Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Jahovičs par Poliju, Eiropas čempionātu un ASK

Augustā divu gadu līgumu ar Latvijas spēcīgāko basketbola klubu "ASK Rīga" noslēdza Latvijas izlases basketbolists Gatis Jahovičs. Basketbolists intervijā sava kluba mājaslapai dalījās iespaidos par Eiropas čempionātu un gaidāmo sezonu.

"Pēc iepriekšējās sezonas beidzās līgums ar "Anwil". Viņi piedāvāja palikt. Bija arī ļoti nopietna interese no "Barona" un ASK. Interese bija arī no viena grieķu kluba, bet tur tomēr viss nebija tik nopietni. Apsverot visus plusus un mīnusus, izvēlējos Rīgas ASK," tā savu nokļūšanu "ASK Rīga" sastāvā komentēja Gatis Jahovičs.

Uz jautājumu, kā pats spēlētājs vērtē Polijā pavadītos gadus, Jahovičs atbildēja, ka tie ir bijuši noderīgi, īpaši iespēja trenēties pie stingrajiem treneriem Andreja Urlepa un Aleša Pipana, kas deva vērtīgu pieredzi. 200 cm garais basketbolists arī atklāja, ka basketbols Vloclavekā ir ļoti populārs un, ka halle uz "Anwil" mājas spēlēm regulāri ir pilna. Savukārt visā Polijā, pēc Jahoviča teiktā, basketbols nav nozīmīgākais sporta veids: "Šobrīd basketbols varētu ieņemt vietu aiz futbola un spīdveja, kas man varbūt bija nedaudz nepierasti sākumā. Lielajās pilsētās basketbols nav populārs, piemēram, Varšavā un Krakovā. Daudz komandu nāk no salīdzinoši mazām pilsētiņām. Šeit kā piemēru varētu minēt to pašu Vloclaveku un Turovu, kuras ir starp spēcīgākajām poļu komandām."

Jahovičs arī pastāstīja, ka "Anwil" spēlētājam ir parādā algu, taču tā neesot liela summa: "Pagaidām ar "Anwil" man viss vēl nav beidzies. Mazas astītes vēl ir aizķērušās. Cerams, ka viss atrisināsies mierīgi, bet pirms tam iepriekšējos gados viss šajā jomā bija kārtībā."

Savukārt slikto "Anwil" sniegumu ULEB kausā, kad klubs pēdējos gados nespēja izkļūt no grupas, Gatis Jahovičs skaidroja ar nestabilo sastāvu: "Lieta tāda, ka komanda regulāri tika komplektēta visu pirmo pusgadu. Nezinu kāpēc šis darbs netika veikts vasarā. Pirmo sezonas pāris mēnešu laikā nomainījās kādi desmit spēlētāji. Tā arī īsti neizpratu šo stratēģiju. Tāpēc arī tik neveiksmīgi nospēlējām. Nebija vienotas komandas. Visu laiku atbrauc kāds jauns, kāds jau tiek sūtīts prom. Šo pārmaiņu rezultātā visu laiku pietrūka divu vai trīs uzvaru, lai tiktu ārā no grupas."

23 gadus vecais basketbolists vēl nevarēja salīdzināt Polijas un Baltijas līgu basketbolu: "Uz šo jautājumu konkrētāk varētu atbildēt pēc kāda mēneša. Lieta tāda, ka neesmu redzējis nevienu Baltijas līgas spēli. Protams, zinu, ka vadošās komandas ir "Žalgiris", "Lietuvos Rytas", "Šiaulai" no Lietuvas, trīs Latvijas komandas un spēcīgs esot Tallinas "Kalev". Man šķiet, ka Polijā atšķirība starp tabulas augšgala un lejasgala komandām nav tik liela. Piemēram, tas pats "Prokom Trefl" pēkšņi varēja zaudēt priekšpēdējai vietai. Man ir izveidojies priekšstats, ka Baltijas līgā atšķirība starp labākajām un vājākajām komandām ir lielāka. Spēcīgo komandu BBL ir vairāk, bet Polijā komandu spēku samērs ir vienlīdzīgāks."

Runājot par Eiropas basketbola čempionātu, kurā septembra sākumā piedalījās Latvijas izlase, Jahovičs atzina, ka ir apmierināts ar savu spēles laiku, bet tik un tā varējis nospēlēt labāk: "Noteikti varēju nospēlēt labāk. Esmu apmierināts ar man doto spēles laiku. Varbūt vairāk kādos brīžos vajadzēja uzņemties atbildību uz sevi. Daudzi saka, ka sev atvēlētajās minūtēs biju nemanāms. It kā nekādas kļūdas nepieļāvu, bet varēju tai pat laikā nospēlēt labāk." Jahovičam pārsteigums arī bija Krievijas uzvara Eiropas čempionātā, jo viņa favorīti bija mājinieki spāņi.

Gaidāmajā sezonā Jahovičs plāno spēlēt trešā numura pozīcijā un cer atgūt pārliecību uzbrukumā, kā arī nosauc komandas mērķus: "Gribētu atgūt lielāku pārliecību par sevi uzbrukumā. Nekādi ierobežojumi uzbrukumā man netiks uzlikti. Spēlēšu trešā numura pozīcijā, varbūt ļoti epizodiski nāksies spēlēt arī pa ceturto numuru. Pašam jau labāk patīk spēlēšana kā trešajam numuram. Komandai noteikti vajadzētu nosargāt Latvijas čempionu titulu. Baltijas līgā iekļūt godalgotajās vietās un ULEB kausā izkļūt no grupas. Šādi mērķi arī komandai ir izvirzīti no kluba vadības puses."

Izmantotie resursi:
www.askriga.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-09-19 18:10, pirms 17 gadiem
Cerams ka Gatis būs nopietns spēks komandai.

     [+] [-]

, 2007-09-19 18:19, pirms 17 gadiem
nu ja ka kaa 3shais

     [+] [-]

, 2007-09-19 18:28, pirms 17 gadiem
Nu jauki, lai veicās!
Sarauj ASK!!!

  +1 [+] [-]

, 2007-09-19 18:33, pirms 17 gadiem
man liekas, ka jānomaina virsraksts, virsrakstā jābūt pamatdomai, bet "spēlēšu trešā nummura pozīcijā" izklausās mazliet ...

  +1 [+] [-]

, 2007-09-19 18:36, pirms 17 gadiem
Nemanāms Eiropas čempionātā?! Nu ja, melnā darba darītājus aizsardzībā un cīņā par atlecošajām bumbām jau parasti viena daļa līdzjutēju nepamana. Manuprāt, viens no lietderigākajiem spelētājiem komandā, stabili nospēlē aizsardzībā un arī uzbrukumā nav nemaz tik nemanāms - var iziet cauri, var iemest trīspunktnieku... Savas minūtes izlasē atstrādāja godam

     [+] [-]

, 2007-09-19 18:37, pirms 17 gadiem
Nu itka vajadzetu atverties chalim.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-19 18:47, pirms 17 gadiem
nu Jahovič, tikai nesāc kost kopā ar Šķēli! Sabeigsi karjeru!

     [+] [-]

, 2007-09-19 19:00, pirms 17 gadiem
sitaa dzeka vecmutere sancee manaaskolaa

LUCIJA ZVEJNIECE - wislabaakaa u4ne pasaulee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-19 19:13, pirms 17 gadiem
mazaak uz klondaiku, vairaak uz treninjiem un tad viss buus ok

     [+] [-]

, 2007-09-19 19:18, pirms 17 gadiem
buus interesanti kurs buus sakuma sastava... tas broyles vai jahovics

     [+] [-]

, 2007-09-19 19:22, pirms 17 gadiem
Būtu labāk ja viņš būtu Baronā, tur būtu lielāks spēles laiks. Bet no otras puses paskatītos, tad ar Šķēli viņi tur mestu ne pa jokam!

     [+] [-]

, 2007-09-19 20:32, pirms 17 gadiem
domā tagad viņi nevar mest ? nav jau tā, ka viens spēlē Ventspilī, bet otrs Zilupē, gan jau kaut kas būs

     [+] [-]

, 2007-09-19 21:44, pirms 17 gadiem
normāli, ne? Ar Butautu tikai rīt varēs parunāt, bet jau tik pārliecināts, ka uz laukuma varēs darīt, ko gribēs

     [+] [-]

, 2007-09-19 21:45, pirms 17 gadiem
Get, beidz dzert

     [+] [-]

, 2007-09-19 22:23, pirms 17 gadiem
nu pārāk saldi jau tas viss izklausās.....un ielas gan džeks runā savādāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-19 23:29, pirms 17 gadiem
neesmu drošs vispār par Jahoviču kā specīgu pastiprinājumu komandai, drizāk stabils rezervists

     [+] [-]

, 2007-09-20 01:31, pirms 17 gadiem
Broyles man liekas var mochit ka 2., tad Jahovichs 3., Sanderss 4....
p.s. manuprat Centru vareja dabut labaku.. :/

     [+] [-]

, 2007-09-20 01:32, pirms 17 gadiem
Izklut no ULEB grupas gan manuprat nav reali, parak nereala izloze.. Galvenais noturet LBL, lai tiktu ari nakamgad un tad jau lidz galam..

     [+] [-]

, 2007-09-20 13:59, pirms 17 gadiem
Juris.,
Tad sanāk ka Sandis Valters sēž uz soliņa?
Un par centru man šķiet ka Tev nav taisnība.. Lai nu kas bet nu Bramlets ir tiešām labs centrs..
Bet tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja