Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

''UConn Huskies'' neaptur kanādiešu milzi, taču otro sezonu pēc kārtas triumfē NCAA

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''UConn Huskies'' neaptur kanādiešu milzi, taču otro sezonu pēc kārtas triumfē NCAA
"UConn Huskies" basketbolisti. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās studentu sporta asociācijas (NCAA) marta trakums vīriešu konkurencē noslēdzies ar otro ''UConn Huskies'' triumfu pēc kārtas, konektikutiešiem finālā ar 75:60 apspēlējot ''Purdue Boilermakers''.

• Konektikutas Universitātes basketbolisti pirmā puslaika izskaņā un otrās divdesmitminūtes ievadā veica 16:7 izrāvienu, kas ielika pamatus triumfam. Līdz mača izskaņai haskiji palielināja pārsvaru, tiekot pie otrā NCAA čempiontitula pēc kārtas.

• Par mača spilgtāko spēlētāju tika atzīts Konektikutas vienības aizsargs Tristens Ņūtons, kura kontā 20 punkti, piecas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

• Spilgtais sniegums marta trakumā ļāvis amerikānim pacelt savas akcijas un potenciāli kļūt par gaidāmā NBA drafta, kas tiek uzskatīts par vienu no vājākajiem vēsturē, pirmā raunda izvēli.

• Ar 15 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām Ņūtonam pievienojās cits ''Huskies'' aizsargs Stefons Kāsls – pirmgadnieks. Arī viņam izdevies pievērst savu uzmanību gaidāmajam draftam, potenciāli ielaužoties starp loterijas izvēlēm.

• Centra pozīcijas basketbolistam Donovanam Klingenam, kuram draftā tiek atvēlēta vieta pat pirmajā trijniekā, 11 punkti, kaldinot ''UConn Huskies'' uzvaru.

• ''Boilermakers'' rindās neapturams bija kanādiešu milzis Zeks Īdijs, kurš spēli noslēdza ar 37 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un diviem bloķētiem metieniem.

• Īdijs 2021. gadā pārstāvēja Kanādas U19 izlasi Rīgā un Daugavpilī notikušajā FIBA U19 Pasaules kausa izcīņā.

• ''UConn Huskies'' kļuva par pirmo komandu kopš 2007. gada, kas divas sezonas pēc kārtas spējusi triumfēt NCAA vīriešu basketbola turnīrā. Iepriekš to paveica Floridas Universitātes ''Gators''.

Izmantotie resursi:
https://www.ncaa.com/march-madness-...