Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

S. Valters: "Vajadzēja pozitīvas emocijas"

Basketbola kluba "ASK Rīga" kapteinis Sandis Valters savas komandas mājaslapā ir publicējis "blogu", kur dalās iespaidos par nesen aizvadītajām spēlēm, par bumbām un sezonu kopumā.

"Aizvadītā nedēļa pagāja uz pozitīva viļņa, jo esam izcīnījuši divas uzvaras pret Šauļiem un "Pau-Orthez". Ne pret tiem vājākajiem un parocīgākajiem pretiniekiem. Šīs abas spēles noteikti vajadzēja vinnēt. Īpaši svarīgi tas bija pēc tam, kad ULEB spēlē zaudējām Vācijā. Vajadzēja pozitīvas emocijas. Tas arī dos labu impulsu turpmākajai sezonai. Pats šobrīd spēlēju kaut kādā līmenī, bet ne tādā, kādā pašam gribētos. Kaut cik jau komandai palīdzu, tā kā gluži pa nullēm jau nav. Šogad vairāk iesaistos komandas spēlē, neaizraujoties vairs tik daudz ar metieniem, iekļaujoties trenera spēles laikā veiktajā rotācijā," aktuālākos notikumus saistībā ar ASK komentē Sandis Valters.

Savukārt Baltijas Basketbola līgā (BBL) Rīgas ASK deviņās spēlēs ir izcīnījuši septiņas uzvaras. Lai arī abi zaudējumi piedzīvoti pret Lietuvas superklubiem - Kauņas "Žalgiri" un Viļņas "Lieutovs Rytas" - Valters uzskata, ka bija iespēja nospēlēt veiksmīgāk: "Bilance mums ir laba. Domāju tādai tai arī vajadzēja būt, bet varēja būt arī vēl labāk. Noteikti mājās varējām vinnēt "Lietuvos Rytas", savukārt, pret "Žalgiri" galīgi nesavācāmies. Aizbraucām negatavi cīņai. Varbūt bijām pārāk daudz sadomājušies un gaidījām ULEB atklāšanas spēli. 7-2 ir laba bilance mūsu iespēju robežās. Tas ir tas, ko mēs varam. Varbūt Ventspilī izlīdām kā caur adatas aci, tomēr uzvara paliek uzvara, lai kādā veidā arī viņa izcīnīta."

Sandis Valters arī norāda uz ULEB kausa līmeni, kas sākumā bijis nepierasts: "ULEB kausā esam aizvadījuši pirmās četras spēles. Pats varēju izjust atšķirību starp šo turnīru un FIBA kausu, kur spēlējām pagājušogad. Īpaši jūtams tas bija pirmajā spēlē, kad krasi izpaudās atšķirību pēc jau ierastā BBL līmeņa. Gan tiesāšana bija citāda, gan kopējais spēles līmenis. Varēja just, ka pretī ir cita līmeņa pretinieks. Varbūt tagad jau esam pieraduši pie šīm ULEB kausa spēlēm un tik krasa atšķirība vairs nav jūtama."

Šogad divi Latvijas klubi - "ASK Rīga" un BK "Ventspils" - startē trīs dažādos turnīros, kur katrā tiek spēlēts ar dažādu bumbu. No sākuma klājies grūti, bet tagad jau pierasts pie regulārajām bumbu maiņām: "Rīt mums jāaizvada spēle Baltijas līgā ar Valmieru, tāpēc šodien treniņā izmantojām "Spalding" bumbas. Tagad jau esam ar bumbām apraduši, bet sākumā klājās grūti. Arī man. Varbūt tas stulbi izklausās, ka bumbas ir vainīgas, bet tiešām atšķirība starp tām ir diezgan liela. Pirmajos treniņos ar nepierastajām "Spalding" un "Nike" bumbām gāja diezgan pagrūti. Brīnos, kā izdevās pirmās spēles tik veiksmīgi aizvadīt ar jaunā tipa bumbām. Pašam vislabāk patīk "Molten" bumbas, ar kurām spēlējam LBL. Laikam tāpēc, ka esam pie tādām jau paši pieraduši. Tās labāk "līp" pie rokas un arī metiena izjūta ir savādāka. Arī pie ULEB "Nike" bumbām esam jau pieraduši. Bet BBL bumbas šķiet visneparastākās. Tāda sajūta, ka īsti neatlec no zemes un pasmagas. Samērā nepierastas un jocīgas.

Izmantotie resursi:
www.askriga.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-29 19:50, pirms 17 gadiem
labs!
Slēpts komentārs: astro

  +7 [+] [-]

, 2007-11-29 19:52, pirms 17 gadiem
astro

Es tiešām tik ļoti nepārzinu futbolu, bet, manuprāt, futbolā bumbas maiņai nav tik liela nozīme kā basketbolā!

  +4 [+] [-]

, 2007-11-29 19:54, pirms 17 gadiem
Nu gan tas ir kļuvis par tādu kā modes kliedzinu - blogot un ne tikai politiķi vai sabiedrībā pazīstamas sociālās figūras, bet nu jau ĻOTI daudzi sportisti blogo. Tas, protams, ir pozitīi, jo ir saite ar lasītāju un žurnālistam arī daļējoi atvieglo darbu!

  +3 [+] [-]

, 2007-11-29 19:57, pirms 17 gadiem
Nu futbolā arī brīvsitienu ekspertiem ir grūti pierast pie dažādām bumbām! Gandrīz pirms katra Pasaules/Eiropas čempionāta finālturnīra, kad tiek spēlēts ar kādām jaunas tehnoloģijas bumbām, spēlētāji sūdzas!

  +3 [+] [-]

, 2007-11-29 19:59, pirms 17 gadiem
Runājot par bumbā. Man tracina tie komentētāji, kas ikdienā nu nevella nespēlē bumbu un patiesi nejūt to atšķirību, bet tikai akli fano un aizstāv kādu konkrētu ražotāju, lai gan atšķirība PATIEŠĀM IR!
Tamdēļ būsim nedaudz piezemētāki savos uzskatos, pirms pasludinam, ka, piemēram, Nike bumba ir vienīgās un labākās...

  +4 [+] [-]

, 2007-11-29 19:59, pirms 17 gadiem
Garšai nav nozīme,ja var iedzert spritu.Bet bumbām toč ir.Vismaz basketā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2007-11-29 20:12, pirms 17 gadiem
ASK Riga probably the best club of the world!

  -4 [+] [-]

, 2007-11-29 20:20, pirms 17 gadiem
interesanti bija palsiiti

  -3 [+] [-]

, 2007-11-29 20:22, pirms 17 gadiem
Vaalteer..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-11-29 21:25, pirms 17 gadiem
es nesaku, ka nav atšķirības, bet laukumā ir 10 cilvēki, kuriem visiem bumba ir vienāda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-11-29 22:53, pirms 17 gadiem
ASTRO
Juusu zinaashanai bumbai ir ljoti liela noziime... Taas BBL bumbas ir taads puuslis, ka saprast nevar kaa mest, turpretim LBL bumbas tieshaam daudz parociigaakas...

  +1 [+] [-]

, 2007-11-29 23:11, pirms 17 gadiem
nu bet, piemēram, žalgira spēlētāju rokas viņa nepaliek mazāks pūslis kā Sanda Valtera rokās

     [+] [-]

, 2007-11-29 23:16, pirms 17 gadiem
par bumbām runājot - redzējāt reklāmu bbl lapā ar spalding bumbām katras bbl komandas krāsās. pēc jaunā gada kkad būšot pieejamas tirdzniecībā

     [+] [-]

, 2007-11-30 00:39, pirms 17 gadiem
nee, tur jau protams ir taisniiiba, bumba visiem vienaada, bet cits speeleetaajs pierod aatraak, cits nee...