Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U18 meitenes: nodrošināta vieta pirmajā astoņniekā (papildināts)

U18 meitenes: nodrošināta vieta pirmajā astoņniekā (papildināts)
Vineta Bīriņa: 15 punktu un 9 atlēkušās bumbas Latvijas U18 izlases spēlē ar Skotijas juniorēm.
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas U18 meiteņu Eiropas čempionāta B līgas turnīrā Ungārijas pilsētā Miškolcā otrajā spēlē izcīnījusi otro uzvaru, pārspējot Skotijas juniores – 80:54 (20:11, 37:19, 59:38). Latvietes jau nodrošinājušas vismaz otro vietu grupā un tiesības otrajā posmā turpināt cīņu par trim ceļazīmēm uz A līgu. Pirmdienas mačā ar mājiniecēm Ungārijas basketbolistēm cīņa ritēs ne tikai par pirmo vietu C grupā, bet arī pirmajiem punktiem otrā posma grupas tabulā. 

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Rūdolfs Rozīts:

"Sestdien bija trīs iepriecinoši aspekti: Paula (Lūķe) varēja iespēlēties, Vinetei (Bīriņai) bija vārda diena un tabulā ierakstījām uzvaru. Diemžēl spēles kvalitātē nekā laba nebija. Skotijas komandas meistarība ir krietni zem vidēja līmeņa, bet mēs laidāmies pretiniecēm līdz. Meitenes it kā taupīja spēkus, kaut gan, spēlējot katru otro dienu, neko taupīt nevajadzētu.

Varbūt tieši otrādi - pauze starp spēlēm izsit no ritma. Šodien sarīkosiem nopietnu treniņu, lai labāk sagatavotos spēle ar ungārietēm. Mājinieces pārliecinoši uzvarēja Rumānijas komandu, kuras treneri man nezināmu iemeslu dēļ malā noturēja divas pret mums daudz un samērā labi spēlējušas basketbolistes. Ungārijai ir laba komanda. Viņas spēlē ļoti ātri, aizsardzībā sedz uz sodu robežas un, kā jau mājiniecēm, viņām šis tas tiek piedots. Meklēsim argumentus."

F grupā Latvijas un Ungārijas komandas spēlēs ar D grupas divām labākajām komandām – visticamāk, Beļģijas un Bosnijas juniorēm (abām komandām pagaidām 2 uzvaras 2 spēlēs).

 Latvijas U18 izlases statistika un spēļu grafiks: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u18_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1413&nt_season_id=9283