Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Miezim 15 punkti, "Riga" Pasaules tūres pirmo posmu sāk ar pārliecinošu uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Miezim 15 punkti, "Riga" Pasaules tūres pirmo posmu sāk ar pārliecinošu uzvaru
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Japānas pilsētā Ucunomijā sācies FIBA Pasaules tūres pirmais "Masters" posms 3x3 basketbolā. Pirmo uzvaru tajā izcīnījusi Latvijas komanda "Riga", kas ar 21:11 pārspēja Japānas komandu "Tokyo".

• FIBA Pasaules tūres pirmais "Masters" turnīrs risinās Japānas pilsētā Ucunomijā. Kā izteicās "Riga" basketbolists Nauris Miezis, tad komanda vēlējās šo turnīru izlaist, jo satraumējās Edgars Krūmiņš, bet Kārlis Pauls Lasmanis centīsies iekarot "Big 3" līgu. Organizatori latviešiem nenāca pretī un cerēja tos redzēt sezonas atklāšanas turnīrā. Tādējādi "Riga" uz Japānu devās vien trīs vīru sastāvā, Miezim pievienojoties Agnim Čavaram un Artūram Strēlniekam.

• Latvieši turnīru sāka ar spēli pret Japānas komandu "Tokyo", kas pārliecinoši pārvarēja kvalifikāciju. Spēli labāk sāka "Riga" basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 3:1. Labāk cīnoties par atlēkušajām bumbām, latvieši ieguva vairākas otrās iespējas uzbrukumā. Miezis trāpīja divus tālmetienus, kas "Riga" ļāva būt vadībā ar 7:4. Nākamajās divās minūtēs "Riga" vēl nostiprināja savu pārsvaru, pēc četrām spēlētām minūtēm esot vadībā ar 11:5.

• Tālmetienu realizēja arī Strēlnieks, bet pretinieki atbildēja ar to pašu. Viņi gan vairāk paļāvās uz veiksmi, jo metieni drīzāk atgādināja bumbas palaišanu groza virzienā. Latvieši sāka spēlēt vienkāršāk, ko ļāva astoņu punktu pārsvars. "Tokyo" divus punktus atspēlēja, bet tad vēl vienu tālmetienu realizēja Miezis (18:10). Nākamās pus minūtes laikā "Riga" izdarīja savu un guva uzvaru ar rezultātu 21:11.

• Grupu turnīru "Riga" noslēgs ar spēli pret Nīderlandes komandu "Amsterdam". Šī spēle paredzēta plkst. 11:20 un, līdzīgi kā visas citas spēles, vērojama FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules tūre, Ucunomijas "Masters", D grupa

"Riga" - "Tokyo" (Japāna) 21:11

"Riga": Miezis 15, Strēlnieks 4, Čavars 2
"Tokyo": Suzuki 5, Fudžitaka 3, Imori 2, Komacu 1