Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U16 meitenes: Eiropas čempionātā ar Franciju, Beļģiju un Slovākiju

U16 meitenes: Eiropas čempionātā ar Franciju, Beļģiju un Slovākiju
Digna Strautmane: Latvijas kadetu izlases līderei jau ir divu Eiropas U16 čempionātu pieredze.
Foto: basket.ee

Latvijas U16 meiteņu izlase 2014.gada Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrā Debrecenā (31.jūlijs – 10.augusts) grupas turnīrā spēlēs ar Francijas, Beļģijas un Slovākijas kadetu izlasēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, ceturtās vietas ieguvējām būs jāsargā vieta A divīzijā.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Ainars Čukste:

„U16 izlases jaunais modelis jau aizvadījis septiņas spēles Nordea Basketbola līgā, izcīnīta pirmā uzvara. Patīkami, ka joprojām ir ļoti plašs loks spēlētāju, kuras var pretendēt uz vietu komandas divpadsmitniekā. Janvāra pirmajās dienās, kad dosimies uz Baltijas jūras kausa izcīņu, sastāvu izraudzīties nebūs viegli. Taču konkurence – tas ir labs dzinulis progresam.

Darbu esam sakārtojuši tā, ka pirms katras spēļu minisērijas ir vairāki koptreniņi. Parādās sapratne par komandas spēles taktisko zīmējumu, aizsardzības organizāciju. Protams, pagaidām ir grūti izturēt pieredzējušāko pretinieču fizisko spiedienu.

Spēles Nordea Basketbola līgā mums būs ļoti vērtīgas, bet nebūtu slikti piedalīties arī kādā pārbaudes turnīrā Rietumeiropā. Pērn spēlējām tikai ar mūsu reģiona komandām un šie mači nedeva pietiekamu priekšstatu par spēku samēru Eiropā un to, kas mūs sagaida Eiropas U16 čempionātā.” 

U16 meitenes

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1KrievijaSpānijaItālijaFrancija
2GrieķijaUngārijaČehijaBeļģija
3TurcijaHorvātijaZviedrijaSlovākija
4PortugāleSerbijaDānijaLatvija