Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Baronu" mērķis - LBL čempiontituls

"Baronu" mērķis - LBL čempiontituls
Edijs Šlesers ar Jelgavas Domes kausu
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Latvijas vicečempionu, basketbola kluba "Barons" galvenais treneris Edgars Teteris pēc Jelgavas domes kausa izcīņas, kurā tika izcīnītas uzvaras pār "Valmieru", "Zemgali" un "Turību", uzsvēra, ka komanda pašlaik vēl tikai tiek veidota, taču jau tagad nav šaubu, ka tā būs gatava cīņai par šīs sezonas vienīgo mērķi - Latvijas čempionu titulu.

"Barons" gatavošanos jaunajai sezonai uzsāka arī līdzdalību turnīrā Jelgavā, pirmajā dienā tikai pagarinājumā ar 82:75 uzveicot Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijas pārstāvi "Valmieru", bet pēc tam pārspējot arī "Zemgali" (87:79) un "Turību" (70:56).

"Vēl priekšā ir daudz darba, jo gan taktiski, gan fiziski mūsu komanda vēl ir tālu no vēlamās kondīcijas," pēc Jelgavas turnīra noslēguma sarunā ar "barons.lv" uzsvēra "Barona" galvenais treneris Edgars Teteris. "Jelgavas turnīra mērķis bija pārbaudīt darbībā spēlētājus, ar kuriem esam iecerējuši vienoties par spēlēšanu "Baronā". Vērtējot kopumā, ieceres arī tika īstenotas."

Teteris sacīja, ka sastāva veidošanā, protams, nepieciešams ņemt vērā kluba finansiālās iespējas. "Protams, nevaram cerēt, ka komandā iesaistīsim visus basketbolistus, kurus mēs vien vēlētos," teica Teteris. "Runāsim ar visiem mūs interesējošajiem spēlētājiem, taču skaidrs, ka ir noteiktas prioritātes. Brīvās vietas jau pēc tam aizpildīsim ar jaunajiem pašmāju talantiem."

"Barons" turnīrā Jelgavā vispirms pagarinājumā uzveica "Valmieru", tad pārspēja "Zemgali", bet pēdējā dienā, daudz izmantojot arī iepriekšējos rezervistus, pārspēja Latvijas Basketbola līgas II divīzijas debitanti "Turību".

"Spēlē ar jelgavniekiem vēlreiz varēju pārliecināties, ka Ivars Timermanis ir meistarīgs basketbolists, kurš jau pašlaik ir labā sportiskā kondīcijā," iespaidos par basketbolistiem dalījās Teteris. "Ivars noteikti būs viens no spēlētājiem, ar kuriem mēs centīsimies vienoties par līgumu. Labu iespaidu atstāja arī pirmajā mačā spēlējušais lietuvietis Laurins Mikalausks, kurš noteikti varētu palīdzēt komandai. Par spēlētājiem kā Krists Pīternieks, Mārtiņš Jaunzems, Edijs Šlesers domas pēc šā turnīra nav mainījušās. Viņi visi varētu būt komandā, varbūt ieņemt ne vadošās lomas, taču tajā pašā laikā būt noderīgi "Baronam"."

Latvijas Basketbola līgas sezonas pirmo spēli "Barons" aizvadīs 9.oktobrī, kad atkal viesosies Jelgavā.

Izmantotie resursi:
barons.lv