Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu U20 izlasei pagarinājumā trešais panākums pret Ukrainu

Latvijas sieviešu U20 izlasei pagarinājumā trešais panākums pret Ukrainu
Renāte Reine: 19 punktu mačā ar Ukrainas komandu.
Foto: Romualds Vambuts

 Pirmdien, 27. maija pievakarē trešo panākumu pārbaudes spēlēs izcīnīja Latvijas sieviešu U20 izlase, kas pagarinājumā ar 75:70 (21:13, 7:17, 10:18, 20:13, 14:9) pieveica Ukrainas vienaudzes. Šonedēļ Latvijas komandu vēl gaida īsts pārbaudes spēļu trieciencikls: ceturtdien un piektdien Rīgā viesosies Krievijas U20 izlase, bet sestdien un svētdien Igaunijas valstsvienība. Visas spēles notiks Rīgas 49.vidusskolas sporta zālē.

 

Trešajā spēlē Latvijas un Ukrainas komandas bija izvēlējušās līdzīgus taktiskos risinājumus, kā iepriekšējos mačos. Ukrainietes visus spēkus koncentrēja spēlei groza apakšā, kamēr latvietes centās rast izdevības ātrajos uzbrukumos, neaizmirstot arī par tālmetieniem un spēli pretinieču soda laukumā, tiekot pie iespējām stāties uz soda metiena līnijas.

Kamēr Ukrainas izlase neprata izmantot teicamas situācijas zem groza un dažu metru attālumā no tā, latvietes iekrāja solīdu pārsvaru – 21:13, ko ātri vien pamanījās izsēt otrajā ceturksnī. Mājinieču kļūdas abos laukuma galos un nespēja sekmīgi noslēgt uzbrukumus radīja iespēju viešņām ātri vien sadeldēt pārsvaru un pat izvirzīties vadībā (28:30).

Pēc puslaika pārtraukuma latvietes turpināja uzbrukt ar zemu precizitāti, bet Ukrainas basketbolistes vēl drošāk pārņēma spēles grožus savās rokās. Trešās ceturtdaļas noslēgumā mūsu basketbolistes darbojās individuāli, kas nesa mainīgas sekmes. Viesu centra spēlētājas Latvijas treneriem sagādāja ne mazums galvas sāpju. Mača pēdējās minūtēs iniciatīvu uzbrukumos uzņēmās Renāte Reine, kas sekmēja atspēlēšanos un atraisīja rokas partnerēm. Pēdējās sekundēs latvietēm bija iespēja izrauta panākumu, taču uzbrukums bija nesekmīgs un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 61:61.

Pagarinājumā abām vienībām veiksmīgi padevās spēle uzbrukumā un pēdējā minūte sākās ar līdzīgu rezultātu. Tad Guna Lagzdiņa realizēja vienu no diviem soda metieniem, taču Latvijas basketbolistes kopīgiem pūliņiem izcīnīja bumbu pie pretinieču groza un svinēja uzvaru – 75:70.

Latvijas komandā ar 19 punktiem rezultatīvākā bija Renāte Reine, bet ar 11 punktiem atzīmējās Lagzdiņa un Brīdiņa. Zem groziem valdīja Ukrainas centra spēlētāja Aleksandra Čeka, kas guva 30 punktus un izcīnīja 13 bumbas.

„Divas trešdaļas spēles nemācējām uzspiest savu spēles stilu. Pārāk viegli ļāvām pretiniecēm gūt punktus. Nebija tā, ka ukrainietes īpaši aktīvi spēlēja aizsardzībā, taču mēs jau sākām bīties no pretinieku ēnas. Dažas spēlētājas nosēdinājām malā tikai tāpēc, ka neredzējām viņās „kaujā saucējas”. Ilgi taustījāmies ar sastāvu, bet, kad atradām pareizo variantu, spēle sāka iet no rokas. Kate Krēsliņa, Renāte Reine un Ance Aizsila lauzās uz grozu, saasināja situāciju un panāca vēlamo rezultātu,” šīs dienas spēli raksturoja izlases treneris Aivars Vīnbergs.

„Cīnoties par vietu komandā, pašām sevī jāatrod spēks, lai pierādītu trenerim, ka tieši tu esi tā, kurai būtu jāpaliek komandā. Priecē, ka katrā dienā komandā bija cits līderis. Renāte Reine varētu būt viena no karognesējām un „kaujā saucējām”. Komandai ir liels pluss, ja varam atrast vairākus līderus,” sacīja Vīnbergs.

Latvijas sieviešu U20 izlasei deviņu dienu laikā būs jāaizvada septiņas spēles. Treneris šādu situāciju vērtēja pozitīvi: „Mūsu resurss ir pietiekami liels. Protams, centīsimies labākos spēkus sadalīt dažādām spēlēm, taču esam azartiski – ja būs iespēja aizķerties un uzvarēt, tad jau pavilksimies. Grūtāk būs garajā galā, kur mūsu meitenēm trūkst auguma centimetru un konkurence arī nav tāda, kādai vajadzētu būt. Īstā aina, kas mēs īsti esam, būs redzama spēlēs ar Krievijas U20 izlasi.”

Normunds Krūmiņš

 

Eiropas U20 čempionāta B līgas turnīrs Bulgārijas pilsētā Albenā risināsies no 4. līdz 14.jūlijam. Deviņas komandas – Čehiju, Beļģija, Lielbritānija, Izraēla, Rumānija, Portugāle, Maķedonija, Bulgārija un Latvija – cīnīsies par trim ceļazīmēm uz A līgu.

U20 izlases kandidātu sarakstu un spēļu grafiku skat. sadaļā Jaunatnes izlases / Sievietes U20 / Komanda: Sieviešu U20 izlase