Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2595, Did:0, useCase: 3

Dubultamatieru līga: 7.spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Dubultamatieru līga: 7.spēļu nedēļa
Oktobra mēneša Ballzy Elites grupas labākais spēlētājs - Roberts Plivčs (Kursa MRU/Mārupe).

Aizvadītas 11 spēles.

Nedēļas izcilnieki

Punkti: Ģirts Lediņš (BK Marels Būve) - 32

Efektivitāte: Jurģis Muskats (Karavīrs) - 33

Atlecošās bumbas: Viesturs Vilkaušs (Latvenergo) - 20

Rezultatīvas piespēles: Reinis Zābers (Cosmoss) - 9

Pārtvertas bumbas: Ģirts Lediņš (BK Marels Būve) - 6

Bloķētie metieni: Uģis Bērs (BK Marels Būve) - 5

3 punktu metieni: Juris Patmalnieks (BK Sonora) – 6/8

Soda metieni: Ģirts Lediņš (BK Marels Būve) - 8/9

TOP 3 notikumi

Ballzy Elites grupa

1. Otrajā puslaikā ielaistie vien 19 punkti sekmēja BK “Sonora” komandas uzvaru mājās pret “Kursa MRU/Mārupe”. Pagājušās sezonas vicečempioni tādejādi ar sešām uzvarām septiņos mačos ieņem pirmo vietu. “Kursu” šī neveiksme atmeta uz piekto pozīciju. Par “Sonoras” labo aizsardzību liecina ne tikai ielaistie 58 punkti, bet arī 8 bloķētie metieni.

2. Nelīdzvērtīga spēkošanās izvērtās starp pagājušā gada pusfinālistiem “Leifheit/LU” un “Latvijas Gāzi”. “Gāzenieku” pārsvars bija tik nomācošs pret čempioniem, ka vienubrīd tas pārsniedza nepieklājīgu 30 punktu atzīmi. Uzvarētāji no tālmetienu līnijas uzbruka ar 41 procenta precizitāti, kamēr mājnieki iespēja vien trāpīt 14 procentus trejaču.

3. Pirmos uzvaras prieka mirkļus šosezon izbaudījuši “Ķekava/ThermoKid”, kuriem divu neuzvarējušu komandu spēlē izdevās viesos pieveikt “Ballzy/Mārupe”.

1.līga

1. Neskatoties uz 28 pieļautajām kļūdām spēlē pret “Kursa MRU/Mārupe +35”, “Karavīrs” komanda izcīnīja uzvaru un, izmantojot konkurentu klupienu, kļuvuši par vienīgo līdervienību kopvērtējumā. Lielo brāķu skaitu karavīri kompensēja ar milzīgu pārsvaru cīņā zem groziem, kur izcīnīja 67 (!) atlecošās bumbas. Turpmākās trīs nedēļas “Karavīram” būs jāizvada spēles viesos.

2. Gaužām vājā metienu precizitāte un pretinieku līdera lieliskais sniegums kļuva par galvenajiem DzSK “Lokomotīve” bezierunu zaudējuma iemesliem mājās spēlē pret BK “Marels Būve”. Tā brīža turnīra līderi “dzelzceļnieki” spēja gūt vien 44 punktus, kamēr sāncenšu rezultatīvākie vīri to iespēja divatā. Astotajā spēļu nedēļā “Lokomotīve” pie sevis uzņems citus šīs nedēļas neveiksminiekus “Latvenergo”. Tikmēr “Marels Būve” pavisam nemanot pacēlušies uz ceturto pozīciju.

3. Pie pirmās sezonas uzvaras ar septīto piegājienu izdevies tikt “VCG ekspertu grupai”. Viesos “eksperti” tika galā ar oktobra karstāko komandu “wiseadvice.lv”. Lai arī šinī spēlē “wiseadvice.lv” bija 20 punktu pārsvars, taču to nosargāt viņi nespēja. “VCG ekspertu grupa” vadībā atradās tikai pēdējās 14 sekundes, ar ko pietika uzvaras izcīnīšanai. “wiseadvice.lv” šī bija trešā neveiksme pēc kārtas, kas viņus atmetusi uz sesto pozīciju turnīra tabulā.

2.līga

1. Veiksmīgi aizvadīts otrais puslaiks sekmēja “Cosmoss” komandas pārliecinošu uzvaru mājās pret “Optiline.lv”. Abas komandas, kā sarunājušas, ar vienādu (ne)precizitāti izpildīja soda metienus, trāpot 6 no 15 mēģinājumiem. Pēc šīs spēles abas komandas apmainījās vietām tabulā, “Cosmosam” paceļoties uz sesto pozīciju.

2. Atguvušies pēc neveiksmīgā spēles sākuma “C4” pārņēma iniciatīvu un noveda spēli pret “Ūpis” līdz uzvarai. Nespēlējot pēdējo sezonu 2.līgas rezultatīvākajam vīram Eduardam Grabovskim, “C4” šosezon uzvaras nāk retāk un grūtāk. Šobrīd piektā vieta kopvērtējumā. “Ūpim” sekmes ir vēl bēdīgākas, jo sešās cīņās vēl uzvara nav izcīnīta.

3. Pie spēlēšanas īsti netiek Ādažu “Emerald/Zalaris”, kuru pretinieki ar apskaužamu regularitāti izvairās ar tikšanos pret 2015.gada 2.līgas čempioniem.

Mūsu atbalstītāji un sadarbības partneri šosezon ir “Ballzy,”LEIFHEIT”, “Krown”, “OlyBet”.