Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Feldmanis: ''Mērķis bija cits, taču sports ir nežēlīgs''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Feldmanis: ''Mērķis bija cits, taču sports ir nežēlīgs''
Artūrs Strēlnieks. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis sarunā ar portālu ‘’Sportacentrs.com’’ akcentēja, ka izlase, izņemot mača beigās pret Nīderlandi, visa Pasaules kausa laikā demonstrējusi kvalitatīvu basketbolu. Lai arī pirms turnīra mērķi bijuši citi, izlasei jātiek pāri zaudējumam pret Serbiju un jāturpina iesāktais darbs.

Šodien Latvijas 3x3 basketbola izlase apstājās Pasaules kausa ceturtdaļfinālā, ar 17:22 zaudējot Serbijai. Raimonda Feldmaņa trenētā komanda ar trim Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļniekiem sastāvā dienu sāka ar Vācijas pārspēšanu astotdaļfinālā, taču apakšgrupā piedzīvotā zaudējuma Nīderlandei dēļ izlasei ceturtdaļfinālā bija jāspēkojas pret ar pirmo numuru izlikto Serbiju.

‘’Visa turnīra garumā puiši spēlēja labi. Nepazaudējām spēles stilu un kvalitāti, komandā integrējot arī citādāku spēlētāju (Artūru Strēlnieku). Pret Serbiju visi cīnījās un puišiem nav ko pārmest. Jāatceras, ka esam olimpiskie čempioni, un visas komandas vēlas mums iekost,’’ pēc izstāšanās Pasaules kausā portālam ‘’Sportacentrs.com’’ komentāru sniedza izlases treneris Raimonds Feldmanis, piekrītot, ka nozīmīgs bijis zaudējums Nīderlandei grupu turnīrā. ‘’3x3 specifika ir kā ķirurgam, kurš, operējot, nedrīkst pieļaut mazās kļūdas. Pret Nīderlandi tika pieļauta situācija, kuru nedrīkstēja. No tās izvairoties, turnīra turpinājums mums būtu nedaudz vieglāks,’’ neveiksmīgi aizvadītās spēles beigas pret Nīderlandi treneris uzsvēra kā sliktāk nospēlēto nogriezni turnīrā.

‘’Vācijai bijām gatavojušies un bijām pārliecinoši,’’ par panākumu pār Vācijas 3x3 basketbolistiem astotdaļfinālā teica treneris, kurš atklāja, ka jau pirms mača pret Serbiju bija gaidāms fizisks mačs. ‘’Zinājām, ka būs agresīvs basketbols un tam bijām gatavojušies. Sākotnēji pieturējāmies pie spēles plāna, bet, parādoties nogurumam, spēles groži tiek kontrolēti mazāk. Tā arī ir viena no 3x3 basketbola specifikām. Nefokusējos uz tiesnešu pieļautajām kļūdām, bet gan uz to, ko mēs varējām izdarīt labāk vai pareizāk.’’ Visvairāk bija pamanāms metienu precizitātes trūkums, mačā pret serbiem no tālās jeb divu punktu distances divas reizes izceļoties Kārlim Lasmanim. Pārējie punkti tika gūti vai nu no groza apakšas vai ar soda metienu palīdzību. ‘’Serbija ir cita līmeņa komanda, kura 3x3 basketbolā vienmēr bijusi topā,’’ lūgts skaidrot, ar ko var saistīt neveiksmes metienos mačā pret Serbiju salīdzinot ar cīņu pret Vāciju, pauda izlases treneris.

Latvija arī šajā reizē Pasaules kausā palikusi bez augstākajām vietām. ‘’Mērķis bija cits, taču sports ir nežēlīgs. Turnīra rezultātu nosaka gan lielas, gan mazas lietas,’’ sasniegto rezultātu komentēja Feldmanis, pie reizes sakot, ka jāskatās no pozitīvās puses. ‘’Visgrūtākais ilgtermiņā ir noturēties vienā līmenī. Puiši jāpaslavē, ka ar visām jaunajām emocijām pēc olimpiskajām spēlēm ir sperts solis uz priekšu. Esam noturējuši kvalitatīvu basketbolu, par ko mūs aizkulisēs slavē citas komandas.’’ Izlases treneris akcentēja, ka citos turnīros viņa vadītajiem basketbolistiem ir bijuši lielāki kāpumi un kritumi sniegumā, bet uz nākamajiem turnīriem nepieciešami uzlabojumi gan mentālajā ziņā, gan taktiskā izpildījuma ziņā laukumā. ‘’Esam jau runājuši: ja zaudē, ir jātiek tam pāri un jāturpina strādāt.’’

Izlašu līmenī nākamais turnīrs jūlija vidū paredzēts U23 puišiem, kamēr ‘’Riga’’ sezonu turpinās no 5. līdz 6. jūlijam ‘’Challenger’’ turnīrā Francijas pilsētā Bordo.

     [+] [-]

, 2022-06-26 10:00, pirms 2 gadiem
Tas viss? Kur pārējās spēles un cikos fināli? Jo Lietuva vinnēja ASV un pagaidām top 4

     [+] [-]

, 2022-06-26 10:25, pirms 2 gadiem
100berzins rakstīja: Tas viss? Kur pārējās spēles un cikos fināli? Jo Lietuva vinnēja ASV un pagaidām top 4
3X3 Youtube kontā varēs redzēt visas atlikušās spēles:

https://www.youtube.com/c/FIBA3x3