Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahçe" samaļ miltos "Anadolu Efes", Jasikēvičs tuvinās Turcijas zeltam

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Fenerbahçe" samaļ miltos "Anadolu Efes", Jasikēvičs tuvinās Turcijas zeltam
Skotijs Vilbekins ar bumbu finālsērijas spēlē pret Stambulas "Anadolu Efes". Foto: Fenerbahçe Beko

Turcijas basketbola Superlīgas fināla pirmajās divās kaujās Stambulas "Fenerbahçe" pārliecinoši apspēlējusi Stambulas "Anadolu Efes".

Šosezon no savas principiālās sāncenses iepalikusī "Anadolu Efes" izteikti bezzobainu sniegumu parādīja šovakar, kad jau spēles ievadā "Fenerbahçe" izdevās iegūt apjomīgu pārsvaru (24:8), bet beigās uzvarēt ar 101:70.

Uzvarētāju rindās dominēja amerikānis Skotijs Vilbekins, kurš trāpīja septiņus no deviņiem trejačiem, sakrājot 24 punktus.

"Anadolu Efes" basketbolistam Danielam Akinafajošem Oturu 21 punkts un deviņas atlēkušās bumbas.

"Fenerbahçe" ir tuvu tam, lai vismaz šogad neļautu "Anadolu Efes" kļūt par vienīgo rekordisti, kā tas notiktu, ja klubs izcīnītu savu 17. Turcijas meistarsacīkšu titulu.

"Fenerbahçe" kopš 2007. gada izcīnījusi deviņus no saviem desmit Turcijas Superlīgas zeltiem. Komandas trenerim Šarūnam Jasikēvičam trenera karjerā iepriekš izdevies triumfēt Lietuvas un Spānijas meistarsacīkstēs.

Turcijas Superlīgas fināls

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēleSērija
Anadolu Efes [1.] – Fenerbahçe [2.]74:8570:10110.06.0-2

Vācijas Bundeslīgas finālsērijas pirmajā kaujā Minhenes "Bayern" ceturtajā ceturksnī ielaida tikai piecus punktus, ar 79:67 uzvarot Berlīnes "Alba".

17 punkti Bavārijas kluba serbu uzbrucējam Vladimiram Lučičam. Pa 15 punktiem viņa komandas biedriem Kārsenam Edvardsam un Andreasam Obstam, kā arī "Alba" līderim Stērlingam Braunam, kuram 15 punkti, astoņas (!) kļūdas, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Vācijas Bundeslīgas fināls

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēleSērija
Bayern München [1.] – Alba Berlin [2.]79:6710.06.12.06.1-0

Izmantotie avoti:
https://www.tbf.org.tr/ligler/bsl-2...
https://www.easycredit-bbl.de/spiel...