Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Zvaigznes pulcēsies Arēnā

Andrejs Siliņš

Šodien pulksten 15:00 Arēnā Rīga sāksies 2008. gada Latvijas Basketbola līgas (LBL) Visu zvaigžņu spēles konkursu priekšsacīkstes, bet pati spēle, ko tiešraidē translēs arī LTV7, sāksies 17:00.

Ja pirms nedēļas notikusī Baltijas groza bumbas Zvaigžņu spēle kārtējo reizi vairāk nesa vilšanos nekā prieku, tad šovakar gaidāmā "cīņa" solaš būt krietni aizraujošāka. Un tas arī saprotams - šodien Arēnā pulcēsies tikai pašmāju klubu zvaigznes, kas, protams, latviešu cilvēkam ir daudz interesantāk nekā skatīties uz nepazīstamu lietuviešu un igauņu bezjēdzīgu skraidīšanu pa laukumu.

Aktivitātes Arēnā ir jau sākušās - no rīta puses Latvija sdižākās sporta celtnes basketbola grīdas dēļus ierībinās mazās zvaigznītes no JHansabankas Jaunatnes līgas (HJBL), bet neilgi pēc 15 "adidas" tālmetienu un "Philips" bumbas triecienu grozā no augšas konkursu priekšsacīkstes uzsāks LBL un Latvijas Sieviešu Basketbola līgas (LSBL) dalībnieki/-ces. Kārtējo reizi gan viss nav izdomāts līdz galam, jo priekšpudienā šodien LSBL spēle paredzēta LU un "Avantis/Turība" meitenēm. Tas nozīmē, ka Justīne Sidorenko, Ieva Malkevica (LU) un Anete Horelika, Ieva Veinberga ("Avantis/Turība") pēc mača Mežaparkā skries uz Arēnu, lai paspētu uz 15:35 izmest savus metienus tālmetienu konkursā. Paspēt jau vēl paspēs, bet, cik nopietni ir piedalīties šādā konkursā pēc nogurdinošas spēles? Viela pārdomām...

Kad konkursu pusfinālisti būs noskaidroti, varēs sākties pats svarīgākais šajā pasākumā - spēle. Cik neparasti - visu nosacīto Austrumu vienību pamatpiecinieku veido tikai Rīgas ASK spēlētāji, kamēr Rietumos vietas pieciniekā sadalījuši "Barons/LMT" un BK "Ventspils" basketbolisti. Valteru, Miledžu, Šķēli, Helmani un pārējos nosaukto klubu basketbolistus lielākā daļa rīdzinieku (un vispār Latvijas iedzīvotāju) redz bez maz vai ikdienu, jo TV pārraides ar šo basketbolistu piedalīšanos nav nekāds retums. Lielāku interesi izraisa tādu basketbolistu kā Pozņaks, Šeleketo, Jurēvičus, Ansons ieraudzīšana, jo viņu varējumu nekur tālāk par attiecīgās pilsētas robežām bieži nav iespējas redzēt. Ja nu vienīgi eSports.lv piedāvātajos video atskatos uz spēlēm.

Tikai divi basketbolisti šajā Zvaigžņu spēlē piedalīsies no LBL otrās divīzijas. Mārtiņš Berķis pārstāvēs "Zemgali", bet Edijs Šlesers "RNS-D/Līvāni" vienību. Abi basketbolisti varēs apliecināt, ka patiesībā ir daudz atbilstošāki pirmās divīzijas līmenim, lai gan jādomā, ka viņu spēles laiks būs krietni ierobežots. Interesanti, ka Austrumus, kuros iekļauti šie basketbolisti, vadīs ne tikai Rīgas ASK treneris Ramūns Butauts, bet arī Ainārs Bagatskis, kurš ir gan Berķa, gan Šlesera priekšpēdējās darba vietas SK "Valmiera" treneris.

Jāpiezīmē arī, ka, lai arī šos basketbolistus izvēlējās treneri, balsojumā abi bija visaugstāk no otrās divīzijas spēlētājiem. Šlesers aizsargu konkurencē bija septītais ar 268 balsīm, Berķis astotais ar divām balsīm mazāk. Unne cik daudz nebija arī līdz sestajai vietai, kurā atradās Rīgas VEF "saspēlnieks" Edgars Jeromanovs.

Pirmās ceturtdaļas pārtraukumā tiks noskaidrota labākā trīspunktnieku izpildītāja dāmu konkurencē, bet puslaikā vīri noskaidros labāko tālmetēju. Tāpat puslaika pārtraukumā "Battery" konkursā noskaidrosies precīzākais treneris. Skatītājiem īpašu šovu pirms otrā puslaika sniegs arī franču triālisti. Kad nospēlētas būs jau 3/4 spēles uz skatuves, proti, basketbola grīdas, kāps vēl vieni franči - šoreiz dienvidu zemes "freestyle" meistari demonstrēs savu meistarību, bet pēc viņiem Arēnas grozu stīpām trīcēt liks pašmāju labākie "slum dunk" meistari, lai noskaidrotu to vienu pašu labāko. Jāsaka, ka šajā konkursā ļoti iespējama ir kāda mazāk dzirdēta basketbolista vārda nosaukšana par uzvarētāju. Lai gan nevar zināt, jo konkursā piedalīsies arī Džimijs Baksters no "Ventspils", par kura lēcienu jau bez maz vai klīst leģendas. Tad nu ikviens Zvaigžņu spēles dalībnieks varēs personīgi pārliecināties, vai Džimijs patiešām ir tik "lecīgs" kā runā.

LBL Zvaigžņu spēle.
9. februāris, 15:00, Arēna Rīga.

3-punktu metienu konkurss vīrieši

Agris Kazāks (Gulbene/Bumerangs/ASK), Sandis Valters (ASK/Rīga), Mārtiņš Kravčenko (Barons/LMT), Uvis Helmanis (Ventspils), Edmunds Gabrāns (Valmiera), Sandis Silavs (Ķeizarmežs), Mareks Jurēvičus (Liepājas Lauvas), Uldis Rudzītis (Cēsis/Remarks), Mārtiņš Neimanis (ASK/Juniors), Lauris Mizis (LU/Rīdzene), Reinis Strupovičs (VEF Rīga), Viktors Kulačkovskis (Saldus), Dāvis Delvers (Roja), Gatis Gargažins (RNS-D/Līvāni), Jānis Strēlnieks, Kristaps Kanbergs (abi Ventspils augstskola), Mārtiņš Berķis (Zemgale), Jānis Ramma (Jūrmalas Sports/Fēnikss).
3-punktu metienu konkurss sievietes
Anete Kiršteina, Sabīne Filipoviča (SK Rīga), Justīne Sidorenko, Ieva Malkevica (LU), Aisisa Tillisa, Elīna Babkina (TTT Rīga), Anete Horelika, Ieva Veinberga (Avantis/Turība), Alise Pīterniece, Madara Upeniece (RTU-Klondaika), Zane Pavariņa, Diāna Ozoliņa (TTT Rapa), Kristīne Cirša, Laura Zuzāne (Liepājas metalurgs), Liene Neimane, Ieva Krastiņa (SK Cēsis), Anna Sonka, Arta Strupoviča (BJSS Rīdzene).
Slum Dunk konkurss
Artis Bakāns (Gulbene/Bumerangs/ASK), Lauris Mizis (Barons/LMT), Džimijs Baksters (Ventspils), Agnis Čavars (Valmiera), Rolands Brenčs (Ķeizarmežs), Vernons Hemiltons (Liepājas Lauvas), Dāvis Rozītis (Cēsis/Remarks), Dairis Bertāns (ASK/Juniors), Kristers Zeidaks (LU), Raivis Logins (Jūrmalas Sports/Fēnikss), Jevgeņijs Koļesņikovs (VEF Rīga), Rolands Nārķis (Saldus), Mārtiņš Ķiršakmens (Roja), Nauris Maskalāns (RNS-D/Līvāni), Jānis Assers (Ventspils augstskola), Andris Justovičs (Zemgale).

Svarīgi!
Pirmo reizi Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēles vēsturē tās vērtīgāko spēlētāju (MVP) noteiks nevis pirms tam izvēlēti eksperti, bet gan spēles skatītāji un līdzjutēji.

Sadarbībā ar portālu eSports.lv ikvienam līdzjutējam, izmantojot internetu vai mobilo telefonu, būs unikāla iespēja no 24 spēles dalībniekiem izvēlēties vērtīgāko.
Spēles ceturtās ceturtdaļas vidū portālā eSports.lv un tā wap versijā wap.esports.lv tiks uzsākts balsojums, kurā Jums būs jāizvēlas viens no 24 spēlētājiem, kurš, jūsuprāt, ir bijis šī mača vērtīgākais. Balsojums beigsies līdz ar spēles beigu signālu. Katram balsotājam būs iespēja nobalsot tikai vienu reizi, taču balsot varēs kā reģistrētie, tā arī nereģistrētie portāla lietotāji. Katra balss dos vienu punktu, kas kopumā tiks summēti. Spēles MVP tiks paziņots uzreiz pēc spēles.

Izmantotie resursi:
basket.lv


1 2 53 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2008-02-09 10:28, pirms 17 gadiem
jābūt skatāmai spēlei!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-02-09 10:30, pirms 17 gadiem
šodien visu dienu arēnā tusiņš!!!

 +22 [+] [-]

, 2008-02-09 10:31, pirms 17 gadiem
Arēnā pulcēsies tikai pašmāju klubu zvaigznes, kas, protams, latviešu cilvēkam ir daudz interesantāk nekā skatīties uz nepazīstamu lietuviešu un igauņu bezjēdzīgu skraidīšanu pa laukumu.

Tieši un precīzi, Siliņ.


P.S Ceru uz objektīvu līdzjutēju balsojumu.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-09 10:33, pirms 17 gadiem
Gaidam lielo pasākumu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-02-09 10:34, pirms 17 gadiem
lai igauni brauc uz arenu skatas kadai ir jabut zvaigznu spelei

  +2 [+] [-]

, 2008-02-09 10:35, pirms 17 gadiem
cerams ka netiks balsots par skeli vai valteru tikai tapec ka tie ir vini bet tiesi par labako

     [+] [-]

, 2008-02-09 10:36, pirms 17 gadiem
Nu ceru ka bus skaista atraktiva spele!!!

  -3 [+] [-]

, 2008-02-09 10:37, pirms 17 gadiem
gribas redzet ka bertans un hamiltons danko
bertans auguma del man neliekas ka viens no tiem kas varetu stipu kaut aizskart

  +5 [+] [-]

, 2008-02-09 10:38, pirms 17 gadiem
Smuks VIDEO!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-09 10:53, pirms 17 gadiem
kāds bija princips pēc kā sadalīja rīgas klubus pa konferencēm??

  +1 [+] [-]

, 2008-02-09 10:54, pirms 17 gadiem
"latviešu cilvēkam ir daudz interesantāk nekā skatīties uz nepazīstamu lietuviešu un igauņu bezjēdzīgu skraidīšanu pa laukumu."

fui par šito, nevajag tik zemu vērtēt vai pēc sevis .. BBL mīnuss bija tieši organizatoriskā puse par un ap spēli, pēc idejas Zvaigžņu spēles vienmēr ir "bezjēdzīga skraidīšana", jautājums tikai par to kā piesaista un pasniedz skatītājiem.

tieši "rezervistiem" varētu būt lielāks laiks, nedomāju ka Butautam būtu interese īpaši nogurdināt savus līderus.
MVP prognoze - 1. Valters 2. Mileidžs 3. Šķēle bet cerams būs savādāk.

     [+] [-]

, 2008-02-09 10:54, pirms 17 gadiem
davai-tiekameis arēnā!

  +3 [+] [-]

, 2008-02-09 10:55, pirms 17 gadiem
hee - Bertāns vairs nav zvaigznēs, laikam regresējis

  +4 [+] [-]

, 2008-02-09 11:00, pirms 17 gadiem

3dZ1s, 2008-02-09 10:34
Ceru ka buus intersantaka neka bbl zvaignu spele



Nu par To tu vari nešaubīties, gau galā šis pasākums notiek Latvijā nevis Igaunijā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Andris Kajaks
Slēpts komentārs: Andris Kajaks

 +11 [+] [-]

, 2008-02-09 11:17, pirms 17 gadiem
Andris Kaira, 2008-02-09 11:11, autors
MVP būs Štimacs

par sito komentu tev bus daaaaaauuuuudz minusu

  +3 [+] [-]

, 2008-02-09 11:19, pirms 17 gadiem
HJBL jav iet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-02-09 11:37, pirms 17 gadiem
Stulbi, ka bkv un vef vakar vel bija jaaspele. pirms shitadiem pasakumiem tak brivdienu vaidzeja. un pec izmainam, kaa noteiks MVP,klust skaidrs ka tas buus no rigas klubiem.
ceru uz labu shovu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-09 11:38, pirms 17 gadiem
100% skatīšos pa TV.
Nedomāju, ka no Zemgales arī kāds spēlēs..

  +2 [+] [-]

, 2008-02-09 11:50, pirms 17 gadiem
šodien Arēnā pulcēsies tikai pašmāju klubu zvaigznes, kas, protams, latviešu cilvēkam ir daudz interesantāk nekā skatīties uz nepazīstamu lietuviešu un igauņu bezjēdzīgu skraidīšanu pa laukumu.
____________________________
Kā ta!Šodien pa laukumu milzīgi norūpējušies pa rmača iznākuma rezultātu nēsāsies pašmāju zvaigznes!
P.S.Ja kāds nesaprata,tad tas ir joks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-02-09 11:54, pirms 17 gadiem
Rhymer, 2008-02-09 11:19

stimacs to4 piebesija ar savu cinas sparu zvaigznu spele...besij kad sovaa kaads par katru cenu grib dabut mvp
_________________________________________________
Šitas ir spēcīgi teikts.Ja kāds nopietni pieiet spēlei,tas ir losis.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-09 11:56, pirms 17 gadiem
īpatnis

nopietni var pieiet sezonas spelem nejau zvaigznu spelem

     [+] [-]

, 2008-02-09 11:56, pirms 17 gadiem
N uja Helmanis vai Valters buus iemetushi 40 pts un visus ar 3ptniekiem, un ar nevisai labam epizodem, es tapat par vinjiem nespeletu
Par skaistu basketbolu!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-02-09 12:10, pirms 17 gadiem
Bertāns var ielikt no augšas, tad jau slam dunk konkursā nepiedalītos + vēl pēdējā spēlē pret Zemgali, šams smuku 'one handed' danku ielika

     [+] [-]

, 2008-02-09 12:37, pirms 17 gadiem
Kā beidzās iepriekšējā gada zvaigžņu spēle?
1 2 53 komentāri