Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Miris bijušais Spānijas Basketbola federācijas prezidents

Jānis Pārums

Miris bijušais Spānijas Basketbola federācijas prezidents
Ernesto Segura de Luna
Foto: Marca

Sestdien 86 gadu vecumā aizsaulē aizgājis bijušais Spānijas Basketbola federācijas prezidents Ernesto Segura de Luna, šodien informēja "FIBA Europe" preses dienests.

Segura de Luna iegājis vēsturē kā prezidents, kas visilgāk vadīja Spānijas Basketbola federāciju (FEB). Viņš FEB galvgalī valdīja no 1972. līdz 1984. gadam, kā arī no 1992. līdz 2004. gadam.

Segura de Luna piedzima 1922. gada 11. februārī. Viņš Spānijas un pasaules sportā izcēlies tieši ar ilggadību FEB prezidenta amatā. 2005. gadā viņš saņēma Olimpisko nopelnu ordeni par darbošanos Spānijas Olimpiskajā komitejā.

"FIBA Europe" tagadējais prezidents Džordžs Vasilakopoloss atzina: "Mēs visi skumstam par Ernesto. Basketbols bija viņa pirmā mīlestība un mēs vienmēr viņu atcerēsimies. Mums bija patiess gods viņu pazīt un kopā strādāt."