Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Spānijas ACB līga ieviesīs divus jauninājumus noteikumos

Andris Liepa
Andris Liepa

Spānijas ACB līga ieviesīs divus jauninājumus noteikumos
Rodions Kurucs. Foto: UCAM Murcia CB

Spānijas augstākā basketbola līga jeb ACB izziņojusi divus jauninājumus noteikumos, kas tiks izmēģināti gaidāmajā sezonā, vēsta "Sportando".

Spānijas ACB līga gaidāmajā sezonā ieviesīs divus noteikumu jaunievedumus. Viens no tiem attieksies uz bumbas ievadīšanu spēlē, bet otrs – uz tiesnešu darbu atkārtojumi izskatīšanas laikā.

Gaidāmajā sezonā komandas visa mača garumā pēc minūtes pārtraukuma varēs izvēlēties starp divām bumbas izspēlēšanas opcijām – bumbas ievadīšana laukumā no sava laukuma gala ar 24 sekunžu uzbrukuma laiku vai arī bumbas ievadīšana laukumā no centra līnijas ar 14 sekunžu uzbrukuma laiku.

Pagājušajā sezonā šādas opcijas komandām bija pieejamas tikai spēles pēdējās divās minūtēs. Tāpat komandas varēs izvēlēties laukuma pusi, no kuras bumbu ievadīt spēlē.

Otra noteikumu izmaiņa attieksies uz tiesnešu darbu attkārtojumu izskatīšanas situācijās. Šajā sezonā tiešās translācijas laikā skatītāji varēs dzirdēt pilnu tiesnešu dialogu atkārtojumu izskatīšanas laikā. Līdz šim skatītājiem bija jāsamierinās tikai ar tiesnešu gala lēmuma dzirdēšanu.

Jaunā ACB sezona sāksies 28. septembrī ar četrām spēlēm.

Latviju ACB līgas jaunajā sezonā pārstāvēs četri basketbolisti – Artūrs un Rodions Kuruci (Mursijas UCAM), Ingus Jakovičs ("Leyma Coruna") un Mārcis Šteinbergs ("Manresa Baxi").

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/acb...

     [+] [-]

, 2024-09-19 20:17, vakar
Galvenais, pašu spēli nesakačēt.