Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Vecvagars: "ASK ir gluži vai ideāls kolektīvs"

Andrejs Siliņš

Otrdienas „Sporta studija” LTV 7 tika veltīta basketbolam. Raidījuma viesis Arnis Vecvagars atzina, ka arī tagad atjaunotā "ASK Rīga" veidojas par labu komandu ar lielisku spēlētāju un treneru kolektīvu.

Pats Arnis Vecvagars savā karjerā lielākoties spēlējis Latvijā un kā basketbolists aizvadījis arī ULEB kausa izcīņas spēles Ventspils sastāvā. Arnis atzina, ka īpaša satraukuma arī citiem pirms spēles ar Sofijas klubu nav bijis .”Nav jau tā īsti par ko "stresot", parasti jau ir pierasts pie spēlēm , nav jau tā, ka pirmo reizi vispār ejam laukumā.” Spēlēt „Arēnā Rīga” esot ļoti patīkami, jo šī atmosfēra un skatītāju atbalsts liek cīnīties no pirmās līdz pēdējai minūtei, tā ir komandas mājas halle.

Pret bulgāru klubu varbūt neesot īpaši izdevies pats spēles sākums, bet kopumā komanda spēlējusi labi, it īpaši aizsardzībā. Cita lieta, ka pirms divām dienām vēl nācies aizvadīt BBL spēli Kauņā pret „Žalgiri”, turklāt lietuviešu kluba vadība esot vēl tīši radījuši mūsējiem neērtības. Sestdien atvēlēts agrais treniņu laiks, bet, kad mūsējie aizbraukuši, lietuvieši nav pat atveduši bumbas. Šur tur Latvijas presē izskanējis viedoklis, ka pat ASK/Rīgas treneris Ramūns Butauts vairāk domājis par gaidāmo cīņu pret bulgāriem un nav licis spēlēt ar pilnu atdevi Kauņā.

Vecvagars gan to noliedza, jo treneris ir maksimālists un vēl pirms spēles īsā sapulcē visus aicinājis cīnīties līdz galam. „Mēs jau arī nekādas traģēdijas pēc zaudējumiem netaisām. Izanalizējam, treneris pasaka, kas labi un kas slikti. Kā saka pats Ramūns Butauts, pēc spēles nav laika pārdzīvot, labāk nomazgāt dušā negatīvās emocijas un gatavoties jau nākamajām cīņām. Visu izanalizēt ir trenera darbs.”

Komandas treneri cildinot vai visi spēlētāji – Butauts ir stingrs, taču taisnīgs un ikvienam esot iespējas sevi pierādīt treniņos un arī spēles laika atvēlētajās minūtēs. Butauts jau pašā sākumā veidojot komandu no tādiem spēlētājiem, kas psiholoģiski varēšot ar viņu sastrādāties un tas tikai liecina par viņa tālredzību un prasmi.

Raidījumā bija īpaša reportāža arī par vienu no komandas līderiem Kērtisu Miledžu, kurš pašlaik vēl ārstē savainojumu. Arnis Vecvagars atzina, ka Miledžs ir tieši viens no tiem spēlētājiem, kuram ir ļoti svarīga saikne ar treneri :”Viņa spēle atkarīga no tā, kā viņam uzticas, jo Miledžam nepieciešama rīcības brīvība, viņu nevar ielikt konkrētos rāmjos.”

Par lielākajiem panākumiem savā karjerā Arnis Vecvagars uzskata iegūto astoto vietu Eiropas čempionātā Latvijas izlases sastāvā (un uzvaru pret Lietuvu), kā arī trešo vietu ar Ventspils komandu FIBA kausa izcīņā. Jā, daži viņa paaudzi dēvējot par „zudušo”, taču tieši šī paaudze pagaidām ieguvusi augstāko vietu Eiropā pēc Neatkarības. Par basketbola attīstību galvaspilsētā :”Noteikti labi, ka tagad ir jau divas spēcīgas komandas, tas dod konkurenci un arī intrigu.Jo vairāk līdzvērtīgāku komandu, jo labāk, viens superklubs vēl neko neatrisinātu.”

Visbeidzot, pēc šīs sezonas Arnis Vecvagars domāšot, vai vēl turpināt karjeru vai arī beigt spēlēt. ”Domāju, ka nekur tālu no basketbola gan neiešu. Tad jau redzēs, vai tas būs trenera darbs vai kas cits, pēc šīs sezonas domāsim.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2007-11-07 10:56, pirms 17 gadiem
ASK protams nevar palielīties, ka viņiem ir Eirolīgas aizsardzība! Bet Kaut kādīgi uzvaras jau tiek izcīnītas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-07 11:03, pirms 17 gadiem
BK ventspils ar EL aizsardzibu utt nespej neko ipasu paradit a ASK ar 2stabiliem speletajiem +talanut Kalvi kuri savainoti mazga lielako dalu!kad viss bus ierinda domaju ari Rytas bus problemas!
ir jau labi ka Ventspils tur trenejas vasara utt bet ko tas dod ja tev lidz otrai pusei sezonas ir zagis pec zaga un ta var norakt 2 turnirus..ok LBL var luni laist visu sezonu un tad pleyoff sakt nemt vienu pec otra bet ULEB un BBL tas neies cauri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-07 11:05, pirms 17 gadiem
TheView


piekritu!kas viniem liedz meklet naudu??pasi vainigi pec zaudeta cepion titula tiek samazinats budzets..vaidzeja otradi..palielinat lai atgutu!ASK jau pirms gadiem 3 pazinoja savus planus un atistibas riicibas...vaidzeja tam but gatavi!protams noniecinat var ka tur nezin kas tiek pirkts par n tukstosiem..tad jau "neatkarigai"SA vaidzetu ari noniecinat Vetru jo vins jau neko nedara CSKA jau ir miljonu kontrakti tur jau pasaules izlase rauj vala

     [+] [-]

, 2007-11-07 11:06, pirms 17 gadiem
TheView

ko teica pirmais zvanitajs??
besiktas netikai EL aizsardziba bet ari EL uzbrukums visi 5 no EL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-07 11:12, pirms 17 gadiem
a jaa sito es dzirdeju...dzeks sito laikam visu dienu trenejas lai 5 sekundes to nobertu

     [+] [-]

, 2007-11-07 11:14, pirms 17 gadiem
tas zvanītājs ir labais. pats nedzirdēju, bet tā visma izklausās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2007-11-07 11:41, pirms 17 gadiem
Army - Pratams, ka spēle nav ideāla, NEVIENAM klubam spēle nav ideāla, tur runa bija par kolektīvu, atmosfēru tajā.

     [+] [-]

, 2007-11-07 11:50, pirms 17 gadiem
TheView, 2007-11-07 11:10
vakar pēc futbola treniņa ne diez ko možs skatījos sporta studiju. dzirdēju šito jautājumu, bet tā arī muti ieplētis paliku- nesapratu ne jautajumu ne atbildi.

     [+] [-]

, 2007-11-07 11:57, pirms 17 gadiem
Godlike

atbildes nebija...vini vnk saka runat par citu tematu

     [+] [-]

, 2007-11-07 12:10, pirms 17 gadiem
vairāk uzjautrināja zvanītājs, kurš Vecvagaram(!! tas vien jau ir ko veerts) prasīja par Janičenoka spēlēšanu ASK rindās...nu pie reizes jau varēja arī par Štelmaheru, Blūmu, Kambalu un Biedriņu(pēc karjeras NBA) apjautaaties..

  -2 [+] [-]

, 2007-11-07 12:19, pirms 17 gadiem
man patiik, kaa sheit cilveeki censhas pie*isties visam, kas naak no Ventspils...
tagad Okorns (emocionaals cilveeks, kas miil paarspiileet, ar smaidu pateikt ko interesantu) savaa garajaa runaa vienaa briidii izmeta k-ko par Eiroliigas aizsardziibu. un viss.
dazjiem tagad ir kur ieskrieties vismaz...

cilveeki vaino Ventspili - ko tad vinji nepalielina savu budzjetu?... tieshaam - Ventspils vadiiba speciaali nemeklee nevienu jaunu naudas avotu, atsakaas no viesiem finansiaalaas paliidziibas piedaavaajumiem...

par Sporta Aviizi... ko tad visi tik ciitiigi lasaat sho atkariigo, nekvalitatiivo zjurnaalu?...

     [+] [-]

, 2007-11-07 12:42, pirms 17 gadiem
#21 tad kada jega bija brekt par to ka viniem jaspele ULEB ja atsakas no visiem?tad lai iet spele otra liga vai FIBA kausa pasi atsakas bet tad raud ka kkas nav labi un ka bus parmainas utt
par SA nu tur jau vini neietekme arzemju zinas tik par pasmaju LBL klubiem raksta divainas lietas vairak cies ASK

     [+] [-]

, 2007-11-07 12:49, pirms 17 gadiem
Atkaartojumu var paskatiities kautkur?

     [+] [-]

, 2007-11-07 12:50, pirms 17 gadiem
jauki, būs 6dien jāielūr atkārtojums! prieks par ASK!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-07 13:37, pirms 17 gadiem
TheView


piekritu uzbrukums ir briesmigs..ok vakar uzkrita bet ta bija avantura!metaja tik ja nekristu butu kadi -30
vakar pat uzbrukums bija labaks, aizsardziba bija ka skudru puznis..dafiga ieejas par kuram apspelet ventspili!

riga ir ambicioza komanda un iet uz max rezultatu!skaidrs ka ieguldis naudu pirmai spelei ULEB kas nelava ventspilij ieguldit audu ka nelielu svetku sezonai!ka ne kaa 5 gads ULEB!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-07 21:07, pirms 17 gadiem
Curtisam patīk dziedāt dušā. Curtis ir viens jautrs cilvēks.

     [+] [-]

, 2007-11-07 23:44, pirms 17 gadiem
a ko gan citu tu vecais vispār vari teikt,ja līgums tev ar viņiem ir par tādu ciparu....protams ka jābučo rociņas visiem pēc kārtas...