Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks soli no titula, Bertānam dramatiska izglābšanās

Krišs Upenieks

Strēlnieks soli no titula, Bertānam dramatiska izglābšanās
Dāvis Bertāns
Foto: baskonia.com

Vācijas basketbola Bundeslīgā otro uzvaru finālsērijā guvusi Jāņa Strēlnieka pārstāvētā ''Brose Baskets'', kas viesos pagarinājumā ar 92:90 pieveica ''Ratiopharm''.

Vācijas basketbola čempionāta finālsērijas pirmajā spēlē ''Brose Baskets'' savā laukumā uzvarēja pat ļoti pārliecinoši - 101:82. Jānis Strēlnieks komandai palīdzēja ar desmit punktiem. Šovakar Ulmā spēle pret ''Ratiopharm'' bija jau krietni sarežģītāka. 43 sekundes pirms beigām Nikolass Zisis ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu - 82:82.

Atlikušajā laikā neviena no komandām ar precīziem metieniem neizcēlās, bet pagarinājumā pārliecinošāk spēlēja ''Brose Baskets'', nodrošinot otro uzvaru sērijā - 92:90. Latvijas izlases saspēles vadītājs Strēlnieks laukumā pavadīja 22:12 minūtes un visus desmit punktus (divpunktnieki - 2/2, tālmetieni - 2/3) guva spēles pamatlaikā. Jānim arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārķerta bumba, viens bloķēts metiens un trīs personiskās piezīmes. Trešā finālsērijas spēle 12. jūnijā Bambergā.

Spānijas ACB čempionātā aizraujoša spēle Dāvim Bertānam un ''Laboral Kutxa''. 53 sekundes pirms beigām mājinieki bija iedzinējos ar 69:72, bet uzbrukums tika izspēlēts uz tālmetienu Bertānam. Diemžēl metiens neprecīzs, bet uzreiz to pielaboja Joannis Burusis - 71:72. Tomāšs Satoranskis atbildēja ar precīzu metienu (71:74), un ''Laboral Kutxa'' palika nedaudz vairāk par 20 sekundēm.

Atkal situācija izveidota uz Bertānu, kurš izmānīja pretinieku, tika līdz brīvam tālmetienam un šoreiz meta precīzi - 74:74. Satoranskis atkal uzņēmās iniciatīvu un 0,9 sekundes pirms beigām panāca 76:74 par labu ''Barcelona Lassa''. Sekoja piespēle pāri visam laukumam, un Burusis neticamā veidā spēja iebakstīt bumbu grozā - 76:76.

Pagarinājumā Dāvis nopelnīja piekto piezīmi un laukumu pameta pie 82:83. ''Laboral Kutxa'' aizvadīja labas pēdējās minūtes un spēja pagarināt savu sezonu - 89:83. Bertāns laukumā pavadīja 31:47 minūtes, guva astoņus punktus (soda metieni - 2/3, divpunktnieki - 0/4, tālmetieni - 2/4), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli un reizi bloķēja pretinieka metienu. Pusfinālsērijā līdz trim uzvarām Bertāna pārstāvētā komanda šobrīd pietuvojusies līdz 1-2. 10. jūnijā 21:30 spēle ''Laboral Kutxa'' mājvietā.

Izmantotie resursi:
Beko BBL - Beko Basketball Bundesliga | Spürst...
Laboral Kutxa Baskonia - FC Barcelona Lassa |...

  +5 [+] [-]

, 2016-06-09 00:11, pirms 8 gadiem
Borusis vienkārši monstrs! Abos pusfinālos intriģējoši pagarinājumi un mājnieku atspēlēšanās. Paldies best4sport.tv
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-09 00:23, pirms 8 gadiem
patika ka pamatlaika beigaas uz triispunktu liinijas tika speciaali mekleets Daavis

  +5 [+] [-]

, 2016-06-09 00:31, pirms 8 gadiem
Spēle fantastiska. Bet īsti Dāvja lomu komandā neizprotu. It kā laukumā viņš daudz atrodas. Tas liecina,ka treneris uzticas. Bet pirmās 3 ceturtdaļas viņš bumbu reti saņēma un ja saņēma uzreiz to atdeva partneriem. Tāpat komandas biedri kā James un Adams labāk izmet sarežğītus metienus nekā izspēlē Dāvim kurš atrodas brīvs aiz tālmetiena līnijas. Un tad pienāk 4.ceturtdaļa,kad ūdens ir sasmelts līdz ceļiem tad atceras,ka ir tāds Bertāns viņu komandā un sāk viņu meklēt,lai glābj komandu ar tālmetieniem. Barusis spēles MVP,bet Bertāns otrā zvaigzne komandā šajā spēlē dēļ 4.ceturtdaļas.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-09 00:42, pirms 8 gadiem
Fantastiska mača galotne! Palaimējās noskatīties, tur nav ko piebilst! Burusis šovakar bija vnk monstrs, bet attiecībā pret Dāvi divējādas izjūtas - viņš arī var, bet dažreiz viņu nepamatoti "nelaiž pie šprices", citkārt viņam arī nekrīt - tāpat kā jebkuram citam... Kaut kas tur nav īsti kārtībā, visas stīgas komandā neskan, kā nāktos. Džeimss un Adamss daudz vairāk iziet uz individuālo nekā Dāvis, bet ne vienmēr tas dod rezultātu. Dāvim, šķiet, varētu būt laiks domāt par pārmaiņām (uz Spurs pārvākties?...).

  +3 [+] [-]

, 2016-06-09 01:50, pirms 8 gadiem
Obelix rakstīja: Borusis vienkārši monstrs! Abos pusfinālos intriģējoši pagarinājumi un mājnieku atspēlēšanās. Paldies best4sport.tv
Paldies OBELIX, tikko noskatijos B4S ieraksta.... Bertans monstrs, bet pedejais grozs Borusim un tā piespēle- kaut kas tāds sen nebij redzēts! pirms tam arii 2min laika nodzeesa 10p!

  +4 [+] [-]

, 2016-06-09 07:02, pirms 8 gadiem
Visi tā priecājas, tā priecājas, tikai laikam ir aizmirsuši, ka šī uzvara Bertānam neļaus startēt izlasē. Viņa aģents pateica, ja playoff spēles pret Barcu ievilksies vairāk par trim, tad Dāvis izlasē nespēlēs. Nu lūk arī tas ir noticis. priecājaties pokebumbas...

  -1 [+] [-]

, 2016-06-09 08:04, pirms 8 gadiem
Kapitāla spēle, Borusis paņēma priekšā vienkārši

  +1 [+] [-]

, 2016-06-09 08:14, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Visi tā priecājas, tā priecājas, tikai laikam ir aizmirsuši, ka šī uzvara Bertānam neļaus startēt izlasē. Viņa aģents pateica, ja playoff spēles pret Barcu ievilksies vairāk par trim, tad Dāvis izlasē nespēlēs. Nu lūk arī tas ir noticis. priecājaties pokebumbas...
Vienkārši tie ir URRĀ PATRIOTI , kas īstenībā no basketbola un visa ap to, neko nejēdz kā tikai bļaustīties . SLIKTAS ZIŅAS , SLIKTAS . Tie ēzeļi nav neko aizmirsuši , vienkārši nekad neko nav zinājuši , tik zin rakstīt patosa pārpilnus komentārus .

  +2 [+] [-]

, 2016-06-09 08:27, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Visi tā priecājas, tā priecājas, tikai laikam ir aizmirsuši, ka šī uzvara Bertānam neļaus startēt izlasē. Viņa aģents pateica, ja playoff spēles pret Barcu ievilksies vairāk par trim, tad Dāvis izlasē nespēlēs. Nu lūk arī tas ir noticis. priecājaties pokebumbas...
Viņš teica, ja sērija ievilksies, nevis vairāk par trim. Cik skaitās ievilksies? Bet nu pa lielam viss ir atkarīgs no paša.

     [+] [-]

, 2016-06-09 08:33, pirms 8 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Bertans galīgi no NBA drafta kļuvis par ūdens pieneseju
Ļoti jau vājš! Labi ka nebūs izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-06-09 08:41, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Visi tā priecājas, tā priecājas, tikai laikam ir aizmirsuši, ka šī uzvara Bertānam neļaus startēt izlasē. Viņa aģents pateica, ja playoff spēles pret Barcu ievilksies vairāk par trim, tad Dāvis izlasē nespēlēs. Nu lūk arī tas ir noticis. priecājaties pokebumbas...
A tu esi viens no tiem, kas arī KP par nodevēju sauc ? Galvenais ka tev pie TV zvilnējot Latvijas izlases spēlēm ir ko redzēt ne ? Par spēlētāju karjeru un nākotni p*huj? Pokebumba te esi vienīgi tu, kurš nespēj priecāties par spēlētāja panākamiem.

     [+] [-]

, 2016-06-09 09:01, pirms 8 gadiem
Tas taču skaidrs, ka Dàvis nebūs! ...lai čalim veicas kausà un pēc tam NBA vasaras nometnē!

     [+] [-]

, 2016-06-09 09:31, pirms 8 gadiem
doksnomarsa rakstīja: A tu esi viens no tiem, kas arī KP par nodevēju sauc ? Galvenais ka tev pie TV zvilnējot Latvijas izlases spēlēm ir ko redzēt ne ? Par spēlētāju karjeru un nākotni p*huj? Pokebumba te esi vienīgi tu, kurš nespēj priecāties par spēlētāja panākamiem.
Par ko priecāties? Man ir pilnīgi pie pakaļas viņa kluba panākums spānijā, es ātrāk novēlu izkrist, lai var braukt izlasei palīgā, tai tā kā līdzjutējiem vajadzētu būt prioritātei, ne tā? Redz Strēlniekam playofi arī vēl iet Vācijā, bet ne vārda, ka nebūs izlasē. Bertāns sen vairs nav nav nekāds briliants, lai attaisnotu par kaut ko. KP ir pavisam cits stāsts, kurš ir jāattīsta. Bertāna vilciens sen kā ir aiz muguras. Divas krusteniskās un šobrīd met pa 4-8 pts spēlē pārsvarā ar visai vāju precizitāti. Nekas vairāk un augstāk tur nebūs. Nekur citur kā izlasē viņš pārliecību atpakaļ dabūt nevarēs. Nesaprotu kā var priecāties par spēlētāja kluba panākumiem vairāk, kā par spēlētāju izlases kreklā? mazie pikačū...

  +3 [+] [-]

, 2016-06-09 09:36, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Par ko priecāties? Man ir pilnīgi pie pakaļas viņa kluba panākums spānijā, es ātrāk novēlu izkrist, lai var braukt izlasei palīgā, tai tā kā līdzjutējiem vajadzētu būt prioritātei, ne tā? Redz Strēlniekam playofi arī vēl iet Vācijā, bet ne vārda, ka nebūs izlasē. Bertāns sen vairs nav nav nekāds briliants, lai attaisnotu par kaut ko. KP ir pavisam cits stāsts, kurš ir jāattīsta. Bertāna vilciens sen kā ir aiz muguras. Divas krusteniskās un šobrīd met pa 4-8 pts spēlē pārsvarā ar visai vāju precizitāti. Nekas vairāk un augstāk tur nebūs. Nekur citur kā izlasē viņš pārliecību atpakaļ dabūt nevarēs. Nesaprotu kā var priecāties par spēlētāja kluba panākumiem vairāk, kā par spēlētāju izlases kreklā? mazie pikačū...
Kāds vilciens aizgājis?Debitēt nba var ari pēc 35 gadi.Cilvēki ar pēc samagākām traumām tur joprojām spēlē.Pat viens finālā uz doto brīdi spēlē

  +2 [+] [-]

, 2016-06-09 09:44, pirms 8 gadiem
skatījos bundeslīgas finālu, strēlnieks spēlēja labi, bet komanda briesmīgi daudz kļūdas pieļāva, kas ļāva ulmai pietuvoties.
vislabāk patika, ka treneris uzticējās tieši spēles beigās.
Un vēl kas - trinīšu precizitāte peldēja starp 60 un 80%, komentētāji vienkārši to nodēvēja par kosmosu. Arī pirmā spēlē bija kosmiska precizitāte.
.
Bertāns gan varētu uzlabot metienu precizitāti, jo šobrīd izšķirošajos momentos spēlē uz viņu, un komandu nevar pievilt.
.
Lai veicas abiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-06-09 10:52, pirms 8 gadiem
Dāvis ļoti statiski spēlē, ganās tikai uz āra līnijas un ja uzkrīt var dažreiz iemest. Nav agresivitātes, ne uzbrukumā, ne aizsardzībā. Caurgājieni un spēle groza tuvumā nekāda, tā ka lai atgūst formu un par izlasi varēs domāt vēlāk.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-09 11:51, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Mazais pikaču, saproti to, ka viņam šī daļējā sezona ir pēc traumas un visticamāk vasarā būs kāds laiks veltīts tieši uz to, lai pilnvērtīgi atlabis būtu + vēl gan jau skatīsies un NBA.....Jaunajiem spēlētājiem ir jādomā par karjeru, jo izlase viņus nepabaros, ja viss ar klubu utt. ir kartībā vai nav satraukuma par nākamo sezonu, tad ir jāspēlē izlasē, bet Dāvim tā nav!!
Jaunajam spēlētājam Afigeķ!

Kā mūsu jaunajiem, perspektīvajiem Bukartam, Džeriņam un Meijam iet?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-09 13:10, pirms 8 gadiem
Lielākai daļai fanu galvenais ir izlase. Klubi tā ir viņu darba vieta, kur pelna naudiņu, bet kā tiem klubiem veicas, bieži tas ir pilnīgā pretrunā ar valsts izlases interesēm.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-09 13:11, pirms 8 gadiem
Bet ja visi briesmīgi taupītos priekš kluba, tad jau izlasē nebūtu kas spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-09 13:13, pirms 8 gadiem
Labi,ka vēl ir tādi kā Strēlnieks, Blūms, Daugaviņš hokejā, kuriem vēl kaut ko nozzīmē Latvija, nacionālā izlase.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-09 14:02, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Šito d.iršanu vajag izbeigt! Izlase daudziem ir svarīga, bet ar izlasi nepabarosi sevi!! Spēlētājiem ir jāveido sava karjera un izlasei ir japalīdz, bet tas jādara kopīgi un atteikšana izlasei pilnībā neko neparāda par spēlētāja attieksmi pret valsti, izlasi utt. jums mazajiem pseidopatriotiem un pokemoniem laikam grūti to saprast
Neraksti galīgas muļķibas, ja neko nesajēdz no sporta, profiem. Viņi visi ir ļoti labi nodrošināti, daudzi pat miljonāri, ko Tu muldi par pabarošanu. Klubos sezonā norukā desmitiem spēļu, bet ir tipi, kas izlasei uzgriež muguru. Visi viņi ir Latvijā uzauguši, bet ir cilvēki ar dažādu morāli, ar dažādu attieksmi. Paldies Dievam lielākāi daļai sportistu kaut ko nozīmē sava valsts un viņi ar prieku un lepnumu aizstāv savas valsts godu. Prasīt par to prēmijas, ko reizēm dzird vispār ir kauns. Un nevienā valstī nav cieņā tādi tipi, kuri bez iemesla atsaka savai nacionālai izlasei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja