Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U16 meitenes: par pusfinālu un ceļazīmi uz pasaules U17 čempionātu

U16 meitenes: par pusfinālu un ceļazīmi uz pasaules U17 čempionātu
Latvijas U16 izlase: labs garastāvoklis Tatjanas Savickas dzimšanas dienā. Kāds būs pēc ceturtdaļfināla spēles?
Foto: FIBAEurope.com

Latvijas U16 meiteņu izlase Bulgārijas pilsētā Albenā piektdien plkst.18:15 sāks Eiropas kadetu čempionāta ceturtdaļfināla spēli ar F grupas uzvarētāju Čehijas komandu. Uzvarētājas iekļūs pusfinālā un iegūs ceļazīmi uz pasaules U17 čempionātu, kas nākamgad notiks Slovākijā. Zaudētājas turpinās cīņu par piekto ceļazīmi uz pasaules čempionātu. Vēl ceturtdaļfinālā spēlēs Spānija - Francija, Ungārija - Horvātija, Krievija - Itālija. 

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

"Čehijai ir ļoti laba komanda. Meistarīga centra spēlētāja, ātras un drošas "mazās". un ieguvušas labu pārliecību. Čehietes uzvarējušas Eiropas jaunatnes olimpiādē un ieguvušas labu pārliecību. Līdz šim tikai mačā ar Francijas komandu čehietes nevarēja trāpīt pret zonas aizsardzību. Citās spēlēs metienu precizitāte bijusi ļoti laba.

Mūsu galvenie uzdevumi - ātri atgriezties aizsardzībā un strādāt melnām mutēm. Individuālā meistarība čehietēm ir labāka, bumbu viņas māk izspēlēt ļoti smuki. Ja ļausim - nebūs labi.

Ceru, ka varēs spēlēt arī Kristiāna Rikveile, kura saķērusi temperatūru. Citām meitenēm viss kārtībā.

Noskaņojums komandā ir nopietns, motivācijas netrūkst. Čehijas izlases treneris intervijā izteicies, ka Latvijas komanda esot vislabākais iespējamais pretinieks. Šo tekstu nolasīšu arī meitenēm. Centīsimies pierādīt, ka viņš kļūdījies."

Pusfinālos par 1.-4. un 5.-8.vietu pāra Latvija - Čehija komandas tiksies ar pāra Krievija - Itālija vienībām.