Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Butauts lūkojas Krievijas virzienā

Butauts lūkojas Krievijas virzienā
Ramūns Butauts.
Foto: Scanpix

Latvijas čempionvienības basketbolā ''ASK Rīga'' un Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Ramūns Butauts lūkojas Krievijas virzienā. Iespējams, nākamajā sezonā tieši viņš kļūs par Rostovas ''Lokomotiv'' galveno stratēģi, jo Krievijas klubs par lietuviešu treneri izrāda milzīgu interesi.

''ASK Rīga'' galvenais treneris Ramūns Butauts jau sācis domāt par savu nākotni. Lai gan sezona nav beigusies, lietuvietis domā, kur strādās rudenī. Pēc Lietuvas lielākā laikraksta ''Lietuvos rytas'' rīcībā esošās informācijas, par lietuviešu treneri milzīgu interesi izrāda Krievijas klubs Rostovas ''Lokomotiv'', kurš jau ir izteicis vilinošu piedāvājumu Butautam.

Pagājušajā sezonā Ramūna Butauta vadībā ''ASK Rīga'' basketbolisti kļuva par Latvijas čempioniem. Lai gan šajā sezonā galvaspilsētas kluba mērķi bija vēl lielāki, tie netika īstenoti, jo ULEB kausa izcīņas H apakšgrupā rīdzinieki palika pirmspēdējā vietā un neiekļuva izslēgšanas spēlēs, bet LBL regulārajā sezonā finišēja trešajā pozīcijā. Protams, LBL visa cīņa vēl priekšā un ir sasniegts arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) četrinieks, jeb ''Final4'', kas dod pamatotas cerības, tomēr kluba nestabilais sniegums rada šaubas.

Arī ASK vadība nav īpaši priecīga par šādiem rezultātiem, tomēr trenera virzienā pagaidām lielas kritikas nav, vismaz publiski. Jāatzīmē, ka Butauts mazliet kritizēts tika par sastāva komplektāciju, jo šoreiz, praktiski visas sastāva lietas tika uzticētas viņam un lielākā daļa leģionāru tika iegādāta caur vienu un to pašu aģentu.

"Dažu spēlētāju sniegums attiecībā pret algu rada lielas šaubas'' - ''Lietuvos rytas'' apgalvoja ''ASK Rīga'' sistēmai tuvs cilvēks.

Rostovas ''Lokomotiv'' lietuviešu trenerī tomēr redz milzīgu potenciālu un uzskata, ka viņš ir viens no perspektīvākajiem stratēģiem Eiropā, tādēļ Butautam tiek piedāvāts finansiāli izdevīgs piedāvājums ar cerību, ka izdosies viņu pārvilināt uz Krieviju.

Tomēr pats Butauts pagaidām nesteidzas ar lēmuma pieņemšanu, jo saprot, ka priekšā gaida Pekinas Olimpiskās spēles, kurām būs milzīga ietekme viņa turpmākajā karjerā. Kā mēs visi labi zinām, tā iespējams būs visu laiku labākā Lietuvas izlase, kas nozīmē, ka uz Butauta pleciem atbildība būs vēl lielāka. Tādā gadījumā, ja treneris ar izlasi nostartēs veiksmīgi, varam nešaubīties, par viņu interesi izrādīs arī Eiropas bagātākie un pazīstamākie klubi, taču iespējams arī pavisam cits variants, jeb vienkārši izgāšanās, kam varētu būt pretēja reakcija.

Runājot par Krieviju, bet konkrētāk par ''Lokomotiv'' piedāvājumu, varam atcerēties pavisam neseno notikumu ar Antānu Sireiku, kurš devās uz Krieviju un kļuva par Kazaņas ''Unics'' treneri. Toreiz viņam neizdevās ar komandu attaisnot uz sevi liktās cerības un sezonas vidusdaļā viņš pameta savu posteni. Tomēr nostrādātajā laikā Krievijā viņš saņēma lielāku naudu (atalgojumu), nekā visos iepriekšējos klubos kopumā skaitot.

Lai nu kā, varam nešaubīties, ka ASK lietuviešu stratēģi noturēt būs ļoti sarežģīti un visdrīzāk, šis ir viņa pēdējais gads pie ''ASK Rīga'' stūres.

Izmantotie resursi:
lrytas.lt

1 2 58 komentāri

 +20 [+] [-]

, 2008-04-19 15:15, pirms 16 gadiem
Nu nezinu manii vins nav radiijis parlieciibu kaa par milzigu strategi un potenciali labako Eiropas treneri, jo treneris nevar komplekteet sastavu un tads ultimats no trenera puses ir nozelojams! katraa zinaa varbuut Zvirgzdins vaaretu meeginaat atgriezt to ASK kads bija pagajuso sezon, jo sogad tas nav klubs par ko fanoju vairs, diemžēl...

 +21 [+] [-]

, 2008-04-19 15:15, pirms 16 gadiem
Protams, ka Butauts ir Labs treneris, taču ja viņš atstās ASK Rīgu, tam var būt arī daudzi ++ !!!

  +8 [+] [-]

, 2008-04-19 15:16, pirms 16 gadiem
nu zheel, ja Butauts aizies, bet ko dariit, nevaram pagaidaam Krievijas klubiem staaveet pretii finansiaali.

  -3 [+] [-]

, 2008-04-19 15:16, pirms 16 gadiem
ask būs tikai labāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-04-19 15:18, pirms 16 gadiem
Bonus rakstīja: Runājot par Krieviju, bet konkrētāk par ''Lokomativ'' piedāvājumu, varam atcerēties pavisam neseno notikumu ar Antānu Sireiku, kurš devās uz Krieviju un kļuva par Kazaņas ''Unics'' treneri. Toreiz viņam neizdevās ar komandu attaisnot uz sevi liktās cerības un sezonas vidusdaļā viņš pameta savu posteni. Tomēr nostrādātajā laikā Krievijā viņš saņēma lielāku naudu (atalgojumu), nekā visos iepriekšējos klubos kopumā skaitot.

Te jau bija cits stāsts, tas jau bija pēc Lietuvas izlases pamešanas un atkāpšanās no Žalgira amata - respektīvi, zināmā karjeras lejupslīdē..

Šeit tika domāts vairāk finansiālais piedāvājums un tas, ka Krievijas klubiem ir lieli līdzekļi, dēļ kā to piedāvājumi ir īpaši vilinoši.

  +6 [+] [-]

, 2008-04-19 15:19, pirms 16 gadiem
Žēl,ka tik lieliski speciālisti savā jomā dodas,vai dosies prom no Latvijas,bet ko padarīsi,kam nauda tam vara!Cerēsim uz labāko!

 +10 [+] [-]

, 2008-04-19 15:19, pirms 16 gadiem
nu tas ja bij skaidrs, ka viņam ši ir pēdējā sezona latvijā, jautājums tik tgd ir kas būs ask treneris nākošgad?

 +10 [+] [-]

, 2008-04-19 15:20, pirms 16 gadiem
Kurs zin ka vakar Ask ar Himkiem uzspeleja??

  +6 [+] [-]

, 2008-04-19 15:20, pirms 16 gadiem
Un domāju, ka par Butautu vairāk varēsim spriest pēc BBL Final4 un LBL čempionāta beigām, jo svarīgākais ir tieši finišs un saņemšanās izšķirošajās cīņās! Nevar aizmirst arī par to, cik daudz šoreiz traucēja savainojumi. Butauts pēc manām domām tomēr ir augsta kalibra treneris.

  +2 [+] [-]

, 2008-04-19 15:20, pirms 16 gadiem
chenseybilups rakstīja: Kurs zin ka vakar Ask ar Himkiem uzspeleja??

zaudēja bez variantiem

  +2 [+] [-]

, 2008-04-19 15:21, pirms 16 gadiem
Pauļus Jaķelis rakstīja: zaudēja bez variantiem

a rezultatu zini??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-19 15:24, pirms 16 gadiem
chenseybilups rakstīja: a rezultatu zini??

askriga.lv: ASK Rīga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-19 15:27, pirms 16 gadiem
Pauļus Jaķelis rakstīja: http://www.askriga.lv/lv/News/lasitleta/?news_id=3106

paldies!!!!!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-04-19 15:32, pirms 16 gadiem
Es palieku pie uzskata, ka Butauts ir nenovērtēts dārgums Latvijas basketbolā. Pārāk labs treneris priekš šī visai viduvējā sastāva. Komandas atrunas, ka Butauts vainīgs pie sastāva komplektācijas ir sviests, jo budžetu Butautam iedeva tādu, kāds tas ir un viss.

Žēl būs, ja viņš aizies. Visticamāk, Latvijā atkal būs 1.5 spēcīga komanda.
ASK būtu jārīkojas Butauta gadījumā tāpat, kā Barons izdarīja ar Šķēli. Nepaskopojās un rezultāts uz sejas, tā teikt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-04-19 15:37, pirms 16 gadiem
īpaši nepārdzīvošu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-04-19 15:42, pirms 16 gadiem
Nu tas jau gaidāms bija! butauts jau ta Rīgā ir 3 gadus! Un vispar tieši pateioties vina darbam ar ASK viņa akcijas cēlušās! brīnos, ka pirmajā ASK sezonā, kad klubs kapāja visus LBLā, Butautu dabūja uz Rīgu! bet tad viņš teica, ka vinam aptīk izaicinājumi! Un ASK bija jauns ambiciozs klubs ar mērķiem un un Butauts ir ambiciozs!
Lai nu kā gājis, bet tas ir Ramūna nopelns, ka ASK pagājušo seozon gāza ventiņus, sekmīgi startēja FIBA, arī BBL viss bija ok, atskaitot netikšanu final4!
Butautu noturēt ceturto sezonu tik pat kā neriāli un varbūt nevajag! Varbūt vajag jaunas asinis, idejas. Žēl protams būs, bet neko darīt!!!

  -4 [+] [-]

, 2008-04-19 15:44, pirms 16 gadiem
R.Butautui siūloma dirbti Rusijoje
2008-04-19 07:37

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas ateinantį sezoną gali dirbti Rusijoje. Kaip praneša dienraštis "Lietuvos rytas", strategui pasiūlymą pateikė Rostovo "Lokomotiv" klubas.

Kaip teigia dienraštis, Latvijos čempionų komandos vadovų netenkino lietuvio darbas. Jam buvo patikėta sudėties komplektacija, o strategas rėmėsi tik vieno agento siūlomais žaidėjais, kurių tinkamumu buvo suabejota sezono metu.

"Lokomotiv" atstovai R.Butautą vadina vienu perspektyviausių Europos trenerių ir siūlydami didžiulius pinigus viliasi sėkmingai baigti derybas dėl kontrakto.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-19 15:52, pirms 16 gadiem
Nu tad beidzot tas parādījies arī kaut kur rakstītā veidā.Tālāk redzēsim,kuri no vadošajiem spēlētājiem rīkosies līdzīgi..
Vēl jau nav teikts,ka Butautam tomēr būs tuvāks kāds Lietuvas klubs,bet krievu finanses tomēr darīs savu...

  +1 [+] [-]

, 2008-04-19 15:54, pirms 16 gadiem
interesanti kas naktu vieta?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-04-19 16:46, pirms 16 gadiem
Alusvēders rakstīja: cieniigs ir jebkursh, kas speej samaksaat par to 2.50! Un jaa, sniegums ir nozeelojams, nolasiija kaut kaadus suu.dus sezonas gaitaa (mazutis pavich) un tagad redzam rezultaatu!

Nuu,pagaidam nekas traks vel nav noticis....labi ULEB CUP bisku par issu sanaca.....bet skaties BBL ir Final 4 iekluts.....Uz LBL tituli joprojam ir 30% iespeja uz uzvaru.....

Ja runajot par Mazuti tad vins man ka speletasi patik daudz vairak neka buskevec....Varam mani drosi saukt par nepatrioti,bet Buskevic laikuma bija pilnigi nulle....Par Pavicha lietderiba patiesam varam saubities,bet vina iersanas loti palidzeja Sandersam vins jotot konkurenci tagad spele patiesam labak.....

     [+] [-]

, 2008-04-19 16:50, pirms 16 gadiem
Butauts+ask=nekas īpašs,bet ask-Butauts=0

  -2 [+] [-]

, 2008-04-19 17:03, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: Plikpauris var sev sameklēt arī labāku klubu, bet nevēlētos viņu vairs redzēt arī pie Lietuvas izlases stūres. Ļoti nepatīk viņa vadības stils.

tu SIICI vareetu aiziet no esporta baigi nepatiik tavs komenteeshanas stils
1 2 58 komentāri