Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvijas U23 izlase uzvar grupā un iekļūst Pasaules kausa ceturtdaļfinālā

Latvijas U23 izlase uzvar grupā un iekļūst Pasaules kausa ceturtdaļfinālā
Latvijas U23 izlases basketbolisti. Foto: FIBA

Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē vēl divas uzvaras Pasaules kausā 3x3 basketbolā izcīnījusi Latvijas U23 vīriešu izlase. Latvieši pagarinājumā ar 17:16 pārspēja Mongolijas izlasi, bet cīņā par pirmo vietu grupā ar 22:20 pārspēja Ķīnas izlasi, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Latvijas U23 izlases basketbolisti, Agris Stankevics, Gints Zomerfelds, Mārcis Osis un Kristofers Šepte, grupu turnīru sāka ar divām uzvarām, pārspējot Slovākijas (20:17) un Čīles (22:10) basketbolistus. Pirms spēlēm pret Mongolijas un Ķīnas komandām tas deva pirmo vietu grupā. Ceturtdaļfinālā iekļūst divas labākās komandas, bet pēc pirmās spēļu dienas izkristalizējās, ka tieši Latvija, Ķīnas un Mongolijas izlases būs tās, kuras šīs divas vietas sadalīs.

Jau dienas pirmajā spēlē pret mongoļiem Latvijas U23 izlasei bija iespēja garantēt vietu ceturtdaļfinālā. Pirmo punktu pēc caurgājiena guva Osis, bet sekojošais soda metiens nebija sekmīgs. Latvijas basketbolisti aktīvi spēlēja aizsardzībā, bet neizmantoja savas iespējas gūt punktus. Divas minūtes rezultāts nemainījās, bet pēc trim spēlētām minūtēm latvieši bija vadībā ar 3:2.

• Līdz spēles laika vidum Latvijas izlasei izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, bet ne to nosargāt. Sākoties spēles otrajai pusei, Mongolijas basketbolisti groza apakšā panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam ar sekmīgu tālmetienu izvirzījās arī vadībā (8:6). Ar sekmīgu tālmetienu atzīmējās arī Zomerfelds, uzreiz atjaunojot līdzsvaru uz tablo.

• Latviešiem izdevās veikt izrāvienu, iekrājot trīs punktu pārsvaru, bet pašu nedisciplinētā spēle palīdzēja mongoļiem atgūties (11:10). Latvijas basketbolisti ļoti labi cīnījās par atlēkušajām bumbām, tiekot pie virknes otro iespēju. Uz brīdi izdevās iegūt arī četru punktu pārsvaru, bet mongoļi ar tālmetienu palīdzību atjaunoja neizšķirtu (14:14). Pēdējā pus minūtē komandas apmainījās sekmīgiem metieniem, aizvedot spēli līdz pagarinājumam.

• Tajā komandas neaizrāvās ar tālmetieniem, spēlēja uz groza apakšu līdz Osis izrāva Latvijas izlasei ar rezultātu 17:16, garantējot latviešiem arī vietu ceturtdaļfinālā. Šodien priekšā vēl bija cīņa ar Ķīnas izlasi, kas arī bija izcīnījusi trīs uzvaras trijās spēlēs.

• Spēles pirmajās trijās minūtēs cīņa ritēja punkts punktā, nevienai no komandām nespējot iegūt lielāku pārsvaru. Abu komandu basketbolisti daudz spēlēja individuāli, kas ne vienmēr bija produktīvi. Spēles laika vidū latviešiem izdevās veikt izrāvienu un izvirzīties vadībā ar 10:8.

• Ar soda metienu palīdzību Ķīnas komandai izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, komandām turpinot līdzīgu cīņu. Latvieši vairākas reizes nespēja noturēt vai palielināt divu punktu pārsvaru, kas tā vilkās līdz pēdējai minūtei. Pie rezultāta 20:20 tālmetienu realizēja Šepte, atnesot Latvijas izlasei uzvaru ar 22:20 un pirmo vietu grupā.

• Līdz ar to Latvijas izlase svētdien, plkst. 14:00 mērosies spēkiem ar C grupas otro labāko komandu. Spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.


, 2022-10-07 19:17, pirms 2 gadiem
Skatiena apdalītos esam saplēsuši
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.