Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U18 meitenes: grupā ar mājiniecēm un divām pastarītēm

U18 meitenes: grupā ar mājiniecēm un divām pastarītēm
Kitija Laksa: viena no potenciālajām U18 izlases līderēm.
Foto: fibaeurope.com

Eiropas U18 sieviešu čempionāta B līgas turnīrā Ungārijas pilsētā Miškolcā, kas risināsies no 15. līdz 25.augustam Latvijas komandas pretinieces pirmā posma C grupā spēļu secībā būs Skotijas, Rumānijas, Ungārijas un Luksemburgas juniores. Tikai divas labākās komandas turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz A līgu, otrajā posmā spēlējot ar D grupas divām labākajām vienībām (Beļģija, Vācija, Dānija, Austrija un Bosnija). Pārējās turpinājumā spēlēs par 9.-19.vietu.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Rūdolfs Rozītis:

„Nepatīk tas, ka grupā jāspēlē ar mājiniecēm, taču, no otras puses, labāk ar viņām cīnīties pirmajā posmā, nekā pēc tam satikties izslēgšanas turnīrā. Tieši tajā būs svarīgākās spēles, kurās izšķirsies, vai izdosies atgriezties A līgā.

Vairākas U18 izlases kandidātes apmeklē OKartes Basketbola akadēmijas nodarbībās pie fiziskās sagatavotības trenera Viktora Lāča. No 3. līdz 5.janvārim Tallinā piedalīsimies Baltijas jūras kausa izcīņā. Vasarā koptreniņi sāksies jūlija sākumā.

Kandidātu lokā ir apmēram 20 spēlētājas, kuras dzimušas 1995./1996.gadā. Jaunākajām prioritāte būs U16 čempionāts, kurā Latvija būs pārstāvēta A līgā. Ja būs veselība un spēks, iespējams, iesaistīsim arī kādu no viņām – piemēram, Paulu Strautmani. Vairākas spēlētājas ir ārzemēs, būs jātiek skaidrībā par viņu sportisko kondīciju un veselības stāvokli. Dažas – Arta Frīdenberga, Kate Krēsliņa – vēl ārstē nopietnus savainojumus. Ceru, ka meitenes atgriezīsies ierindā, bet šis process nekādā gadījumā nekas netiks sasteigts.”

 

U18 European Championship Women 2013, B divīzija

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1PolijaSomijaUngārijaBeļģija
2LietuvaBulgārijaLatvijaVācija
3IgaunijaUkrainaRumānijaDānija
4IzraēlaŠveiceLuksemburgaAustrija
5Norvēģija-SkotijaBosnija