Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U16 meiteņu izlasei pirmās pārbaudes spēles

U16 meiteņu izlasei pirmās pārbaudes spēles
Laura Grabe un U16 meiteņu izlase: ar ziemā Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā iepazīto Zviedrijas kadetu izlasi būs darīšana arī Eiropas čempionātā Varnā.
Foto: basket.ee

Ceturtdien un piektdien Latvijas U16 meiteņu izlase Lietuvas pilsētā Anikščā divās pārbaudes spēlēs sacentīsies ar Somijas U16 izlasi. Pēc tam latvietēm paredzētas trīs pārbaudes spēles Polijā. Latvijas komanda gatavojas Eiropas kadetu čempionāta A līgas turnīram, kas 1.augustā sāksies Bulgārijas pilsētās Albenā un Varnā.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

„Pirmajā treniņu nedēļā piestrādājām pie fiziskās sagatavotības un arī uzspēlējām basketbolu. Atsvaidzinājām sezonas laikā iekrāto bāzi.

Uz pirmajām pārbaudes spēlēm dodas visas 16 kandidātes, bet nākamnedēļ skaitu droši vien samazināsim. Sezonu Latvijas – Igaunijas līgā kopā nospēlējušās meitenes ir labi saspēlējušās un veidos komandas kodolu. Piecas spēles palīdzēs novērtēt, kuras var viņam palīdzēt vislabāk. Svarīgs būs ne tikai individuālais sniegums, bet arī prasme iekļauties komandas spēlē, sadarboties ar līderēm.”

Latvijas U16 izlases kandidātes: Paula Strautmane, Digna Strautmane, Anna Dreimane, Kristiāna Rikveile, Marta Jančevska, Kintija Kalniņa, Estere Zeltiņa (visas BJBS Rīga/Rīdzene), Sindija Kudule, Annija Einere, Laura Grabe (Rīgas 3.BJSS), Amanda Betlere, Zane Ozoliņa (BJBS Rīga/TTP-1), Tatjana Savicka (Daugavpils), Anete Ozola (Valmiera), Elīne Grīnberga un Liāna Āliņa (Ogre).

Eiropas U16 čempionāta pirmajā posmā Latvijas kadetes spēlēs vienā grupā ar Krievijas, Zviedrijas un Turcijas izlasēm.

U16 izlases spēļu grafiks, sastāvs un statistika: Sieviešu U16 izlase