Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Geršons vienojas ar Bulgārijas federāciju

Jau ziņojām vasarā par titulētā "Olympiacos" galvenā trenera Pini Geršona plāniem vadīt Bulgārijas vīriešu izlasi. Tagad tas kļuvis oficiāli, jo Geršons parakstījis divu gadu līgumu ar Bulgārijas basketbola federāciju.

Bulgārijas basketbola federācijas izpilddirektors Ivans Tsenovs pēc līguma parakstīšanas teica: "Vēlos pateikties "Olympiacos" vadībai, bez kuru palīdzības mēs noteikti nebūtu noslēguši līgumu ar Pini Geršonu. Ticam, ka tas ir sava veida sapnis, kad šāda līmeņa treneris būs uz mūsu soliņa."

Izraēliešu speciālists bija krietni piezemētāks: "Pirmkārt, vēlos pateikties Bulgārijas federācijai. Divas reizes apmeklēt Atēnas, lai apliecinātu, cik ļoti viņi vēlas mani, ir cieņas apliecinājums. Man tas ir profesionāls izaicinājums, kurā netrūks virkne sarežģījumu."

Runājot par Bulgārijas izlases vēlmi kvalificēties 2009.gada Eiropas čempionātam Polijā, Geršons nesolīja brīnumus: "Darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai palīdzētu Bulgārijai sasniegt šo mērķi, bet vēlos arī palīdzēt sakārtot basketbola saimniecību šajā valstī." Vēl Geršons, kurš 2004. un 2005.gadā kopā ar "Maccabi" izcīnīja Eirolīgas čempiontitulus, atklāja: "Mans vectēvs bija rabīns, sludinot ticību Bulgārijā. Viņa laulātā draudzene bija no Bulgārijas. Manas radniecīgās saiets ar šo valsti ir pietiekami tuvas. Daļai manai ģimenes pat ir bulgāriešu akcents, jo jaunībā mācījāmies šo valodu."

Tāpat norisinās dažādas spekulācijas par atsevišķu amerikāņu spēlētāju naturalizēšanu, kas padarītu Bulgārijas izlasi vēl konkurētspējīgāku. Dzirdēti tādi slaveni vārdi kā "Olympiacos" saspēles vadītājs Rodnijs Blekneijs, uzbrucējs Kvintels Vudss un centrs Marks Džeksons, kā arī "Panathinaikos" spēka uzbrucējs Maikls Batiste. Tomēr jebkurā gadījumā palīdzēt varēs tikai viens, jo jaunais FIBA reglaments paredz, ka izlasē var spēlēt tikai viens naturalizētais basketbolists.

Izmantotie resursi:
www.sports.pathfinder.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja