Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

VEF Rīga: Nekāds "ASK/VEF" vai "VEF/ASK" nebūs

Jānis Celmiņš

VEF Rīga: Nekāds "ASK/VEF" vai "VEF/ASK" nebūs
Edgars Jeromanovs, VEF Rīga kapteinis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien basketbola kluba „VEF Rīga” mājas lapā internetā vefriga.com publicēts kluba direktores Lailas Spaliņas blogs, kurā kluba pārstāve atbild uz jautājumiem, kas saistīti ar abu Rīgas klubu (VEF Rīga un ASK Rīga) apvienošanos.

Visi jautā, citi nesaprot. Aicinājums uz konsolidāciju – kāpēc, kad, kā? Kurš no tā būs ieguvējs? Kāpēc samazināt konkurenci? Kas notiks ar jaunajiem Latvijas talantiem un klubu ambīcijām? Kāds būs nosaukums? Vēl kāds atceras sešdesmitos gadus Latvijas basketbolā. Ir, kas uzslavē, jo domā līdzīgi. Uz visiem šiem jautājumiem atbildes savā blogā sniedz kluba direktore Laila Spaliņa.

Plašsaziņas līdzekļos izskanējis „ASK Rīgas” valdes locekļa Gunta Šēnhofa komentārs, ka „„ASK” kluba valde konceptuāli viennozīmīgi atbalsta apvienošanos, (..) tai ir uzdots konkretizēt lietas un tikties ar ”VEF Rīgas” pārstāvjiem”. Mutiski par to informēti arī mūsu valdes locekļi. Rakstisku atbildi gan vēl neesam saņēmuši, taču, ņemot vērā konceptuālo „jā” un sabiedrības lielo interesi par šo „VEF” iniciatīvu, uzskatām par savu pienākumu sporta līdzjutējiem to paskaidrot detalizētāk.

Kluba „VEF Rīga” direktores blogā teikts, ka bažas par atkāpšanos no jauno spēlētāju politikas ir nevietā – „Konsolidācija turpinās Latvijas jauno talantu attīstību. Tad tā būs iespējama vēl nopietnākā līmenī, jo tiks radīta visos līmeņos darboties spējīga sistēma. Mēs nevēlamies uzpūst superklubu. Mākslīgā skaistuma sekas jau nupat kā pārdzīvojam. Ir jārada visi priekšnoteikumi jaunatnes attīstībai, nodrošinot gan treniņu apstākļus, gan profesionālus trenerus, gan spēļu praksi. Šis mērķis nedrīkst būt pakārtots augstiem profesionālajiem sasniegumiem Eiropas basketbola elitē. Jo bez pirmā nebūs otrā, tas taču ir tik loģiski. Tie abi ir vienlīdz svarīgi un nebūt nenozīmē konkurences samazināšanos.”

„Savukārt runas par nosaukumu, mūsuprāt, nav pirmais steigā izlemjamais jautājums. Forma nedrīkst kļūt svarīgāka par saturu. Taču viens nu gan ir skaidrs – nekāds „ASK/VEF” vai „VEF/ASK” nebūs. Viena, primāri uz augstiem sasniegumiem orientētā komanda, sauksies vienā, bet otra – uz jaunatnes izaugsmi vērstā – otrā vārdā. Abi šie nosaukumi ir simboliskas, leģendāras vēsturiskas vērtības pašas par sevi un nekādā gadījumā vienā maisā nav bāžami,” teikts Lailas Spaliņas blogā.

Līdz nākamās nedēļas sākumam, 23.februārim, klubs sola konkretizēs savu priekšlikumu, rūpīgi izstrādājot sarunu ceļvedi. „VEF Rīga” uzskata, ka sarunu procesam jābūt maksimāli atklātam, tajā iesaistot arī sabiedrību – klubu sponsorus, basketbola nozares ekspertus un līdzjutējus, nodrošinot atklātu pilnvērtīgas informācijas pieejamību un ieklausoties atgriezeniskajā saiknē. Tāpēc „VEF” mājas lapa kļūs par to forumu, kur visi varēs sekot līdzi klubu konsolidācijas procesam, pirmie uzzināt faktus un viedokļus, izteikt par tiem savu vērtējumu.

Lailas Spaliņas blogu iespējams lasīt kluba mājas lapā internetā www.vefriga.com

Izmantotie resursi:
vefriga.com

  +4 [+] [-]

, 2009-02-18 14:42, pirms 15 gadiem
Nu ja kopa saliek ASK un Vef Riga. ASK Riga vien sanak

  +3 [+] [-]

, 2009-02-18 14:42, pirms 15 gadiem
autoram: tiešām jāuztaisa tik muļķīgs virsraksts? Tiešām ar dzeltenuma smaku, nu vāks vienkārši...

  -2 [+] [-]

, 2009-02-18 14:45, pirms 15 gadiem
Ļoti pareizi ka šis raksts tapa, tas nozimee, ka nebus nekaa no vecajiem nosaukumiem, kaa dazhi labi iedomaajaas, vienkaarshi apnika lasiit vienu un to pashu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-02-18 14:55, pirms 15 gadiem
Iespējams, ka beigās varētu būt kaut kas līdzīgs Skonto - Olimpa variantam. It kā divi neatkarīgi klubi tomēr saites nenoliedzamas.

  -4 [+] [-]

, 2009-02-18 15:01, pirms 15 gadiem
andrejff rakstīja: ASK būs VEF fārmklubs
nevis farmklubs, bet abi klubi apvienosies un vienkarshi jaunieshu komandai iedos vienu nosaukumu un lielajai otru..... nevis ask bus farmklubs un vef bus lielaa komanda

  +4 [+] [-]

, 2009-02-18 15:14, pirms 15 gadiem
andrejff rakstīja: ASK būs VEF fārmklubs
Tieši tā, ja abas komandas apvienojas, bet paliek ar līdzšinējiem nosaukumiem, vienā komandā saglabājot labākos, bet otrā jauniešus, tad ir pilnīgi skaidrs, ka viena komanda būs galvenā un otra fārmklubs. Un ir pilnīgi skaidrs, ka VEF, piedāvājot apvienoties, nevēlējās par velti piedāvāt savus labākos spēlētājos un sponsoru naudu ASK Tātad viņi plāno, ka "uz jaunatnes izaugsmi vērstā komanda" būs ASK, bet VEF būs "primāri uz augstiem sasniegumiem orientētā komanda".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-18 15:34, pirms 15 gadiem
Tātad galvenā ideja ir vienu no klubiem uztaisīt par donoru.
Nosaukumi paliek, abas komandas turpina dalību savās līgās un viss pa lielam paliek pa vecam. Nu nesaprotu īsti šo domu. Tāpat jaunos vislabāk var piesaistīt klubs, kuram ir augstākas ambīcijas un līmenis. Neviens taču nav piesiets. Kāda tad tur tā zemūdens doma dalīties ar sponsoru sūri grūti izlūgto naudu? Varēja parakstīt sadarbības līgumu, ka labākos izīrēs vai nodos vienam vai otram klubam augstāku mērķu sasniegšanai un miers. Skaidrs, ka ASK sistēma pa lielam jau funkcionē vairākos līmeņos, bet nav naudas, savukārt VEFs ir savācis jaunos no visurienes un attīsta vienuviet pēc VV izsenās "stāru fabrikas" tradīcijām. Ko tad īsti VEFs grib? Saviem labākajiem dot iespēju spēlēt ASK vai iegūt iespēju labākos meklēt ASK izveidotajā piramīdas sistēmā? Baigais jeralašs.

     [+] [-]

, 2009-02-18 16:39, pirms 15 gadiem
uzskatu,ka nebuus ne vef ne ask.bet mani vairāk uztrauc trenera jautājums.. vai tiešām "Double V"?tas buutu labākais variants,

  +1 [+] [-]

, 2009-02-18 17:41, pirms 15 gadiem
He, nekad neticēju, ka to teikšu, bet šādu "apvienošanos" atbalstu. Ko tas reāli nozīmēs? Neko. Būs 2 komandas, visticamāk, VEF būs kā jauniešu bāzes klubs, bet ASK- kā komanda nopietnākiem mērķiem. Spēle nemainīsies, vien savstarpēji bez problēmām varēs apmainīties ar spēlētājiem, nemaksājot transfēra summas. Teiksiet, ka tagad arī var VEF atdot labakos speletajus ASK? Nu beidziet, neviena komanda tapat neados, ja nebus kkads ligums vai sadarbiba.

Reāli šī "apvienošanās" ir tiešām "apvienošanās", drizak izskatās pēc kkāda sadarbības līguma. Nesaprotu, par ko visi cepjas. Ļoti atbalstāmi!

     [+] [-]

, 2009-02-18 20:16, pirms 15 gadiem
..vispār jau šāda veida apvienošanās nebūtu slikta; kopumā arī loģisks solis no VEF puses - klubs sevi ir definējis kā jauno talantu fabriku, un līdz ar to rodas interesanta situācija, jo spēlētāji jaunāki nepaliek (arī šobrīd kluba galvenie vilcēji ir jau drusku pāri jauno līmenim) un sanāk, ka ar laiku vajadzētu no viņiem šķirties. Ja viens klubs ir jauno talantu skola, bet otrs - ar mērķi uzvarēt, tad ideāla sadarbība sanāktu: nobriedušākos varētu nosūtīt uz "lielo komandu", savukārt "mazā" komanda bez bažām varētu iespēlēt jaunos neuztraucoties par rezultātiem (kas svarīgi sponsoru piesaistei), jo saņemtu atbalstu no "'lielās" komandas...