Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

ABL trešā nedēļa

Andrejs Siliņš

Aizvadīta kārtējā Latvijas Amatieru Basketbola līgas (ABL) nedēļa un, kā ierasts, piedāvājam apskatu par notikumiem tajā.

Centrs.
A grupa.

A grupā pagājušajā nedēļā aizvadītas četras spēles. Pirmdien savā starpā tikās "ASK/Kadeti 2" un BK "Salacgrīva" vienības Spēle sākās līdzīgā cīņā, taču otrajā ceturtdaļā pamazām "kadeti" veica izrāvienu un puslaika pārtraukumā gāja pie plus deviņi - 38:29. Pieredzējušākie pretinieki, saprotams, ar šādu notikumu pavērsienu nebija mierā un darīja visu, lai lauztu spēles gaitu. Otrajā s20 minūtēs tas lēnām izdevās un Salacgrīvas basketbolisti svinēja savu otro uzvaru trijās aizvadītajās spēles – 78:73. Uzvarētājiem 20 punkti un 11 atlēkušās bumbas Mārcim Kalniņam, bet Jānis Ruksis izcēlās ar 19 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām. Zaudētājiem 23 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Mārtiņa Gulbja rēķinā.

Tās pašas pirmdienas vakarā Ogrē "Latvijas Nedzirdīgo Sporta Federācija" nespēja izrādīt ne mazāko pretestību vietējai BK "Ogre/Sonora" vienībai – 36:107. Uzvarētājiem 20 punktus guva un sešas rezultatīvas piespēles atdeva aizsargs Uldis Švēde, pie tam iespēja to 17 minūtēs, ko pavadīja laukumā. Zaudētājus pievīla katastrofālais metienu procents – realizēti tikai 19 procenti divpunktnieku un 26 procenti soda metienu. Interesanta cīņa norisinājās otrdien, kad "Rīdzene 89" savā laukumā uzņēma "DSN". Lai arī pirmajā ceturtdaļā mājinieki izvirzījās sešu punktu vadībā, līdz puslaikam "DSN" atguva zaudēto. Otro puslaiku jau veiksmīgāk iesāka viesu basketbolisti, kas pirms pēdējās ceturtdaļas bija izvirzījušies vadībā ar 55:49. Tomēr pēdējās desmit minūtēs mājinieki lauza spēles gaitu un izcīnīja uzvaru – 77:71. Uzvarētājiem ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kārlis Jaunzems. Zaudētājiem 18 punkti un astoņas bumbas zem groziem Artūra Jēkabsona rēķinā.

B grupa.
Otrdien "Saulkrasti" savā laukumā Zvejniekciemā sagādāja otro zaudējumu "BA Turība" vienībai ar rezultātu 87:81. Spēle izvērtās ļoti sīvā cīņā un vēl pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu, taču pēdējās desmit minūtēs mājinieki izrādījās pārāki. Lielisku maču aizvadīja Edgars Brumermanis, kurš guva 31 punktu un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Dienu vēlāk "3. BJSS" mājās bez ievērojamām grūtībām ar rezultātu 80:58 pieveica "Rīdzene 91" puišus. Vēl dienu vēlāk BK "VEF" izbraukumā diezgan viegli pieveica BK "I.O.S." – 78:56. Jau no spēles sākuma "VEFieši" izvirzījās drošā vadībā un pārliecinoši to nosargāja un pat nedaudz palielināja līdz spēles beigām.

Austrumi.
Arī Austrumos aizvadītas trīs spēles. "Daugavpils Universitāte/Hansabanka" savā laukumā ar 100:73 pieveica "Jēkabpils SC/RSS". Jau pirmajā ceturtdaļā mājinieki guva vairāk nekā uz pusi vairāk punktus par pretiniekiem – 30:14. Jēkabpiliešiem gan izdevās atgūties pēc šāda nokdauna un līdz puslaikam samazināt rezultāta starpību līdz desmit punktiem - 39:49. Taču tad atkal sekoja "Hansabankas" uzrāviens, kā rezultātā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 28 punktiem bija Pāvels Vilmāns. Zaudētājiem 21 punkts un 13 bumbas zem groziem Māra Trušeļa rēķinā.

"Maksis/LTI" izbraukumā ceturtdien pārspēja BK "Madona" vienību ar rezultātu 79:72. Lai arī pirmajā ceturtdaļā viesi dominēja laukumā, turpmākajās 20 minūtēs risinājās sīva cīņa, kurā madonieši atguvās no pirmajā ceturtdaļā iekrātajiem mīnusiem. Pēdējās desmit minūtēs gan viesu atkal bija veiksmīgāki un noveda spēli līdz sev laimīgām beigām. Uzvarētājiem 24 punkti Reinim Kolnejam. Otrā ceturtdienas spēlē valmierieši bez jebkādām problēmām ar rezultātu 109:54 pārspēja "Preļi-STB/Nami" vienību. 29 punktus Valmieras labā guva Pēteris Līcītis, viņam arī desmit bumbas zem groziem.

Rietumi.
Rietumos nedēļa sākās ar interesantu dueli starp BK "Zemgale/Juniors" un SK "PērkonsSK" vienībām, kas no ģeogrāfiskā viedokļa ir kaimiņi. Tomēr īsti cīņā neizvērtās un "Zemgales juniori" izrādījās krietni pārāki – 85:61. Jāpiemin, ka "pērkonieši" trešajā ceturtdaļā kopā guva trīs punktus... Tāpat nopietna cīņa neizvērtās arī Baldonē, kur BK "Talsi" pieveica vietējo BK "Baldone" vienību ar rezultātu 102:79. Tiesa, vēl pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāta tablo vēstīja graujošu 45 punktu pārsvaru viesiem, taču pēdējās desmit minūtēs mājinieki 12 punktus atguva. Trešdien BK "Liepājas Papīrs" mājās uzņēma SK "Kandava" basketbolistus un svinēja uzvaru ar rezultātu 80:74. Uzvarētājiem ar 30 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Artūrs Freimanis.

Izmantotie resursi:
www.basket.lv
www.liepajniekiem.lv

  -4 [+] [-]

, 2007-11-20 14:12, pirms 17 gadiem
amatieru līgas zvaigznes

  -3 [+] [-]

, 2007-11-20 14:14, pirms 17 gadiem
Madona - Maksis/LTI. Nu, ja Kolnejs tā metīs katrā mačā, tad Maksim ir iespēja pacīnīties arī ar Valmieru. Lielu lomu tiesnešu darbībā spēlē fakts, ka Maksi trenē Jānis Zeltiņš, līdz ar to jūtama liela tiesnešu pietāte pret viņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-21 00:21, pirms 17 gadiem
par abiem Jelgavas klubiem vienmēr var lasīt JELGAVNIEKIEM.LV