Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2315, Did:0, useCase: 3

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 4.-10.marts

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 4.-10.marts
BK Ventspils

Pēdējās otrā apļa spēles notiks: 11.03. LSPA pret SK Valmiera; 13.03. Ogre pret Ķekava/TTP; 14.03. Rīga/TTP-1 pret Polārā Zvaigzne; 15.03. LSPA pret RSU; 17.03. Avantis pret RSU; 17.03. DU pret Rīga/TTP-1; 19.03. Rīga/Jugla pret BK Ventspils.

10.03.2013.Pirmajā šo komandu cīņā, krietni pārākas bija LSPA, bet otrā apļa cīņa ir daudz svarīgāka un katra uzvara pietuvina iespējai spēlēt play-off turnīrā.
Lai gan abas komandas uzsāka mazrezultatīvu spēli, Jugla pēc pirmās ceturtdaļas nokļuva ar pieciem punktiem iedzinējos. Negaidot pirmā puslaika pārtraukumu, trenere savas meitenes sapurināja jau nelielajā pārtraukumā un rezultāti nebija ilgi jāgaida. Cik LSPA turpināja būt mazrezultatīvas, tik Juglas komanda spēja samest un dodoties puslaika pārtraukumā, izraut vadību jau ar 5 punktiem, lielā mērā pateicoties Ances Seikstules nekļūdīgi precīzajai rokai.
Pēc pārtraukuma Jugla atgriezās laukumā jau daudz kaujinieciskāk noskaņotas un turpināja dominēt, pirms izšķirošās ceturtdaļas jau esot vadībā ar 21 punktu, kas ir pietiekami nopietns pieteikums uzvarai. Kā no ziemas miega pamodās LSPA komanda un Linda Sarja un sāka gūt punktus vienu pēc otra, tomēr ar visu LSPA centību atgūt zaudēto, tas vairs nebija iespējams un vien piecas sekundes pirms spēles beigām Maritas Puļļas precīzais metiens vien spēja tikai samazināt pārsvaru un Juglai ļoti svarīga uzvara ar 59:56, tādejādi pakāpjoties uz ceturto vietu turnīra tabulā.
Spēles labākās:
Linda Sarja (LSPA): 24 punkti, 5 atlēkošās bumbas, 4 pārķertas piespēles
Ance Seikstule (Rīga/Jugla): 20 punkti, 3 atlēkošās bumbas, 3 pārķertas piespēles
Gunta-Kristiāna Melnace (Rīga/Jugla): 8 punkti, 10 atlēkošās bumbas, 3 pārķertas piespēles, 3 bloķēti metieni, 1 rezultatīva piespēle

10.03.2013.Par baudāmu cīņu šodien bija parūpējušās abas komandas. Pirmajā cīņā diezgan pārliecinoši pārākas bija Valmieras meitenes, tomēr arī Avantis nav ar pliku roku ņemamas, kas šodien arī pierādījās.
Avantis spēli uzsāka lieliski, pateicoties Ilzes Dukātes precīzajiem metieniem (pirmajā ceturtdaļā gūstot 10 punktus), Avantis jau ceturtdaļu noslēdz diezgan pārliecinošā vadībā ar 21:15. Cerības uz cīņassparu Valmieras komandas izpildījumā nedaudz saruka, sākoties otrajai ceturtdaļai, jo komanda turpināja spēlēt nepārliecinoši un ar precīziem metieniem izcēlās vien dažas, jo Valmiera otrajā ceturtdaļā spēja gūt vien 7 punktus, aizejot lielajā pārtraukumā jau ar 22 punktu deficītu.
Otro puslaiku Valmiera uzsāk jau vairāk noskaņojušās cīņai un spēlējot precīzāk, spēj samazināt deficītu līdz 7 punktiem, dodoties nelielā atelpā pirms izšķirošās ceturtdaļas. Valmierai ceturtdaļas sākumā izdodas samazināt pārsvaru līdz -4, tomēr tūlīt seko atbildes gājiens no Avantis komandas puses, atkal palielinot pārsvaru. Avantis darbs laukumā vainagojās panākumiem un uzvara ar 69:59, paceļoties uz trešo vietu turnīra tabulā.
Spēles labākās:
Ilze Dukāte (Avantis): 23 punkti, 13 atlēkošās bumbas, 2 bloķēti metieni, 1 rezultatīva piespēle, 1 pārķerta piespēle
Inga Geistarde-Zaporožeca (Avantis): 14 punkti, 13 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 2 bloķēti metieni, 1 pārķerta piespēle
Linda Magone (Valmiera): 14 punkti, 6 atlēkošās bumbas, 5 rezultatīvas piespēles

09.03.2013.DU ir pierādījusi sevi kā spēcīgu vienību un tāpēc sagaidāms, ka Jelgavai viņas pārspēt viņu laukumā nebūs viegli.
Pārsteidzoši, bet spēle iesākās abām komandām ne visai veiksmīgi un arī ne visai rezultatīvi, jo komandas guva punktus pavisam līdzīgi, pirmo ceturtdaļu par labu sev noslēdzot Jelgavas komandai ar vienu punktu un pirmo puslaiku jau noslēdzot neizšķirti. Otrā ceturtdaļa īpaši izcēlās ar daudz neprecīziem metieniem un kļūdām abu komandu izpildījumā.
Pēc puslaika, DU treneris savas meitenes spēja sapurināt un noskaņot labākai cīņai, kas sāka parādīties arī uz rezultāta tablo. DU komanda nospēlē rezultatīvi un trešo ceturtdaļu noslēdz ar 10 punktu pārsvaru. Jāsaka, ka laukumā Jelgavas komandai neizdevās apturēt Santu Baltaci, kas guva daudz punktus gan no tālās, gan tuvās distances, tādejādi palīdzot savai komandai tikt pie kārtējās uzvaras. Spēle noslēdzās ar DU uzvaru ar 64:48.
Spēles labākās:
Santa Baltace (DU): 26 punkti, 5 atlēkošās bumbas, 1 rezultatīva piespēle, 1 pārķerta piespēle
Inga Borodavko (DU): 15 punkti, 12 atlēkošās bumbas, 5 rezultatīvas piespēles, 4 pārķertas piespēles, 3 bloķēti metieni
Dita Krecere (Jelgava): 14 punkti, 7 atlēkošās bumbas, 3 pārķertas piespēles, 1 rezultatīva piespēle

07.03.2013.Viena no līdervienībām, Ventspils, devās izbraukumā pie atlētiskās LSPA komandas. Uzvara bija nepieciešama abām komandām un spēle līdz ar to, ļoti interesanta, skatāma un ātra.
Pirmā ceturtdaļa nedaudz veiksmīgāka padevās LSPA meitenēm, viņas laukumā dominēja un ik pa brīdim viņām izdevās izrauties pāris punktu vadībā, tomēr neilgi pirms ceturtdaļas noslēguma, Ventspils pietuvojās līdz 1 punkta deficītam. Otrajā ceturtdaļā atdzīvojās arī Ventspils komanda, kura precīzos LSPA uzbrukumus atvairīja ar precīziem metieniem un LSPA jau nokļuva iedzinējos, pirmo puslaiku noslēdzot ar piecu punktu deficītu.
Cīņa neatslāba arī otrajā puslaikā, kur abas komandas viena otrai nedeva pat ne mazāko atelpu, jo LSPA jau ātri vien atspēlēja pirmajā puslaikā iegūto deficītu un izvirzījās vadībā, bet turpat arī Ventspils, kura atspēlējās un pirms pēdējās ceturtdaļas nepavisam nav skaidrs, kurš būs spēles uzvarētājs, jo Ventspils vadībā vien ar 2 punktiem, kurus nodrošināja Zanes Pavariņas precīzie soda metieni vien neilgi pirms ceturtdaļas noslēguma.
Pēdējās ceturtdaļas vidū, Artas Kublačovas precīzais metiens nodrošināja LSPA jau 5 punktu pārsvaru, tomēr 3 minūtes pirms spēles beigām, Ventspils snaipere Zane Pavariņa ar trīspunktu metienu izlīdzina spēli un cīņa faktiski sākas no 0 punkta. Šajā punktā lieliski sāka spēlēt Ieva Naudiņa, kura nodrošināja Ventspilij jau diezgan drošu pārsvaru un Ventspilij izcīnīta svarīga un smaga uzvara ar 78:69.
Spēles labākās:
Marita Puļļa (LSPA): 25 punkti, 10 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 2 bloķēti metieni, 1 pārķerta piespēle
Zane Pavariņa (Ventspils): 17 punkti, 11 atlēkošās bumbas, 2 pārķertas piespēles
Ieva Naudiņa (Ventspils): 17 punkti, 4 atlēkošās bumbas, 6 rezultatīvas piespēles, 4 pārķertas piespēles
07.03.2013.Pirmajā spēlē, kad tikās abas komandas, pārāka bija Jelgava, kas Ogri pārspēja ar 69:51 un liela ticamība, ka Ogrei šajā reizē ir liela vēlme atspēlēties.
Spēles sākums diezgan rezultatīvs un interesants, abām komandām cīņasspars un arī rezultāts pirmo ceturtdaļu noslēdzot vien +2 par labu Jelgavai. Tomēr lielu kritienu piedzīvoja Ogre, vai arī lielu lēcienu - Jelgava, jo Ogre otrajā ceturtdaļā spēja gūt vien 9 punktus, kuri nespēja sacensties ar Jelgavas 22 punktiem, kur Krista Gamorja un Eva Stepiņa lielā mērā pacentās, lai Jelgavas atrāviens būtu tik iespaidīgs.
Par nožēlu jāsaka, ka otrais puslaiks jaunas vēsmas spēlē nenesa un cik Jelgava turpināja labi spēlēt, tik Ogre bija nerezultatīva un Jelgavai līdz ar to diezgan pārliecinoša uzvara ar 76:49.
Spēles labākās:
Eva Stepiņa (Jelgava): 20 punkti, 4 atlēkošās bumbas, 1 pārķerta piespēle
Liāna Āliņa (Ogre): 12 punkti, 13 atlēkošās bumbas, 7 pārķertas piespēles, 1 rezultatīva piespēle, 1 bloķēts metiens

06.03.2013.Lai gan teorētiski Valmieras komanda ir spēcīgāka un arī ierindojas augstāk turnīra tabulā, Juglas meitenes jau otro reizi spēj viņas pieveikt.
Rezultatīvi spēli uzsāka Juglas komanda un pateicoties Signes Bulavas precīzajiem metieniem, Juglai arī izdodas pirmo ceturtdaļu noslēgt sev par labu ar 9:14. Valmieras atbilde gan nav ilgi jāgaida un otro ceturtdaļu uzsākot, abas komandas gūst punktus, tomēr Juglai neizdodas atrauties un vien 13 sekundes pirms pirmā puslaika noslēguma, Lindas Magones precīzais metiens ļauj Valmieras komandai izlīdzināt rezultātu.
Lai gan cīņa ir spraiga un neatslābst ne minūti, Juglas komandai izdodas par vienu solīti būt precīzākām. 30 sekundes pirms spēles beigām Juglas komandai jau 7 punktu pārsvars un nepieļaujot lielas kļūdas uzvara jau kabatā, un tā arī notiek, Valmierai neizdodas pārsvaru atspēlēt un Juglai uzvara ar 61:56.
Spēles labākās:
Signe Bulava (Rīga/Jugla): 19 punkti, 14 atlēkošās bumbas, 1 rezultatīva piespēle, 1 pārķerta piespēle, 1 bloķēts metiens
Gunta-Kristiāna Melnace (Rīga/Jugla): 11 punkti, 11 atlēkošās bumbas, 3 rezultatīvas piespēles, 2 pārķertas piespēles, 2 bloķēti metieni
Linda Magone (Valmiera): 14 punkti, 5 atlēkošās bumbas, 4 pārķertas piespēles, 2 rezultatīvas piespēles