Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Baltijas jūras kauss: līdzsvars duelī ar Zviedrijas izlasēm

Baltijas jūras kauss: līdzsvars duelī ar Zviedrijas izlasēm
Anna Dreimane (14.): 23 punkti un 10 atlēkušās bumbas Latvijas U18 izlases spēlē ar Zviedrias juniorēm.
Foto: basket.ee

Tallinā notiekošās Baltijas jūras kausa izcīņas otrajā spēļu dienā Latvijas un Zviedrijas  komandu mikromačs beidzās neizšķirti. Latvijas delegācijai uzvaras izcīnīja U18 izlases meitenes (71:42) un U18 izlases puiši (66:64), bet zaudējumus piedzīvoja U16 izlases meitenes (71:74 ) un U16 izlases puiši (87:88). Dienas otrajā mikromačā Somijas komandas pārliecinoši ar 4:0 pārspēja Igauniju. Svētdien Latvijas vienības spēlēs ar Igaunijas izlasēm. Vēl ir izredzes izcīnīt kausus trijās vecuma grupās no četrām.

U16 meitenes – 71:74

Sižets līdzīgs, kā pirmajai spēlei ar somietēm. Atkal labs sākums (14:4) un kontrole pār notikumiem laukumā mača lielākajā daļā, tiesa, šoreiz tālāk par 10 punktiem atrauties neizdevās un uz katru latviešu ofensīvu zviedrietes atbildēja ar prettriecienu, tūlīt samazinot rezultāta starpību līdz intriģējošam līmenim. Diemžēl jo tuvāk nāca spēles beigas, jo labāk kļuva redzams, ka Latvijas komandas līderēm izsīkst enerģijas krājumi un svaiguma pietrūka kā rokām un kājām, tā arī galvām. Vēl viens zaudējums dramatiskā galotnē. Otro dienu pēc kārtas latvietes netrāpīja nevienu(!) trīspunktnieku (0/19; pretiniecēm 5/15), un pārāk bieži ļāva pretiniecēm mest sodus (7/13 pret 21/24).

Somijas izlase sagrāva Igaunijas vienību (74:45). Pirmās vietas liktenis izšķirsies Zviedrijas – Somijas spēlē (abām pa 2-0), Latvijas komanda ar uzvaru pār Igauniju (abām 0-2) vēl var sasniegt trešo vietu.

U16 puiši – 57:102

Pārliecinošākā Latvijas komandas neveiksme Baltijas jūras kausa izcīņā vismaz pēdējos gados. Interesanti, ka cīņā pie groziem bijis līdzsvars (37-38), kļūdu attiecība nebija katastrofāla (28-21), toties metienu precizitāte runā pati par sevi: divpunktnieki 18/49 pret 25/46, trīspunktnieki 1/15 pret 9/21, sodi 18/28 pret 25/32. Pēc tādas spēles recepte viena – uz sporta zāli trenēties!

Paradoksālā kārtā kadetiem vēl nav zudušas uzvaras pat uz pirmo vietu, jo pēc Somijas uzvaras pār Igauniju (68:61) šajā grupā visām komandām bilance ir 1-1. Lai iegūtu kausu, latviešiem vajadzīga Somijas uzvara pār Zviedriju un pēc tam pašiem jāpieveic Igaunijas izlasi. Tiesa, būsim objektīvi – tik optimistisks pavērsiens neatbilstu komandas pašreizējai gatavības pakāpei.

U18 meitenes – 71:42

Atkal palēna ieskriešanās (pirmā ceturtdaļas 10:10), pārsvaru meistarībā pakāpeniski materializējot visā spēles garumā. Pārsteiguma kārtā šoreiz īsti neveicās nevienai no māsām Strautmanēm, toties ļoti produktīvi nospēlēja Anna Dreimane (23+10), kā arī Anete Ozola (12 minūtēs 11 punktu).

Somijas izlase pārspēja Igauniju ar 71:32. Latvijas komanda ir vienīgā līdere (2-0), tomēr kauss vēl nav rokā. Lai to iegūtu, svētdien jāuzvar Igaunijas vienība.

U18 puiši – 66:64

Trīs ceturtdaļas gana stingri turējuši iniciatīvu savās rokās, Latvijas juniori pēdējās desmit minūtēs neprata sodīt zviedrus par agresīvo presingu, pozicionālais uzbrukums iestiga un viss beidzās ar dramatisku galotni un Aivja Lēmaņa veiksmīgi pielikto roku bumbai, kas lēkāja pa stīpu pēc Džeika Krūmiņa garāmgājiena un metiena. Atlikušajā sekundē zviedri gan tika pie brīva tālmetiena, kas, par laimi, nebija precīzs. Šoreiz veiksme uzsmaidīja pelnīti, tiesa, draiskie sižeta pavērsieni atgādināja gan par robiem sastāvā, gan vēl darāmo meistarības slīpēšanā, raksturu rūdīšanā un kolektīvās gudrības krāšanā.

Pēc Somijas uzvaras pār Igauniju (81:66) šajā grupā somiem ir divas uzvaras, Latvijai un Zviedrijai pa 1, Igaunijai 0. Uzvara pēdējā kārtā pār igauņiem Latvijas junioriem nodrošinās vismaz otro vietu, bet pirmo izdosies iegūt tikai tad, ja zviedri pieveiks somus ar 1 vai 2 punktu starpību.

Guntis Keisels,

Tallinā