Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Batista nevilcinājās pieņemt Lemānas piedāvājumu

Batista nevilcinājās pieņemt Lemānas piedāvājumu
Ž.P. Batista (#33) pret Lietuvos Rytas
Foto: krepsinis.net/ Tomas Tumalovičius, Reporteris.com

Basketbola kluba "Barons/LMT" pagājušās sezonas brazīliešu leģionārs Žoao Paulo Batista nākamsezon pārstāvēs Francijas klubu Lemānas "Sarthe Basket". Spēlētājs intervijā vietējiem medijiem stāsta par savu izvēli pievienoties Lemānas klubam, par sevi un Roniju Turiafu.

Ž.P. Batista Francijā ieradās šīs nedēļas pirmajā pusē, kad bija mērojis 15 stundu pārlidojumu no dzimtās Brazīlijas pilsētas Resifes līdz Lemānai. Piektdien Batista jau aizvadīja pirmo pārbaudes spēli Lemānas kluba sastāvā, uzvarā pār Roannu (81:71) 17 minūtēs gūstot 10 punktus.

Brazīlija ir vairāk pazīstama kā futbola zeme. Kas pievērsa tevi basketbolam?
Brālis, kurš pats arī spēlēja basketbolu. Sāku spēlēt, kad man bija kādi 10-11 gadi.

Tavs ceļš veda uz Gonzagas universitāti, kur spēlēji arī ar Francijas basketbolistu Roniju Turiafu, kurš pašreiz spēlē NBA. Kādas atmiņas no tā laika?
Tas bija laimīgākais periods manā dzīvē. Iemācījos ļoti daudz ko. Izglītības līmenis bija augsts, tāpat kā basketbola. Sanāca arī spēlēt ar Roniju. Bieži ar viņu runājam pa telefonu, esmu viens no viņa lielākajiem faniem!

Vai zini, ka viņš Francijas izlases sastāvā 17. septembrī būs Lemānā?
Lieliski! Nezināju to.

Noteikti visvairāk nožēlo to, ka nesanāca uzspēlēt NBA?
Tā nevarētu teikt. Zināju, ka Eiropā ir ļoti labs basketbola līmenis un tur varētu būt man vieta. Jā, uzspēlēju Vasaras līgā ar Minesotu, bet tāds nu ir mans lēmums. NBA - tas būtu krietni vien komplicētāk.

Pavadīji divas sezonas Viļņā un Rīgā, kas bija noteicošais tavā lēmumā pārcelties uz Lemānu?
Gribēji iepazīt šo valsti. Šeit man ir daudzi draugi. Piemēram, futbolists Žuninjo pēlēja Lionā. Tas, ka Lemāna spēlēs Eirolīgā arī palīdzēja pieņemt šādu lēmumu. Pie tam, konsultējos ar bijušo komandas biedru "Lietuvos Rytas" klubā Holisu Praisu, kurš pats savulaik spēlēja Lemānā. Kad saņēmu piedāvājumu, īpaši nevilcinājos.

Kādi ir tavi plusi?
Mans lielākais pluss ir spēks. Esmu ļoti fizisks! Gribu pildīt savu lomu, kādu noteicis treneris, tāpēc varu teikt, ka esmu trenējams. To labi iemācījos koledžā.

Vājās vietas?
Nelecu pāri visam kā jaunais komandas biedrs Alans Kofī.

Vai iepriekš zināji kādu no jaunajiem komandas biedriem?
Pret Kofī spēlēja pagājušajā gadā. Esmu spēlējis arī pret Blūtentālu, kad viņš pārstāvēja Telavivas "Maccabi". Biju dzirdējis par Spenseru.

Paraugs basketbolā?
Maikls Džordans - kā jau visiem sevi respektējošiem basketbolistiem. Tad seko Ronijs Turiafs.

Izmantotie resursi:
lemans.maville.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-09-13 17:50, pirms 16 gadiem
Howard rakstīja: nu buus driiz jaunumi!

Kad tad buus?Tu jau pirms nedeeljas to teici
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja