Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Riga" sastāvā Kvebekas turnīrā atgriezīsies Miezis un Strēlnieks

"Riga" sastāvā Kvebekas turnīrā atgriezīsies Miezis un Strēlnieks
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Nedēļas nogalē norisināsies FIBA 3x3 basketbola "Challenger" turnīrs Kvebekā, Kanādā, kurā ar pirmo numuru izlikta "Riga" komanda ar Nauri Miezi un Artūru Strēlnieku sastāvā, vēsta organizatoru sniegtā informācija.

"Riga" iepriekšējā nedēļas nogalē piedalījās Latvijas kausa izcīņas finālā, kur startēja ar Edgaru Krūmiņu, Agni Čavaru, Artūru Ausēju un Mārtiņu Šteinbergu sastāva. Komanda cieta neveiksmi finālspēlē pret "Priecīgus!" un attiecīgi palaida garām iespēju kvalificēties Pasaules tūres posmam Utrehtā, Nīderlandē.

"Riga" nākamais pieturas punkts kalendārā ir Kvebekas "Challenger" turnīrs, kurā komandā kopā ar Čavaru un Krūmiņu pieteikti Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks, kuriem iepriekš bija traumas.

Miezim iepriekš bija elkoņa trauma, kas lika izlaist iepriekšējās spēles. Viņš tagad portālam Sportacentrs.com norādīja, ka trauma beidzot ir sadziedēta un ka viņš ir atpakaļ uz strīpas. Savukārt Strēlniekam iepriekš bija deguna savainojums.

"Riga" komandas sastāvā korekcijas šosezon bieži ieviesuši savainojumi, tāpat jāņem vērā Paula Lasmaņa dalība "Big3" līgā Ziemeļamerikā. Komandas sastāvu vairākos turnīros papildināja Artūrs Ausējs, taču viņam kopā ar BK "Ventspils" jāsāk gatavoties nākamajai sezonai klasiskajā basketbolā.

Kvebekas turnīrs norisināsies 20. un 21. augustā. Tajā piedalīsies arī Lietuvas "Marijampole Mantinga" komanda, kas izlikta ar trešo numuru, bet ar otro numuru izlikta "Priceton" komanda no ASV. "Riga" un Prinstonas komanda būs vienīgās pārstāves no Pasaules tūres ranga desmitnieka šajā turnīrā. Kvebekas turnīrā varēs izcīnīt ceļazīmi uz "Cebu Masters" Pasaules tūres turnīru oktobra sākumā.

Izmantotie resursi:
https://play.fiba3x3.com/categories...


Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.