Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

FIBA novērtē latviešu profesionalitāti

FIBA novērtē latviešu profesionalitāti
Foto: Romualds Vambuts (sportacentrs.com)

 Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) delegācijas dalībnieki pēc vizītes Latvijā nešaubās, ka U19 pasaules čempionāts tiks sarīkots veiksmīgi.

 

No 15. līdz 18.februārim Latvijā uzturējās FIBA delegācija, kas iepazinās ar čempionāta norises vietām – sporta bāzēm un viesnīcām Liepājā, Rīgā, kā arī Valmierā un tās apkaimē.

FIBA sacensību direktors Predrags Bogosavljevs: „Sadarbība ar Latvijas pārstāvjiem bija ļoti konstruktīva. Mēs novērtējam Latvijas puses pieredzi un profesionalitāti, nepieciešamības gadījumā pieļaujot arī nelielas atkāpes no standarta prasībām. Galvenais, lai viss ritētu raiti.”

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps uzsver, ka tuvākajā laikā vizītes rezultāti tiks apkopoti, taču neatrisināmas problēmas netika konstatētas. „ No savas puses esam gatavi nodrošināt čempionāta kvalitatīvu norisi, protams, ja saņemsim solīto atbalstu no valsts un iesaistītajām pašvaldībām.”

Šajā čempionātā pirmo reizi tiks izmantota jauna saziņas platforma starp FIBA un lokālo organizācijas komiteju. Martā sāks darboties čempionāta oficiālā mājaslapa gan angļu, gan latviešu valodā.

FIBA darbiniekus patīkami pārsteigusi Latvijas augsto amatpersonu, masu mediju un ārvalstu vēstnieku lielā interese par izlozes procedūru. Tā stiprina starptautiskās basketbola dzīves organizētāju pārliecību, ka pasaules U19 čempionāts būs nozīmīgs notikums valsts dzīvē un tiks sarīkots atbilstoši augstajiem standartiem.

Pasaules U19 čempionāts ir 2011.gada lielākais starptautiskais turnīrs, ko rīko Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) pasaules organizācija. Tajā piedalīsies 16 komandas no visiem kontinentiem.

No 30.jūnija līdz 2.jūlijam Valmierā spēlēs A grupas (Brazīlija, Krievija, Polija, Tunisija) un B grupas (Argentīna, Austrālija, Latvija un Taivana) komandas, bet Liepājā notiks turnīri C grupā (Dienvidkoreja, Horvātija, Kanāda, Lietuva) un D grupā (ASV, Ēģipte, Ķīna un Serbija). Pa trim labākajām komandām iekļūs otrajā posmā (A+B un C+D). Otrā un trešā posma spēles no 4. līdz 10.jūlijam risināsies Rīgā. 

  +4 [+] [-]

, 2011-02-18 14:59, pirms 13 gadiem
Tik galvenais lai tie zēni gatavojas, jo nebūtu jauki ja turnīrs pašiem latviešiem beigtos jau pēc 3 spēlēm!
Bet par uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-02-18 15:40, pirms 13 gadiem
Liepāja tomēr ir biš tuvāk Lietuvai nekā Ventspils.

  +4 [+] [-]

, 2011-02-18 15:56, pirms 13 gadiem
Liepājnieks111 rakstīja: Liepāja tomēr ir biš tuvāk Lietuvai nekā Ventspils.
un vēl ņemot vērā briesmīgo ceļa kvalitāti starp Liepāju un Ventspili

  +1 [+] [-]

, 2011-02-19 20:12, pirms 13 gadiem
Vencpilī joprojām nav šādiem mačiem atbilsošas viesnīcas. Un tas pat esot Lemberga pirksts - ja Aivars gribētu, sen būtu uzcēluši.