Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

''Valmierai'' otrā vieta "Kauno Svara Cup"

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Šodien SK ''Valmiera'' izcīnīja otro vietu starptautiskajā basketbola turnīrā ''Kauno Svara Cup'', ar rezultātu 81:68 uzveicot ''Aiščiai-Atletas'' komandu. Valmieriešu rindās ar 16 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Vladimirs Stimacs.

Uzvaru turnīrā izcīnīja Kedaiņu ''Nevežis'' basketbolisti.

''Šodienas mačam noteikti bija labāka gatavošanās. Katrs spēlētājs sevi bija sagatavojis labāk... Mačs notika neraksturīgi agri – divos dienā. Jau no paša sākuma pacietīgi spēlējām aizsardzībā, izvirzījāmies vadībā ar 15 punktiem. Tad pāris muļķīgas kļūdas atkal mūsu pārsvaru samazināja... Puslaiku noslēdzām ar plus 10. Piecas minūtes pirms spēles beigām mums bija plus 19, likās, ka pārsvars būs vēl lielāks, taču spēlētāji pārāk ātri nopriecājās, gribēja pārsvaru vēl palielināt, bet iznāca otrādi... Tā nu beigās mums iznāca uzvara tikai ar 81:68... Rezultatīvākie spēlētāji mums šodien bija Stimacs (16+9AB), Piļkēvičs (14+8AB), Jansons (13) un Bankevics (13),'' par maču pastāstīja komandas galvenais treneris Ainārs Bagatskis.

- Vai ar šo uzvaru pietika pirmajai vietai turnīrā?
- Nē. Sanāca otrā, jo Atletas vakar zaudēja ar pāris punktiem Kedaiņiem, kuri tad arī dabūja pirmo vietu. Rezumējot šo turnīru, jāteic, ka tās bija trīs pilnīgi dažādas spēles. Pirmo mēs kārtējo reizi spēlējām tieši no autobusa, nevienā spēles komponentā nebijām sliktāki par pretiniekiem, ja neskaita, ka metām soda metienus apmēram 50 procentu robežās.

- Abās pirmajās spēlēs bija zems soda metienu procents. Kā šodien?
- Šodien jau bija labi, ap 70 procentiem. Tieši pirmajā mačā arī sanāca vissāpīgāk, jo aizmetām garām, ja nemaldos, 18 soda metienus. Zaudējot maču ar pāris punktiem, tas ir būtiski... Ja iepriekšējās pārbaudes spēles spēlējām, lai vairāk vai mazāk atrastu tādu spēles ritmu, tad šajā turnīrā jau notika nopietnāka gatavošanās, arī rīta treniņš bija. Ar Stimaca ierašanos komandas komplektācija gandrīz ir pabeigta. Gandrīz saku tāpēc, ka nedrīkst būt komandā neaizvietojamu spēlētāju... Turpināsim strādāt!

- Tagad atkal sekos treniņi Valmierā?
- Jā. Bet ceturtdien dodamies uz Klaipēdu, kur mūsu apakšgrupā ir Sanktpēterburgas Spartaks un Maskavas Dinamo.

- Šīs abas Krievijas Superlīgas komandas vēl gluži optimālos sastāvos taču nebūs...
- Sanktpēterburga, pagājušā gada Superlīgas play off dalībniece, ir pilnā sastāvā, Dinamo būs tikai bez pāris izlases spēlētājiem. Ierindā toties būs visas amerikāņu zvaigznes – Hansens un Domerkants, bijušais Krievijas izlases spēlētājs Domeni. Nezinu... Manuprāt, ja mēs gribam spēlēt tā, lai kaut ko sasniegtu augstākā līmenī, tad ir jāspēlē ar stiprām komandām.

- Tātad Valmieras basketbolistiem rokas, kājas netrīcēs, uz Klaipēdu braucot?
- Domāju, ka nē. Jāiet un jāspēlē! Lai viņi mūs uzvar, svarīgi ir tas, kā viņi mūs uzvar...

- Kādā kondīcijā šobrīd ir Vlado Stimacs?
- Izskatās, ka labākajā gadījumā procenti 50 no pērn redzētās viņa labākās spēles. Pēc Eiropas U-20 čempionāta viņam ir bijis brīvlaiks, viņš ir atpūties un vēl tā īsti nav iegājis tajā ritmā... Viņš gan saka, ka esot pats trenējies, taču, manuprāt, Vlado šobrīd gatavs ir tā fifty-fifty... Pats jau viņš saka, esot ļoti gatavs, manuprāt, viņš varētu vēl krietni labāks būt. Ja viņš nolaidīsies uz zemes, darīs to, ko viņam jādara, mazāk vārdu, vairāk darbu, tad no viņa dienās var sanākt ļoti labs spēlētājs...

Izmantotie resursi:
www.skvalmiera.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2007-09-08 23:03, pirms 17 gadiem
walmiera ir vargi es jutu kaunas 2 oomandai zaudet kauns zeel :S

  -2 [+] [-]

, 2007-09-08 23:04, pirms 17 gadiem
njā. Pret Hansenu būs ļoti grūti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-08 23:56, pirms 17 gadiem
Eu, kāds nezin cikos Klaipēdā Valmierai spēles būs?

     [+] [-]

, 2007-09-09 10:21, pirms 17 gadiem
prieks ka valmiera uzvareja

  +2 [+] [-]

, 2007-09-09 11:04, pirms 17 gadiem
valmiera jau sak lenam iespeleties vel turnirs klaipeda un tad bus viss ok!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-10 09:16, pirms 17 gadiem
Stimacs, labs Valmieras papildinājums

     [+] [-]

, 2007-09-10 21:35, pirms 17 gadiem
bet kāpēc stimaču nepanēma ne ventiņi ,ne barons

     [+] [-]

, 2007-09-10 21:38, pirms 17 gadiem
jā, bet bambis tiešām šajā sezonā pietrūks valmierai...es kā esmu dzirdējis viņš vienmēr saicina savas pielūdzējas uz mājas spēlēm un tad tur mudž no blondīnēm....