Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2593, Did:0, useCase: 3

DAL: 19. spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Aizvadītas 15 spēles.

Nedēļas izcilnieki

ProBasketball elite: Ģirts Spēlmanis (Mārupe/ProBasketball) – 25

1.līga: Edijs Neilands (RBP) – 32

2.līga: Maikls Mihelsons (Jugla/ProBasketball) – 31

+35: Jānis Pinnis (Stopiņi) – 32

Prognožu spēle:  E.Krūze (Emerald/Zalaris), E.Luška (RXG/Ķekava) – 13

ProBasketball elite

Nosargā uzvaru un pozīciju. Turnīra vicelīderi Kursa MRU/Mārupe viesos izcīnīja ļoti svarīgi panākumu pār Latvijas Gāzi. Lielāko spēles gaitu esot vadībā, mārupieši galotnē ļāva sevi noķert, tomēr atguvās nosargājot uzvaru. Kursai cīņa par otro vietu vēl priekšā, jo uz papēžiem min Turība. „Gāzei” pateicīgs atlikušo spēļu grafiks, kad var iegūt mājas spēļu priekšrocības play-off pirmajā kārtā.

Nedod cerību. Leifheit/Latvijas Universitāte arī otro reizi šosezon pārliecinoši tika galā ar Pļavnieku komandu. „Studenti” turpina cīņu par augstāku vietu pirms play-off, bet Pļavnieku brigādei atlikušas divas regulārā turnīra spēles būs sagatavošanās ceturtdaļfinālam, kur gaida nopietns pārbaudījums, visticamāk, Rumba/LSPA izskatā.

Tēmē uz trijnieku. BA Turība-2 studenti savā laukumā kontrolēja cīņas gaitu pret pastarīti Ķekavu, izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas. Atlikušajās spēlēs, izcīnot divas uzvaras, vismaz trešā vieta būs kabatā.

Pieticīgais izbraukums. Mārupe/ProBasketball savā laukumā sagrāva Salaspili. Vicečempioni līdzīgi kā vēl četras komandas turpina cīņu par labāku pozīciju pirms play-off. Salaspilieši tikmēr nevar lepoties ar rezultātiem izbraukuma spēlēs pret komandām, kuras atrodas augstāk kopvērtējumā. Kļuvis skaidrs, ka Salaspils play-off uzsāks no septītās pozīcijas pret otrās vietas ieguvēju.

1.līga

Dubulta cena. Tuvojoties turnīra finišam ar vien lielāka nozīme kļūst katrai spēlei, īpaši ja tiekas komandas, kuras atrodas uz play-off sliekšņa.  Tā, exNexum uzvarēja visas ceturtdaļas cīņā pret Upesciemu, tiekot pie 13 punktu uzvaras. exNexum kopvērtējumā joprojām ir ārpus play-off zonas, bet Upesciemam triju zaudējumu sērija neļauj lolot lielas cerības par tikšanu četriniekā.

Veiksmīgais puslaiks. Latvenergo labi aizvadītais pirmais puslaiks bija pamatam uzvaras izcīnīšanai pret Lidojošo cirku. Šobrīd ceturtajā vietā esošajiem Latvenergo no atlikušajām piecām spēlēm ir četri izbraukumi, taču kalendārs ļoti pateicīgs. Lidojošā cirka izredzes tikt četriniekā ir visnotaļ teorētiskas.

Saglabā cerību. Manaslēcas.lv ceturtajā ceturtdaļā spēja nosvērt svara kausus savā labā cīņā pret pastarīti VCG ekspertu grupa. Ja VCG „eksperti” centīsies atlikušajās spēlēs beidzot pārtraukt neveiksmju sēriju, tad „lēcām” vēl cerības aizsniegties līdz četriniekam ir. Tomēr spēļu grafiks ir ļoti smags.

Divatā pa trīsdesmit. Uzreiz diviem RBP spēlētājiem cīņā pret BK Jūrmala izdevās sasniegt trīsdesmit gūto punktu robežu. Edijs Neilands atzīmējās ar 32, bet Raimonda Elbakjana rēķinā 30 punkti. Jau nākošnedēļ RBP sagaida cīņa ar galvenajiem konkurentiem Lapeniekiem.

Tālmetienu karuselis. Aizraujošs izvērtās divu šogad nezaudējušu komandu spēle. Lapenieki galotnē ņēma virsroku pār Lokomotīvi.  Ceturtajai ceturtdaļai iesākoties „dzelzceļniekiem” bija 13 punktu deficīts, bet Ulda Švēdes 5 realizēti tālmetieni ļāva atgūt vadību. Pēdējās minūtēs gan galvenais varonis bija cits – Kristians Šmits, kurš guva pēdējos 6 no komandas 8 punktiem, ļaujot Lapeniekim pagarināt uzvaru sēriju līdz deviņām.

2.līga

Atgriežas cīņā. Juglas komanda mājās izcīnīja ļoti svarīgu panākumu pret Pronetu, turpinot cīņu par top4. Atlikušajās divās spēlēs Juglai jātiekas ar pirmajā un pēdējā vietā esošajām komandām.  Pronetu šis zaudējums atmeta krietni atpakaļ. Atlikušajās spēlēs būs jātiekas ar abiem līderiem un nepieciešamas uzvaras abās šajās spēlēs.

Nolauž galotnē. Turnīra līderi C4 pie neizšķirta rezultāta pēc trešās ceturtdaļas ceturtajā nolika uz lāpstiņām Ultras komandu, izcīnot uzvaru, kas pietuvināja viņus uzvarai regulārajā turnīrā. Pirmā vieta vēl nav kabatā, jo līdzās ir Ķekavas komanda, kurai ir pārsvars savstarpējās spēlēs. Ultras izredzes tikt četriniekā nevar vērtēt kā lielas, jo pašiem jāuzvar atlikušas divas spēles ar cerību, ka zaudējumus piedzīvos Ūpis.

Rezultatīvi. RXG/Ķekava uzvarā pār Ūpis guva 92 punktus, ko 2.līgas komandas nemaz tik bieži neizdara. Atlikušajās divās spēlēs Ķekava var vēl izraut pirmo vietu. Lai tas notiktu viņiem jāizcīna par vienu uzvaru vairāk kā C4. Ūpis neskatoties uz neveiksmi diezgan stabili var justies  ceturtajā pozīcijā. Lai nosargātu pašreizējo pozīciju viņiem atliek vienā no divām spēlēm izcīnīt uzvaru, jo ir pārsvars savstarpējās spēlēs pret visām komandām, kuras atrodas tabulā zemāk.

Dažādi puslaiki. Emerald/Zalaris un SK Babīte Čiekurs cīņa aizritēja ar diviem dažādiem puslaikiem. Ja pirmais beidzās ar 34:34, tad otrajā par favorītiem uzskatītie ādažnieki nodemonstrēja savu pārākumu 39:13! Atlikušajās divās spēlēs Emerald/Zalaris vēl var apsteigt Ķekavu, ja uzvarās atlikušajās divās spēlēs, bet Ķekava piedzīvos vismaz vienu neveiksmi.

+35

Savam priekam. No turnīra tabulas viedokļa neko neizšķirošā spēlē LVM arī otro reizi šosezon pieveica Stopiņus.