Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistes Pasaules sērijas posma ceturtdaļfinālā zaudē Francijai

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistes Pasaules sērijas posma ceturtdaļfinālā zaudē Francijai
Anita Miķelsone. Foto: FIBA

Dalību FIBA Pasaules sērijas posmā 3x3 basketbolā sievietēm noslēgusi Latvijas komanda. Latvietes ceturtdaļfinālā ar 11:17 atzina Francijas komandas pārākumu, turnīru noslēdzot astotajā vietā.

• Latvijas 3x3 basketbola komanda, Aija Jurjāne, Paula Mauriņa, Anita Miķelsone un Paula Pētersone, vakar grupu turnīrā piekāpās Vācijai ar 8:18, bet cīņā par vietu ceturtdaļfinālā ar 16:14 pārspēja Austrijas komandu. Tādējādi izslēgšanas spēles latvietes sāka pret C grupā uzvarējušajām Francijas basketbolistēm, kuras visos turnīros, kuros piedalījušās, tikušas labāko trijniekā. Latvijas basketbolistes iekļuva ceturtdaļfinālā arī Bordo turnīrā, kur cīņā par vietu pusfinālā piekāpās Francijas U24 komandai.

• Pēc pus nospēlētas minūtes pirmo punktu ar atkārtotu metienu groza apakšā guva Miķelsone, bet nākamo pusotru minūti rezultāts nemainījās, kad Mauriņa panāca 2:0. Francijas komanda uzreiz atbildēja ar precīzu tālmetienu, kamēr Miķelsones raidītā bumba no distances spītīgi izleca no groza stīpas.

• Francūzietēm izdevās realizēt vēl vienu tālmetienu, iegūstot divu punktu vadību, bet pēc teju četrām spēlētām minūtēm ar soda metienu tika panākts 5:2. Arī Jurjāne stājās uz soda metiena līnijas, uz brīdi sadeldējot deficītu. Francūzietes atbildēja ar vēl vienu precīzu tālmetienu, iekrājot četru punktu pārsvaru (7:3).

• Francijas komandas aizsardzības uzlaušana bija grūts uzdevums, bet Jurjāne groza apakšā apliecināja savu pieredzi un varēšanu. Tieši pēc viņas precīzā tālmetiena rezultāta starpība saruka uz pusi (7:9). Miķelsonei ar diviem soda metieniem bija iespēja panākt izlīdzinājumu, bet neizdevās trāpīt nevienu no metieniem. Francijas komanda pretī lika precīzu metienu no distances, bet Pētersone un Jurjāne groza apakšā divus punktus atguva.

• Francūzietes turpināja balstīt savu spēli uz precīziem tālmetieniem, kas pēdējo minūti latvietēm lika sākt ar četru punktu deficītu. Atlikušajā laikā spēle kļuva dinamiskāka, bet Latvijas komandai neizdevās atspēlēties, atzīstot pretinieču pārākumu ar rezultātu 11:17 un turnīru noslēdzot astotajā vietā.

• Latvijas 3x3 basketbolistes dalību Pasaules sērijā noslēgs 2. un 3. septembrī Kanādas pilsētā Monreālā, kur risināsies pēdējais sērijas turnīrs pirms tās finālturnīra.

Pasaules sērija 3x3 basketbolā sievietēm, Bukareste, ceturtdaļfināls

Latvija - Francija 11:17

Latvija: Jurjāne 6 (7 ab), Miķelsone 3, Pētersone 1, Mauriņa 1
Francija: Stervinu 11, Bernīza 4, Limuzīna 2 (6 ab), Manē

     [+] [-]

, 2022-08-11 15:26, pirms 2 gadiem
Ko tur dara 17 gadu veca Petersone... nopietni?..