Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Kadetēm uzvara pār Krasnojarskas komandu

Kadetēm uzvara pār Krasnojarskas komandu
Latvijas U16 izlase.
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas U16 meiteņu izlase pārbaudes spēlē pieveikusi Krasnojarskas U17 komandu (ceturtā vieta Krievijas čempionātā savā vecuma grupā) - 66:63 (8:20, 22:32, 49:45). Nedēļas beigās Latvijas komanda Tallinā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, bet 12.jūlijā Tallinā startēs Eiropas U16 čempionāta B līgas turnīrā.

Latvijas U16 izlases sastāvā spēlēja un punktus guva: Kate Krēsliņa 8, Ieva Spīgule 4, Kitija Laksa 15, Paula Lūķe 4, Kitija Štolce 10 (12 atl.); Marta Bergmane 6, Beāte Markāne 10, Katrīna Vectirāne 4, Digna Strautmane 3, Vineta Bīriņa 2, Anna Buša, Amanda Betlere.

Latvijas U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere:

"Tikai vakar pēcpusdienā atgriezāmies no smagas nometnes Džūkstē, meitenes juta fizisku nogurumu. Savu stresiņu radīja tas, ka tā bija pirmā spēle pēc gara pārtraukuma, neko nezinājām par pretiniecēm. Labi, ka viņas mūs pamocīja ar agresīviem dabliem. Tādu aizsardzības stilu modelējām nometnē, bet mums nav tik kvalitatīvs izpildījums, tāpēc likās, ka esam tam gatavas labāk. Šodien uzreiz redzējām savas vājās vietas.

Priekšā vēl trīs spēles Baltijas kausa izcīņā. Ceru, ka uz Tallinu kā ceturtā komanda uzaicinātā Ukrainas izlase spēlēs tikpat agresīvi, pieradinot mūs pie stila, kas sagaida Eiropas čempionātā.

Spēles laikā mijās labās un ne tik labās lietas. Pēc tam, kad treniņos meitenes izspēlējušās cita pret citu, meklējām virknējumus, kas vislabāk saprotas. Aizsardzībā turējāmies pie sistēmas cilvēks cilvēku.

Kļūdu bija par daudz, bet tikai tādās spēlēs varam mācīties, iegūt pieredzi.  Prieks, ka no mīnusiem izdevās atspēlēties, bet vēl ir daudz darāmā.

Šodien nespēlēja Paula Strautmane, kura priekšpēdējā treniņā saskrējās ar partneri un pārsita galvu. Satricinājuma nav, bet ārsti ieteica maliet atpūsties. Pateicām paldies Lindai Magonei, kura apzinīgi trenējās un progresēja, tomēr nevarēja izkonkurēt citas meitenes. Ierindā palikušas 13 spēlētājas, Baltijas kausā meklēsim, kura būs pēdējā „liekā”. Un, protams, slīpēsim taktiskos variantus – zonas aizsardzību, zonas presingu.” 

Baltijas kausa izcīņā Latvijas komanda spēlēs ar Igaunijas (piektdien), Ukrainas (sestdien) un Lietuvas (sestdien) U16 izlasēm. Eiropas čempionāta B līgas turnīra grupā latviešu pretinieces būs Slovēnijas, Norvēģijas un Baltkrievijas komandas.