Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U16 meitenes: pretinieces no Austrumiem, Dienvidiem un Ziemeļiem

U16 meitenes: pretinieces no Austrumiem, Dienvidiem un Ziemeļiem
Paula Strautmane: pērnsezon izšķirošie punkti Eirpas U16 čempionāta B līgā, 2013.gada vasarā iespēja spēlēt A līgā.
Foto: basket.lv

Eiropas U16 čempionāta A līgas turnīrā, kas no 1. līdz 11.augustam risināsies Bulgārijas pilsētā Varnā, Latvijas kadetes B grupas turnīrā spēļu secībā tiksies ar Zviedrijas, Krievijas un Turcijas U16 izlasēm. Trīs labākās komandas otrajā posmā turpinās cīņu par medaļām, spēlējot ar trim labākajām komandām no A gupas (Spānija, Horvātija, Grieķija, Bulgārija), ceturtajai vienībai nāksies cīnīties par vietas saglabāšanu A līgā.

Latvijas U16 izlase Eiropas čempionātam gatavojas visas sezonas garumā, piedaloties Latvijas - Igaunijas sieviešu čempionātā. Pirmajās astoņās spēlēs kadetes izcīnījušas divas uzvaras. 

FIBA Europe koriģējusi jaunatnes cempionātu izspoēles sistēmu. Pēc otrā posma komandas tiks sadalītas divos astoņniekos. Pirmo četru vietu ieguvēji E un F grupās cīnīsies par medaļām, bet piekto un sesto vietu ieguvēji aizvadīs ceturtdaļfināla spēles ar atpalicēju četrinieku, cīnoties par vietu saglabāšanu A līgā.

U16 European Championship Women 2013

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1SpānijaKrievijaBeļģijaFrancija
2HorvātijaTurcijaItālijaČehija
3GrieķijaZviedrijaNīderlandeUngārija
4BulgārijaLatvijaLietuvaSlovākija