola un Kristīne Vītola – piedalās valstsvienības treniņos. „Sabīne un, ļoti iespējams, arī Kristīne acīmredzot piedalīsies Eiropas pieaugušo čempionātā un mums varētu pievienoties pēc tā beigām. Centīsimies komandas uzbrukumu veidot līdzīgi, kā to dara lielā izlase, lai atvieglotu meiteņu iesaistīšanos,” U20 komandas galvenā trenere Daiga Jansone cer uz abu palīdzību arī jaunatnes čempionāta cīņās.

Komandas veidošanā lielāko problēmu sagādājot meistarīgu saspēles vadītāju deficīts starp 1991./1992.gadā dzimušajām spēlētājām. Lai to risinātu, kandidātu lokā iekļautas 1994.gadā dzimušās Asnāte Fomina un Krista Brīdiņa. Pilns kandidātu saraksts: basket.lv

Darba sākumu ietekmējusi no Amerikas pārbraukušo spēlētāju nepietiekami labā sportiskā forma. „Pēc studentu sacensību beigām bijušas mēnesi līdz pat trīs mēnešus ilgas pauzes treniņos un spēlēs, kas atstājis sliktas pēdas. Taču meitenes visu pagājušo nedēļu cītīgi trenējās individuāli un tagad jau izskatās cerīgi. Turklāt no „amerikānietēm” dveš milzīgs pozitīvisms, kas labi ietekmē komandas mikroklimatu.”

Par pozitīvām emocijām gādā arī treneru kolektīvs – spēlētājas patīkami pārsteigusi ziņa, ka galvenajai trenerei darbā palīdzēs ne tikai Ainars Zvirgzdiņš, bet arī Aivars Vīnbergs. „Nedalāmies pirmajā, otrajā vai trešajā trenerī. Strādāsim plecu pie pleca un esmu pārliecināta, ka tik pieredzējuši kolēģi spēs daudz dot gan katrai spēlētājai atsevišķi, gan komandai kopumā,” uzsver D.Jansone.

U20 sieviešu izlases darba grafiks:

31.maijs – 12.jūnijs: treniņnometne Rīgā

7.-8.jūnijs: pārbaudes spēles Rīgā ar Krievijas U20 izlasi

14.-22.jūnijs: treniņnometne Kandavā

14.-16.jūnijs: pārbaudes spēles Kandavā ar Turcijas U20 izlasi

23.-27.jūnijs: pārbaudes spēles Serbijā

28.jūnijs – 5.jūlijs: treniņnometne Rīgā

1.-2.jūlijs: pārbaudes spēles Rīgā ar Nīderlandes U20 izlasi

7.-17.jūlijs: Eiropas U20 čempionāts Novi Sadā (Serbija). Grupas turnīrā jāspēlē ar Spāniju, Slovākiju, Lielbritāniju)

Seko un uzzini pirmais: