Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kuksiks un Strēlnieks kopā ar Miezi un Lasmani spēlēs “Ghetto Basket”

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Kuksiks un Strēlnieks kopā ar Miezi un Lasmani spēlēs “Ghetto Basket”
Artūrs Strēlnieks 2009. gada "Moscow Open", pārstāvot Latvijas strītbola izlasi
Foto: Renārs Buivids

Latvijas valstvienības bijušais basketbolists Rihards Kuksiks un Latvijas Basketbola līgas divkārtējais čempions Artūrs Strēlnieks otrdien, 21. augustā Rīgā, Grīziņkalnā apvienosies vienā komandā ar Latvijas 3x3 izlases spēlētājiem Nauri Miezi un Kārli Paulu Lasmani, lai “Ghetto Basket” “Quest” finālturnīrā cīnītos par ceļazīmi uz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola Pasaules tūres posmu Debrecenā (Ungārija) 30. un 31. augustā.

Otrdienas vakarā no plkst. 18:00 Grīziņkalna 3x3 basketbola laukumos dosies trīs valstu – Latvijas, Lietuvas un Krievijas – kopumā 16 komandas.

Atbilstoši FIBA 3x3 basketbola Pasaules rangam “Quest” finālturnīrā ir divas izteiktas favorītes. Ar pirmo numuru izlikts tieši “Ghetto Basket” ar Kuksiku, Strēlnieku, Miezi un Lasmani sastāvā, bet otro vietu ieņem “Pilnīga ģitāra”, kuras sastāvā kopā ar “Ghetto Basket” izlases dalībniekiem Agni Čavaru un Mārtiņu Šteinbergu laukumā dosies šovasar sevi labi apliecinājušie Roberts Pāže un Verners Kohs.

Favorītu pulkā arī “Ghetto Basket” “Quest” četru kvalifikācijas posmu uzvarētāja – Mārupes “LSA”. Finālturnīrā šo komandu pārstāvēs Armands Seņkāns, Toms Straudovskis, Nauris Metnieks un Nils Ozoliņš. Vēl izlozes pirmajā grozā tika iekļauts arī Lietuvas kvartets “IBG.LT” – Raimonds Ambrulaitis, Domants Bimba, Deivids Kumelis, Eduards Rogačovs.

Lietuvu kopumā pārstāvēs trīs vienības – arī “AEKK” un “Konfeti Grudita”. Grīziņkalnā būs redzami FIBA individuālā Pasaules ranga deviņi no desmit labākajiem Lietuvas 3x3 basketbolistiem. Krievijas abas komandas pārstāvēs Sanktpēterburgu – “Leningrad” un “Piter”.

16 komandas atbilstoši FIBA 3x3 basketbola Pasaules rangam pirms pirmdien, 20. augustā notikušās izlozes tika sadalītas četros grozos. Apakšgrupā tiks aizvadīts apļa turnīrs, sacenšoties līdz 11 punktiem. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās vienības, cīņu par braucienu uz Pasaules tūri Ungārijā turpinot ceturtdaļfinālos, pusfinālos un finālā.

Paralēli Pro grupas “Quest” finālam tiks aizvadīti “Ghetto Basket” klasiskie turnīri sešās grupās – Amatieriem, Sievietēm, U16 zēniem un meitenēm, U14 un U12 grupā. Abās jaunāko spēlētāju grupās spēles sāksies plkst. 17:00, bet pārējās grupās – plkst. 18:00.

“Ghetto Basket” “Quest” fināla apakšgrupas:

A grupa

“IBG.LT” (Lietuva), “AEKK” (Lietuva), “LSA up”, “Ghetto Basket U18”.

B grupa

“LSA”, “Kraslava Basketbola”, “Labvēlīgais Tips”, “Jay”.

C grupa

“Pilnīga ģitāra”, “Konfeti Grudita” (Lietuva), “Baurfeind”, “Shoot your shot”.

D grupa

“Ghetto Basket”, “Leningrad” (Krievija), “Piter” (Krievija), “Ozirs.lv”.

     [+] [-]

, 2018-08-21 09:36, pirms 6 gadiem
Kohs un Kuksiks uz 3x3 pārgāja?