Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Sportu iekļauj ES Reformu līgumā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

2007. gada 13. decembrī Portugāles galvaspilsētā Lisabonā, Svētā Hieronīma klosterī Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji parakstīs ES Reformu līgumu, kurā nostiprināts sporta statuss 27 valstu apvienībā.


Līguma 124.a pants paredz, ka "ES jāsniedz ieguldījums Eiropas sporta jautājumu popularizēšanā, ņemot vērā to īpašo raksturu, brīvprātīgo darbā balstītās struktūras, izglītības un sociālo funkciju".


Gandarījumu par Eiropas Savienības lēmumu preses paziņojumos paudusi Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), Starptautiskā basketbola federācija (FIBA), Starptautiskā Futbola federācija (FIFA), astoņpadsmit Eiropas futbola klubu apvienība G-14 un ULEB Eirolīga.


"Sporta iekļaušana ES Reformu līgumā ļaus Eiropas sporta organizācijām labāk veikt sabiedrības izglītošanu", uzsver SOK prezidents Žaks Roge.


ES Dalībvalstu līderi 13.decembrī un 14.decembrī pulcēsies Beļģijas galvaspilsētā Briselē, kur notiks Portugāles prezidentūru Eiropas Savienības Padomē noslēdzošā sanāksme. Iespējams, ka sanāksmes norises vieta tiks pārcelta uz Lisabonu.


Par līguma galīgo tekstu, pārvarot Polijas un Itālijas iebildumus, ES valstu un valdību līderi vienojās pagājušajā nedēļā Portugāles galvaspilsētā.


"Lisabonas līgums" aizstās Līgumu par Konstitūciju Eiropai, kuru 2005.gadā tautas nobalsošanās noraidīja vēlētāji Francijā un Nīderlandēs.


Pēc līguma oficiālās parakstīšanas to vēl jāratificē visām 27 dalībvalstīm, un pagaidām plānots, ka tas stāsies spēkā 2009.gada 1.janvārī.


Izmantotie resursi: www.eiropaskustiba.lv


Foto: FIBA Europe. Attēlā - FIBA Europe prezidents Georgs Vasilikopuloss un ģenerālsekretārs Nars Zanolins.

     [+] [-]

, 2007-10-23 16:52, pirms 17 gadiem
kas tad poļiem un itāļiem iekodis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-23 16:56, pirms 17 gadiem
"Dumjš un dumjāks" aka Kaczynski Bros. koalīcija svētdien zaudēja Polijas parlamenta vēlēšanās, viss būs bumbās.

     [+] [-]

, 2007-10-23 19:26, pirms 17 gadiem
žēl, ka eirokrāti tagad arī sportu ierobežos ar pastulbām regulām