Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U18 meitenes: Eiropas čempionātā ar Vāciju, Igauniju un Īriju

U18 meitenes: Eiropas čempionātā ar Vāciju, Igauniju un Īriju
Vineta Bīriņa Latvijas U18 izlases sastāvā Eiropas čempionātā varēs spēlēt jau otro reizi.
Foto: FIBAEurope.com

Latvijas U18 sieviešu izlase 2014.gada Eiropas čempionāta B divīzijā Rumānijas pilsētās Timišoarā un Oradea (3.-13.jūlijs) grupas turnīrā spēlēs ar Vācijas, Igaunijas un Īrijas juniorēm. Divas labākās komandas turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz Eiropas čempionāta A divīziju.

Eiropas U18 čempionātā nākamvasar spēlēs 1996./1997.gadā dzimušās spēlētājas. Kadetu grupā šī vecuma Latvijas komanda pirms diviem gadiem izcīnīja trešo vietu B divīzijā, bet pērn ieguva 7.vietu A divīzijā. Tiesa, jāņem vērā, ka vairākas 1996.gadā dzimušās spēlētājas – Kate Krēsliņa, Kitija Laksa, Vineta Bīriņa, iespējams, arī Paula Strautmane – pretendēs arī uz vietu U20 izlasē.

LBS Treneru komisija U18 meiteņu izlases galvenā trenera amatam ieteikusi Ilzi Osi-Hlebovicku, kura 2012.gada sezonā vadīja Latvijas čempionvienību SK „Cēsis”, bet pērn bija viena no U20 izlases trenerēm. LBS valde jautājumu par vairāku jaunatnes izlašu treneriem skatīs decembra sākumā.  

U18 meitenes, B divīzija

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1VācijaBulgārijaAnglijaUngārija
2LatvijaSomijaIzraēlaUkraina
3IgaunijaLuksemburgaDānijaRumānija
4ĪrijaBosnijaŠveiceMelnkalne
5--Islande-