Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2593, Did:0, useCase: 3

Dubultamatieru līga: 8.spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Dubultamatieru līga: 8.spēļu nedēļa
1.līgā "Lapenieki" pēc uzvaras pār "Karavīrs" komandu.

Aizvadītas 14 spēles.

Nedēļas izcilnieki

Punkti: Atis Slišāns (BK Stopiņi) - 33

Efektivitāte: Atis Slišāns (BK Stopiņi) - 38

Atlecošās bumbas: Lauris Lietavietis (Optibet Traktors) - 19

Rezultatīvas piespēles: Artūrs Melnieks (BK Salaspils) - 13

Pārtvertas bumbas: Egīls Ezis (BK Stopiņi) - 10

Bloķētie metieni: Viesturs Vilkaušs (Latvenergo), Ivo Vambuts, Toms Austrums (VCG ekspertu grupa) - 3

3 punktu metieni: Rolands Brančs (Cavendish) – 7/9

Soda metieni: Ģirts Spēlmanis (Kursa MRU/Mārupe) - 8/8

TOP 3 notikumi

Ballzy Elites grupa

1. Ceturto reizi pēc kārtas “Kursa MRU/Mārupe” pieveica “Leifheit/Latvijas Universitāte”. Šoreiz Tīraines komanda pieticīgi uzbruka no tālās distances (2/19), taču lielāko spēles daļu atradās vadībā, iekrājot pat 19 punktu pārsvaru. Viesi nepadevās un galotnē ar tālmetienu pat bija iespēja pārņemt vadību, taču tas lidoja grozam secen. “Kursa” nosargāja uzvaru, kas viņiem ļauj saglabāt ceturto pozīciju. “Leifheit/LU” šobrīd piektie. Abām komandām pirmā riņķa izskaņā pretinieki no diametrāli pretējām turnīra tabulas pozīcijām.

2. Nespēja trāpīt no tālās distances kļuva par vienu no galvenajiem zaudējuma iemesliem BK “Upesciems” mājas spēlē pret BA “Turība”-2. Mājnieki trāpīja vien sešus procentus no trīspunktu metieniem, kamēr pretiniekiem precīzs bija katrs ceturtās tālmetiens. “Turībnieki” pirmo apli noslēguši ar pēdējo play-off zonā esošo pozīciju.

3. Pirmajā puslaikā iekrātais pārsvars kļuva par izšķirošo “Cavendish” uzvaras izcīnīšanā viesos pret “Ķekava/ThermoKid”. Pēc šīs uzvaras “Cavendish” kopā ar “Sonoru” un “Latvijas Gāzi” dala pirmo vietu kopvērtējumā, bet jau nākamajā kārā tiksies tieši ar “Latvijas Gāzi”.

1.līga

1. Uzvarot pēdējās 75 sekundes ar 7:0 DzSK “Lokomotīve” savā laukumā pieveica “Latvenergo” ar trīs punktu pārsvaru. “Dzelzceļniekiem” šis panākums atkal ļāva atgriezties turnīra pirmajā pozīcijā, šoreiz gan dalītā ar vēl divām komandām.

2. “Lapenieku” komanda kļuva par šīs nedēļas skaļākās uzvaras autoriem, pieveicot tā brīža līderus “Karavīru”. “Lapenieki” ārkārtīgi neveiksmīgi meta soda metienus, taču to kompensēja ar krietni labāku precizitāti no divpunktu zonas. Ar vienu spēli rezervē pēc astoņām kārtām “Lapenieki” ir devītie vienas uzvaras attālumā no piektās pozīcijas. “Karavīrus” pēc nedēļas gaida līderu mačs viesos pret “Krown/LG”.

3. Nedēļas rezultatīvākajā spēlē BK “Salaspils” savā zālē ar 90:82 pieveica BK “Marels Būve”. Salaspilieši ar trim uzvarām pēc kārtas no turnīra lejasgala spējuši pacelties uz piekto pozīciju. Pēc nedēļas Salaspilī viesosies Jūrmala un šīs spēles uzvarētājs decembri sagaidīs play-off zonā.

2.līga

1. Aizraujošā galotnē “Optiline.lv” viesos apspēlēja “Optibet Traktors”. Līdzīgā spēlē mājniekiem bija labas iespējas spēli novest līdz uzvarai vai sliktākajā gadījumā līdz pagarinājumam. Divas kļūdas galotnē laupīja “Traktoram” cerības uz uzvaru.

2. Pēc ilgāka pārtraukuma laukumā atgriezās vieni no līderiem “Emerald/Zalaris”, kuri savā laukumā kontrolēja spēles gaitu un cīņu par atlecošajām bumbām pret “LVM DOKS”. Ādažnieki joprojām ar “Stopiņu” un “Pārdaugavas” komandām cīnās bez zaudējumiem.

3. Līderiem negriezt ceļu turpina SK “Babīte/Čiekurs”. Taču aizsniegties līdz pirmajai uzvarai neizdevās arī pret pirmajā vietā esošo BK “Stopiņi”. Lai arī komandas šķīra tikai seši punkti, BK “Stopiņu” pārsvars cīņas gaitā šaubas neradīja. Nākamajā nedēļā “Stopiņi” līderu cīņā tiksies ar “Pārdaugavu”, bet “čiekuri” pirmo uzvaru mēģinās izcīnīt Latvijas Valsts mežos.

Mūsu atbalstītāji un sadarbības partneri šosezon ir “Ballzy,”LEIFHEIT”, “Krown”, “OlyBet”.

Oktobra mēneša Ballzy Elites grupas spēlētājs - Roberts Plivčs (Kursa MRU/Mārupe)

Oktobra mēneša 2.līgas spēlētājs - Atis Slišāns (BK Stopiņi)

Oktobra LEIFHEIT uzvaras grozs - Reinis Egle (BK Upesciems)

Ballzy Elites motivācijas balva - Reinis Ludiņš (BK Upesciems)

Ballzy 2.līgas motivācijas balva - Dzintars Ozols (Optibet Traktors)