Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Tālmetieni ātri izšķir spēles likteni, latvieši iekļūt Eiropas kausa pusfinālā

Tālmetieni ātri izšķir spēles likteni, latvieši iekļūt Eiropas kausa pusfinālā
Agnis Čavars. Foto: FIBA

Austrijas pilsētā Grācā turpinās Eiropas kausa izcīņa 3x3 basketbolā. Tās pusfinālu izdevās sasniegt Latvijas vīriešu izlasei, kas ceturtdaļfinālā ar 21:7 pārspēja Izraēlas basketbolistus.

• Latvijas 3x3 izlases basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, cīņu par Eiropas kausu sāka ar divām uzvarām, pārspējot Melnkalnes (21:17) un Polijas (21:13) basketbolistus. Tas deva pirmo vietu C grupā un ļāva izbēgt no ceturtdaļfināla dueļa pret Serbiju. Tā vietā latviešiem vajadzēja cīnīties pret Izraēlas basketbolistiem.

• Pirmajā minūtē neviena no komandām nespēja gūt punktus, bet tad Lasmanis trāpīja pilnīgi brīvu tālmetienu. Pēc pus minūtes precīzs no distances bija arī Čavars, dubultojot Latvijas izlases pārsvaru. Izraēlas basketbolistiem vajadzēja pus minūti, lai trīs punktus atspēlētu, bet Miezis, Lasmanis un Krūmiņš trāpīja vēl pa tālmetienam, kas pēc trim spēlētām minūtēm ļāva būt vadībā ar 10:3.

• Pēc pārtraukuma Čavars trieca bumbu grozā no augšas, bet Izraēlas basketbolisti atbildēja ar diviem sekmīgiem uzbrukumiem. Tuvojoties spēles laika vidum, Krūmiņš atjaunoja astoņu punktu pārsvaru (13:5). Pēc pārtraukuma ātri trīs punktus guva Miezis, parādot, ka uzvara šajā spēlē vairs ir tikai laika jautājums. Čavara un Mieža saspēles turpināja dot rezultātu, Latvijas izlasei sagraujot savus pretiniekus ar 21:7.

• Līdz ar to Latvijas izlase iekļuva pusfinālā, kurā plkst. 20:45 mērosies spēkiem ar Lietuvas izlasi, kas pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pār Beļģijas izlasi (18:17). Visas spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Eiropas kauss 3x3 basketbolā, Ceturtdaļfināls

Latvija - Izraēla 21:7

Latvija: Miezis 7, Čavars 6, Lasmanis 5, Krūmiņš 3
Izraēla: Arci 3, Šūmans 2, Benijs 1, Levijs 1


, 2022-09-11 18:16, pirms 2 gadiem
Tik viegla spēle sen nebija redzēta, pirmie desmit punkti gūti kad visi četri mūsu spēlētāji pa reizei iemeta tālmetienu.. piz.. vnk..
, 2022-09-11 21:05, pirms 2 gadiem
21-20 pret leišiem, jebšu man brilles jāmaina...
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.