Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Kate Krēsliņa: Pēdējā uzbrukumā vajadzēja nospēlēt mazliet pacietīgāk

Kate Krēsliņa: Pēdējā uzbrukumā vajadzēja nospēlēt mazliet pacietīgāk
Latvijas U20 izlases saspēles vadītāja Kate Krēsliņa.
Foto: Basket.ee

Pirmdien, 10.jūnijā Rīgas 49.vidusskolas zālē otro pārbaudes aizvadīja Latvijas un Lietuvas U20 sieviešu izlases. Pēc pārliecinošās uzvaras  pirmajā spēlē latvietes  šoreiz atzina pretinieču pārākumu ar 65:66 (13:24, 31:38, ). Otrdien plkst.14 komandas sacentīsies vēlreiz. Latvijas U20 izlases gatavojas Eiropas U20 čempionāta B divīzijas turnīram, Lietuvas U20 izlase  spēlēs A divīzijā.

Otrajā pārbaudes spēlē ar Lietuvas izlasi treneris Aivars Vīnbergs bija veicis korekcijas sastāvā, dodot iespēju Lienei Stalidzānei, Ilzei Jākobsonei un Daigai Kuzmanei.

Spēles ievadā Latvijas izlases spēlētājas uzbrukumus tendēja uz groza apakšu, taču sekmes punktu gūšanā bija ļoti mainīgas. Savukārt lietuvietes darbojās krietni racionālāk – iespēlēja bumbu zem groza un, līdz ko latvietes devās virsū divatā, izmeta brīvajām spēlētājām uz tālo un pustālo distanci, no kurienes nevainojami izmantoja savas iespējas. Pirmai ceturksnis noslēdzās ar nelabvēlīgo 13:24.

Mača turpinājumā Latvijas izlasē iniciatīvu uzbrukumā pārņēma Krēsliņa un Fomina, individuāli panākot rezultāta starpības samazināšanos. Atsevišķās epizodēs arī darbības aizsardzībā kļuva daudz pārliecinošākas un efektīvākas, tomēr – tikai atsevišķās epizodēs. Pirmajā puslaikā oponentes nodemonstrēja lielisku precizitāti no tālmetienu atzīmes (5/7), bet latviešu precizitāte bija krietni blāvāka (3/10). Par laimi, pašu kļūdas mijās ar bumbu pārtveršanu, tāpēc  pretinieces nespēja nodrošināt komfortablu pārsvaru. Puslaiks 31:38.

„Pirmajā puslaikā laukumā pietrūka komunikācijas. Kad ūdens jau smēlās mutē, sākām kapāties. Nebijām pienācīgi noskaņojušās,” sliktā sākuma cēloņus pēc spēles skaidroja komandas spēlētāja Kate Karlīna Krēsliņa.

Spēles otrajā pusē mūsu basketbolistēm atraisījās rokas un bumbas aizvien biežāk krita grozā. Nodemonstrēt savas patiesās spējas aizsardzībā traucēja ātri  sakrātā piezīmju norma, turklāt vairums pārkāpumu tika fiksēti pretinieču laukuma pusē, cīņā par neitrālām bumbām un neuzmanības dēļ.

Noslēdzošajā ceturtdaļā vienubrīd Lietuvas pārsvars sasniedza divciparu skaitli, taču divi Dukātes tālmetieni un komandas veiksmīgās darbības savā laukuma pusē ātri vien starpību sadeldēja. Izšķirošajos brīžos lietuvietes nespēja realizēt salīdzinoši brīvus metienus, tāpēc Latvijai radās iespēja izraut uzvaru. Jākobsone trāpīja tālmetienu, un jau pēc dažām sekundēm tam pievienoja vēl divus precīzus soda metienus.  16 sekundes līdz pamatlaika beigām Fomina nekļūdīgi realizēja abus soda metienus (65:64), bet jau nepilnas 10 sekundes vēlāk lietuvietes vadībā no jauna izvirzīja centra spēlētāja Preskienīte. Pēdējā uzbrukumā latvietes Epnere nespēja savaldīta bumbu, kas bija uzvaras vērtē. Mačs noslēdzās ar rezultātu 66:65 Lietuvas izlases labā.

„Beigas bija labas. Bijām plānojuši iet uz sodu un divpunktu metieniem, bet sāka krist trīnīši un samazinājām starpību. Varbūt pēdējā uzbrukumā vajadzēja nospēlēt mazliet pacietīgāk,” pārdomās par spēles izskaņu dalījās Krēsliņa.

Par spīti zaudējumam, Kate domā, ka komanda ir uz pareizā ceļa. „Aizsardzībā esam labi progresējušas, arī fiziskā sagatavotība ir ļoti labā līmenī, par ko jāpateicas trenerim Jānim Volajam. Viņa darba augļus var redzēt laukumā. Meitenes skrien ātrajos uzbrukumos, ir gan ātrums, gan asums.”

Krēsliņa pēc krustenisko saišu plīsuma laukumā atgriezās tikai sezonas vidū. Savu gatavību viņa raksturoja šādi: „Kopumā esmu atguvusies. Zinu, ka agresivitātes dažbrīd pietrūkst, bet trauma mani laukumā neietekmē. Daudzi teica, ka vajadzēs vismaz gadu, lai atsāktu spēlēt un nedomātu par gūto savainojumu, bet man tā nav – spēles laikā par to nedomāju.”

„Komandā jūtos labi. Pēc vakardienas uzvaras komanda sāka vēl vairāk saliedēties un viss būs kārtībā. Meitenes ir no dažādiem klubiem, tāpēc sākumā ir mazliet grūtāk spēlēt kopā. Tagad jau sāk veidoties patiesi laba komanda,” sacīja Kate Krēsliņa, kura 17 gados ir jaunākā U20 izlases dalībniece.

Latvijas komandā spēlēja un punktus guva: Asnāte Fomina 15, Ilze Jākobsone 14, Sabīne Dukāte 11, Kate Karlīna Krēsliņa 11, Kate Aizsila 9, Paula Langina 1, Vineta Bīriņa 4, Renāte Reine, Katrīna Epnre, Daiga Kuzmane, Guna Lagzdiņa, Liene Stalidzāne.

Normunds Krūmiņš

Latvijas  U20 izlases kandidātes, statistika un spēļu grafiks: Sieviešu U20 izlase