Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Rūdolfs Rozītis: Pēc pirmo minūšu stresa viss nostājās savās vietās

Rūdolfs Rozītis: Pēc pirmo minūšu stresa viss nostājās savās vietās
Vineta Bīriņa: 9 punkti un 9 atlēkušās bumbas Latvijas U18 izlases pirmajā spēlē Eiropas čempionātā.
Foto: basket.lv

Latvijas U18 meiteņu izlase ar uzvaru sākusi Eiropas čempionāta B līgas turnīru Ungārijas pilsētā Miškolcā. Latvietes pārspēja Rumānijas juniores – 59:51 (7:21, 21:30, 38:36). Nākamajā mačā sestdien plkst.21:30 mūsu komanda sacentīsies ar Skotijas izlasi, bet grupas turnīra pēdējā spēlē pirmdien tiksies ar Ungārijas basketbolistēm. Grupas divas labākās komandas turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz Eiropas čempionāta A līgu.

„Pats sākums nebija patīkams (7:24 – 12.minūtē), taču lielas panikas nebija. Varēja redzēt, ka nevis rumānietes uzvar, bet gan mēs paši zaudējam. Stresa radītas kļūdas un neprecīzi metieni, brāķis aizsardzībā un cīņā pie groziem... Savukārt rumānietes ļoti enerģiski sāka un pirmajās minūtēs viņām daudz kas izdevās uz urrā.

Sākot ar pirmā puslaika vidu viss nostājās savās vietās. Meitenes nomierinājās un sāka izdoties viss, kas nesanāca sākumā. Mūsu zonas aizsardzība pretiniecēm sagādāja ļoti lielas problēmas. Turklāt Miškolcā ir ļoti karsts un milzīga nozīme ir spēlētāju rotācijai. Mums neviena spēlētāja laukumā nebija ilgāk par 27 minūtēm, tāpēc komanda līdz spēles beigām varēja spēlēt ar lielu enerģiju. Rumāņu līderes atpūtās krietni mazāk, un pēdējās minūtēs viņu spēki bija galā.

Lielākās bažas sagādāja divas lietas. Pirmkārt, neprecīzie soda metieni (9/19) – meitenes pārāk steidzās, nepaguva koncentrēties. Otrkārt, pie sava groza pretiniecēm ļāvām izcīnīt 23 bumbas. Te lielākie pārmetumi veltāmi „mazajām” spēlētājām, kuras ātrumā un agresivitātē atpalika no rumānietēm.

Šodien spēlējām bez mūsu kapteines Paulas (Lūķes). Viņa pati ir gatava spēlēt, bet ārsts vēl ieteica pietaupīties. Turnīrs ir garš, spēki noderēs.”

Turnīra otrajā dienā piektdien spēlēs tikai komandas tajās divās grupās, kurās ir pa piecām komandām. C grupā nākamās spēles notiks sestdien: Ungārija – Rumānija un Latvija – Skotija.

Latvijas U18 izlases statistika un spēļu grafiks: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u18_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1413&nt_season_id=9283