Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Okorns: "Barets un Rodžers šodien pazuda"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pēc uzvaras ULEB kausa mačā pār "Elan Chalon" 81:71 BK "Ventspils" galvenais treneris Gašpers Okorns atzina, ka komanda lieliski izpildījusi spēles plānu un kontrolējusi mača gaitu no pirmās līdz pēdējai minūtei.

"Vispirms es gribu apsveikt savu komandu ar to, kādu spēli tā parādīja. Mēs bijām labi sagatavojušies un spēlētāji labi izpildīja spēles plānu. Esmu pilnībā apmierināts ar viņu sniegumu, pat neskatoties uz to, ka pēdējās piecās minūtēs viesi samazināja mūsu pārsvaru līdz desmit punktiem. Kontrolējām šo spēli no pirmās līdz pēdējai minūtei, un izcīnījām uzvaru. Tas arī ir galvenais. Pēc trim spēlēm "Chalon" bija labākais uzbrukums ULEB kausā, komanda daudz un ar augstu precizitāti meta no tālmetienu līnijas, bet šodien nekā no tā nebija. Viņu līderi Barets un Rodžers vienkārši pazuda, un tas bija mūsu aizsardzības nopelns," Okorns komentēja savas komandas sniegumu. Ventspilnieku treneris arī pateicās līdzjutējiem, kas nāk uz spēli, atbalsta komandu un palīdz izcīnīt šīs uzvaras, piebilstot, ka tagad komandu gaida smags decembris – izbraukumi Belgradā un Stambulā, no kuriem komanda tomēr cer atgriezties vismaz ar vienu panākumu. Viņa kolēģis Gregors Beno uzsvēra, ka lielākās problēmas šajā mačā bijušas groza apakšā: "Mums bija tieši tās pašas problēmas, ar kurām saskaramies Francijas čempionātā. Mūsu centram Badjani ir problēmas ar redzi, jo pēc sitiena pa seju nacionālā čempionāta spēlē viņš ar vienu acilabi neredz. Tāpēc nevaram viņu pilnībā izmatot un rodas problēmas ar garajiem spēlētājiem. Tā bija arī šodien. Spēlētāji centās mainīt spēles gaitu, bet tas neizdevās, jo "Ventspils" mūs sodīja pat katru kļūdu.

Okonrs neuzskata, ka komandu kaut kā īpaši sapurinājusi spraigā cīņa Gulbenē, lai gan arī no šī mača izdarīti secinājumi: "Protams, jācīnās ir katrā mačā, un vienalga vai pretī nāk Maskavas "CSKA" vai Gulbene, bet ir arī citas lietas. Mums bija treniņš, tad mēs kāpām autobusā, vairākas stundas pavadījām ceļā un bija spēle. Laikam jau ne visi bija tajā vakarā gatavi spēlei, tomēr es neuzskatu, ka bija lielas problēmas. Jā, mēs spēlējamies ar uguni un esam par to šogad jau dabūjuši mācību, tāpēc šādas situācijas mēs fiksējam un analizējam.

BK "Ventspils" šajā mačā sen neredzēti daudz uzbruku no tālas distances, bet komandas galvenais treneris atklāja, ka to vienkārši likusi darīt spēles situācija: "Izpētījām sāncenšu komandas spēli, noskatījāmies vairākus video un ko mēs redzējām? Nacionālā čempionāta spēlē "Chalon" uzvarēja pamatlaikā 99:95, kas nozīmē, ka spēlēja divas komandas, kuram ir labs uzbrukums, bet nav aizsardzības. Tāpēc uzdevums bija pirmkārt precīzi nospēlēt aizsardzībā. Runājot par tālmetieniem – mūsu komandā ir noteikums: "Ja esi brīvs, tad met. Ja nemetīsi, tad sēdi malā." Šodien situāciju metienam bija daudz un spēlētāji tās izmantoja." Savukārt Beno atzina, ka viņa komandai pietrūka resursu, lai cīnītos ar Ventspils snaiperiem: "Viss atkal sākās ar to, ka mums bija problēmas ar garajiem. Spēlētāji netika galā ar groza apakšu, tāpēc nevarēja pietiekoši enerģiski palīdzēt ārējā līnijā."

Okorns arī atklāja, ka tuvākajā laikā nav plānoti papildinājumi sastāvā: "Gabrāns ir jauns spēlētājs, kuram daudz jāstrādā un jāprogresē, bet viņš ir pierādījis, ka jau var spēlēt augstā līmenī. Galvenais, ka viņa sniegums ir stabils – Gulbenē bija 16 punktu, šodien tikai četri, bet viņš labi organizēja komandas spēli. Esmu pārliecināts, ka 5-6 minūtes spēlēt var arī Jānis Strēlnieks, kuram tā būs ļoti laba pieredze. Tāpēc šobrīd paliksim pie šī varianta, kas gan nenozīmē, ka vispār nemeklēsim papildinājumu, jo sezona ir gara un saspringta."

     [+] [-]

, 2007-11-28 00:08, pirms 17 gadiem
Autors jau tagad leenaam vareetu saakt labot savas kljuudinjas!

  -1 [+] [-]

, 2007-11-28 00:16, pirms 17 gadiem
"Ja esi brīvs, tad met. Ja nemetīsi, tad sēdi uz malā."

  +5 [+] [-]

, 2007-11-28 00:26, pirms 17 gadiem
sanāca nedaudz pretēji, ja iepriekšējās spēles aktīvi franči meta tālos, tad šodien to izdarīja Ventspils 12/27, bet jāsaka, ka lielākoties tie bija brīvi izkombinēti metieni. Rodžersam jau dribls un ātrums ir, bet fiziski viņu pabuhņājot tur nekas dižs pāri nepaliek. Frančiem trūka uzbrukuma līdera, kāds vēl bija 99ers Beilijs, lai gan Vītolu uzliekot virsū īsti vairs neko neiespēja. Ventspilij ir pietiekami daudz trumpju, ar kuriem uzvarēt šādas vidusmēra komandas. Raugoties uz nākošo spēli Belgradā, uzvarēt būs krietni vieglāk nekā pagājušogad, jo komandu pameta teju visi līderi un palikuši tikai jaunie, kas īsti vēl nespēj nodrošināt uzvaras un konkuretspēju. FMP pirmajās četrās spēles vien uzvara pār Ovarense mājās (89:79).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-28 10:14, pirms 17 gadiem
Valdi tu ar savu rodzeru neesi saspiedies?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja