Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U20 sievietes: Eiropas čempionātā ar Franciju, Spāniju un Grieķiju

U20 sievietes: Eiropas čempionātā ar Franciju, Spāniju un Grieķiju
Asnāte Fomina: Latvijas U20 izlases saspēles vadītāja pērn palīdzēja atgriezties Eiropas čempionāta virslīgā un 2014.gada vasarā varēs piedalīties A divīzijas turnīrā.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U20 sieviešu izlase 2014.gada Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrā Itālijas pilsētā Udīnē (3.-13.jūlijs) grupas turnīrā spēlēs ar Francijas, Spānijas un Grieķijas komandām. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, ceturtās vietas ieguvējām būs jāsargā vieta A divīzijā.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs:

„Par pretiniecēm pēc nosaukumiem vien spriest nebūs pareizi. Nāks tuvāk čempionāts, ievāksim precīzāku informāciju. Pagaidām produktīvāk ir koncentrēties uz savu komandu.

Desmit spēlētājas no tām 12, kuras pirms dažiem mēnešiem izcīnīja tiesības atgriezties A līgā, varēs spēlēt arī nākamvasar, bet tas nenozīmē, ka visas būs komandā. Tā ir Latvijas izlase un U20 čempionāts jau ir pieaugušo basketbols ar attiecīgām prasībām. Līderēm jāpierāda, ka viņas tādas var būt arī jaunajā komandas modelī. Iepriekš nenovērtētajām ir iespēja pierādīt, ka treneris kļūdījies.

Lielākās bažas rada centra spēlētāju līnija. Cīņā par atlēkušajām bumbām būs grūti aizstāt Gunu Lagzdiņu, savukārt uz Vinetu Bīriņu nākamvasar pretendēs arī U18 izlase, kam čempionāts sāksies tikai dažas dienas pēc mūsu turnīra beigām.

Labprāt paplašinātu  kandidātu loku, bet naivi cerēt uz brīnumiem, ja šajā vecumā neko acīs krītošu nevar izdarīt Latvijas – Igaunijas čempionāta spēlēs. Iespējas spēlēt ir daudzām, ieskaitot piecas kandidātes, kuras pārstāv manu komandu „RSU/Merks”. Taču pienesums komandas pūrā ir ļoti dažāds.

Acīmredzot būs izmaiņas arī manu palīgu komandā, lai būtu pārmaiņas un svaigas emocijas, kas sieviešu basketbolā ir ļoti svarīgas.”

U20 sievietes

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1KrievijaFrancijaSerbijaNīderlande
2TurcijaSpānijaSlovākijaItālija
3ČehijaGrieķijaZviedrijaPolija
4BeļģijaLatvijaUkrainaBaltkrievija