Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņa pauze

Zvirgzdiņa pauze
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Romualds Vambuts

Sieviešu basketbola izlases spēles klātienē noskatās arī visi vai gandrīz visi bijušie tās galvenie treneri. Pamanīju, ka mačā pret Rumāniju pirmajās rindās sēdēja Armands Krauliņš, Ainārs Zvirgzdiņš, Aivars Vīnbergs... Ar diviem no viņiem parunājām par aizvadīto spēli. Kā vienam, tā otram bija prieks par izcīnīto uzvaru, taču par parādīto spēles kvalitāti gandarījuma bija pamaz. Cita starpā tika pārrunātas ar citas sieviešu basketbola aktualitātes. Pēc vienas izteiktas frāzes Zvirgzdiņš ieturēja Kerča cienīgu pauzi, kuru katrs var iztulkot kā vēlas...

Ar Zvirgzdiņu runājām kādas desmit minūtes. Vairāk tika runāts par tagadējo izlasi, par to, vai tai piestāv Džordža Dikeulakosa izvēlētais spēles modelis, vai tomēr nepiestāv. Pārrunājam katras spēlētājas šā brīža individuālo varēšanu un viņas lomu klubos. Protams, atcerējāmies arī Eiropas čempionātu Rīgā. Pasmējāmies par to, ka rudenī uz pasaules čempionātu, kurš notiks Čehijā, var aizbraukt arī par savu naudu un trenera CV baltais plankums būs aizkrāsots. Tāpat uzbūrām ainiņas, kas jāizdara izlasei, lai tā arī nākamajā gadā spēlētu finālturnīrā. Te nebija jāatsauc atmiņā baigās matemātikas formulas, jo tikai uzvaras dos šo iespēju spēlēt vēl vienā finālturnīrā. Vārds pa vārdam un nonākam pie secinājuma, ka grieķis varbūt nav slikts treneris, taču īsti neder Latvijas izlases mentalitātei.
Ķerot Zvirgzdiņu pie vārda, uzreiz izmetu:
- Klau, nebūtu tu toreiz pēc zaudējuma uzrakstījis atlīgumu, šodien izlase turpinātu spēlēt pēc tavām notīm...
- Toreiz biju tā aizrāvies ar domu par tikšanu uz pasaules čempionātu, ka zaudējot šīs izredzes rīkojos nesavaldīgi un izdarīju to, ko izdarīju. Tas bija toreiz... - ne tika senās dienas atceras Zvirgzdiņš.
Turpinām pa šo un to kulstīt mēles un izmetu Zvirgzdiņam āķi:
- Ja Latvijas izlase kvalificēsies finālturnīram, atgriezies izlasē. Tas nekas, ka ar grieķi ir līgums.
- Jā, ar Traikoviču bija līdzīgi.... - pamazām iegrimstot sevī līdzīgu gadījumu atceras Zvirgzdiņš, taču līdz galam neatbild un ietur ļoooooti garu pauzi. Izskatījās, ka Aināram šis āķis aizķērās aiz lūpas, arī ambīcijas nav gājušas mazumā, arī izlase viņam nav vienaldzīga. Radās iespaids, ja būtu iespēja un kāds basketbola savienības funkcionārs tūlīt pat zem viņa rokas pabāztu darba līgumu ar izlasi, Zvirgzdiņš nedomādams to parakstītu. Starp citu, LBS vadībai ir vērts par to padomāt, jo grozies uz kuru pusi gribi, līdz pat šai dienai tieši basketbolā kaut kā nav veicies ar ārzemju treneru piesaistīšanu.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-24 12:06, pirms 14 gadiem
labāk paspriežam par to, ka mums šogad nav ANETES - augstāka kalibra spēlētājas - viņa viena pati varēja uzvarēt serbiju un izraēlu..
te vēl redzētu ko grieķis izdarītu, ja viņam pa rokai būtu ANETE.

  +6 [+] [-]

, 2010-08-24 12:10, pirms 14 gadiem
Trenneris kuru es cienu un vēlos atkal redzēt pie Latvijas valstsvienības izlases stūres!
Izaicinoš liktos tandējums Vētra/Zvirgzdiņš - divi ambiciozi trenneri

  +7 [+] [-]

, 2010-08-24 12:21, pirms 14 gadiem
Nožēlojami. Latvijas sieviešu izlasei IR treneris. Kāpēc vajadzīgi šādi raksti? Kāpēc tad, ja komandai neiet tā, kā mēs to vēlētos, tiek cilātas visādas teorijas - kā būtu, ja būtu. Komanda ar Jēkabsoni un bez viņas ir divas dažādas lietas. Tāpat kā Losandželosas Lakers ar Kobi un bez. Grieķim vismaz nav pieredzes, kā veidot komandas spēli ar Jēkabsoni, tāpēc viņam tagad ir vieglāk nekā tam pašam Zvirgzdiņam. Kā mēs paši pagājušajā gadā lieliski pārliecinājāmies, Zvirgzdiņš nav nekāda panaceja pret visām kaitēm. Nevajag to aizmirst un nodarboties ar spekulācijām, kā es gribētu nosaukt visucienījamā Ērika Strausa rakstu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-08-24 12:51, pirms 14 gadiem
Pilnībā pievienojos ka ar Aneti arī grieķis būtu varens...

  +1 [+] [-]

, 2010-08-24 13:39, pirms 14 gadiem
Zvirgzdins tagad sez bez darba, tapec, jau nu ljooooti cer, ka shim kaads latinjsh vajadzeetu.
Ja vinjsh tik vieglpraatiigi atteicaas, tas nenoziimee, ka atkal shis sashuumeesies ar visaam savaam Taareem un uzmetiis veelreiz....
Kaa nekaa bezdabniekam (Zvirgzdins, Bruziks, Tare) nu nav jauki buut muusdienaas

  +1 [+] [-]

, 2010-08-24 14:37, pirms 14 gadiem
zuze1 rakstīja: Zvirgzdins tagad sez bez darba, tapec, jau nu ljooooti cer, ka shim kaads latinjsh vajadzeetu.
Ja vinjsh tik vieglpraatiigi atteicaas, tas nenoziimee, ka atkal shis sashuumeesies ar visaam savaam Taareem un uzmetiis veelreiz....
Kaa nekaa bezdabniekam (Zvirgzdins, Bruziks, Tare) nu nav jauki buut muusdienaas
interesanti, vai viņus ar pieskaita pie bezdarbnieku procentiem?

  +1 [+] [-]

, 2010-08-24 15:19, pirms 14 gadiem
bet fakti paliek fakti - kā katrs aizgāja savu ceļu, īsti veiksmes nav ne vienam - ne izlasei, ne Anetei, ne Zvirgzdiņam... Bet grieķis ir jāsūta prom, jo viņš liek spēlēt meitenēm pilnīgi citu basketbolu! Mums neder ne grieķis, ne serbs, jo baltieši spēlē savādāk un ir mācīti spēlēt savādāk. Drīzāk derētu leitis. Bet labāk sarunāt savējo. Nu tak sarunājiet Vētru ! Eirolīgas top 4 treneris, latvietis. Vai tiešām jāņem visādi kaktu speciālisti? Un Zvirgzdiņa laiks ir pagājis, nevajag riskēt vēlreiz . Cik zinu viņa despotisko stilu nevarēja ciest vairāk kā puse komandas.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-24 15:39, pirms 14 gadiem
"Turpinām pa šo un to kulstīt mēles un izmetu Zvirgzdiņam āķi:"

Copmanis, drin.
Kā nevaru ieredzēt mūsu žurnaļugas, kas to vien tik gaida, lai varētu kādam ieknābt. Pofig kāds sporta veids, to vien dara kā baumo un meklē intrigas.

Lai tak treneri strādā !

     [+] [-]

, 2010-08-24 16:23, pirms 14 gadiem
sporta lidzzinatajs rakstīja: Izaicinoš liktos tandējums Vētra/Zvirgzdiņš - divi ambiciozi trenneri
Diez vai varētu kopā strādāt, pārāk lielas personības.