Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Anna Arhipova: "Mainīsies "Spartak" finansēšanas modelis"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anna Arhipova: "Mainīsies "Spartak" finansēšanas modelis"
Foto: fibaeurope.com

Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Maskavas apgabala sieviešu basketbola kluba "Spartak" vadītāja Anna Arhipova laikrakstam "Sport Express" pavēstījusi, ka 2010. gada janvārī klubā gatavojas atgriezties amerikāņu saspēles vadītāja Sjū Bērda, bet ar francūzieti Edvidžu Lousoni-Veidu līgums pagarināts netiks.

Arhipova, Šabtaja fon Kalmanoviča atraitne, ir bijusī Krievijas valstsvienības saspēles vadītāja un U-17 jauniešu izlases galvenā trenere. Viņa otro mēnesi ir „Spartak” oficiālā vadītāja. Darbam kluba administrācijā nolīgts izpilddirektors Dmitrijs Fedosejevs, bet pārējos jautājumus kārto ģenerālmenedžeris Stīvs Kostalass.

Novembrī apņēmību finansēt klubu līdz 2009./2010. sezonas beigām pauda ilggadējais „Spartak” labvēlis, Maskavas apgabala gubernators, ģenerālis Boriss Gromovs. Atbalstu sniedz Ļeņina rajona vadītājs Vasilijs Golubevs, taču līdzšinējais kluba finansēšanas modelis sevi izsmēlis un šobrīd tiek nomainīts ar jaunu, intervijā laikrakstam atzīst Arhipova. „Pārejam uz jaunu finansēšanas sistēmu. Sarežģījumu pietiek. Gribu pateikt paldies sponsoriem, kuri komandai grūtā brīdī nav atteikuši.”

Septembrī „Spartak” noslēdza trīs mēnešu līgumus ar aizsardzi Lousoni-Veidu un amerikāņu centru Dženelu Makārvilu, paredzot līdz Jaunajam gadam aizvietot Sietlas „Storm” duetu Lorēnas Džeksones un Sjū Bērdas personās. Džeksone jau pārcēlusies uz dzimto Austrāliju un līgums ar Makārvilu pagarināts bez sezonas beigām, savukārt Bērdas atbraukšanai jānotiek janvārī, apgalvo Arhipova. „Iespējams, karjeru beigs Tatjana Ščegoļeva. Viņa basketbolā varētu būt psiholoģiski nogurusi. Tas ir viņas lēmums. Ja gribēs, Ščegoļeva varēs atgriezties jebkurā brīdī.” Jāpiebilst, ka Ščegoļeva iepriekšējā gadā tika atzīta par Krievijas labāko basketbolisti un ir laba Anetes Jēkabsones-Žogotas paziņa.

„Spartak” sistēmā ietilpst profesionālais sieviešu basketbola klubs (šobrīd ar pārejas nosaukumu „Vidnoje”), jaunatnes komanda, Olimpisko rezervju skola ar 50 puišiem un meitenēm, kā arī bērnu basketbola skola ar gandrīz 200 audzēkņiem 8-14 gadu vecumā.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-22 15:56, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Arhipova, Šabtaja fon Kalmanoviča atraitne

Šitā tagad ir iekārojama dāma Krievijā, gan jau pretendenti jau rindā sastājušies kopš vecā Šabteja nāvītes!
viņa jau neko īpaši nedabūs. viņai tikai sporta centrs palika laikam. Šabtaja bērni (viens gan laikam arī līdz ar to Arhipovas praktiski visu dabuja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-22 16:10, pirms 14 gadiem
Labi jau ka atbalstu neliedz ĻEŅINA RAJONS.Urā biedri...