Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas klubi gatavojas

Intervijās "Radio SWH" par savu komandu gatavošanās posmiem iespaidos dalījās basketbola klubu "ASK Rīga", "Liepājas lauvu" un "Zemgales" treneri.

"ASK Rīga" galvenā trenera Ramūna Butauta asistents Raivo Otersons atzina, ka līdz ar visu trīs ASK Latvijas izlases pārstāvju ierašanos, komandas darbs noritēs ātrāk: "Esam sagaidījuši izlases spēlētājus - Sandi Valteru, Raiti Grafu un Gati Jahoviču. Tagad darbs būs par nedēļu ātrāks. Pirmās trīs dienas arī ir leģionāri. Viens no tiem, Dveins Broils, ir labs un domāju, ka būs palīgs. Pirmais iespaids ir labs. Plānojam pirmdien piesaistīt izlases spēlētājus."

Vēl Otersons atzina, ka no septembra vidus līdz pat oktobra sākumam komandai būs vairākas pārbaudes spēles. Galvenais treneris Ramūns Butauts pašreiz atrodas Spānijā, kur galvenā trenera statusā veiksmīgi vada Lietuvas valstsvienību. Otersons atklāja, ka abi treneri sazvanās katru otro dienu, un sarunas galvenokārt ir par klubu, nevis Eiropas čempionātu: "Informēju viņu, kas notiek ar klubu, arī par leģionāriem - kādā kondīcijā viņi ir." Vēl treneris arī atzina, ka līdz ar Latvijas izlases izstāšanos no čempionāta, tagad vairāk dominē interese par Lietuvas izlasi.

Viena no pagājušās sezonas LBL "pārsteiguma" komandām, "Liepājas lauvas" gatavojas jau labu laiciņu, komandas sastāvs ir nokomplektēts, taču, kā atklāja komandas galvenais treneris Armands Misus, tad līgumi ir ar saspēles vadītāju Renāru Zeltiņu, otro numuru Salvi Mētru, trešo numuru Edgaru Rēķi, kā arī ceturto numuru Jevgeņiju Kosuškinu un piekto numuru Stīvu Riču. Runājot par amerikāņu centru Riču, Misus norādīja, ka spēlētāja diskvalifikācija beigsies jau pēc sešām dienām: "Ričam diskvalifikācija beidzas 13. septembrī, viņš jau trīs nedēļas cītīgi trenējas kopā ar komandu." Misus arī atzīmēja pastiprinājumu nozīmi. Šo sezonu komanda savas mājas spēles vēl aizvadīs novecojušajā "Celtnieka" zālē, bet jaunajai hallei vajadzētu būt gatavai 2008. gada 31. jūlijā. Kā komandas mērķi Misus nosauca iekļūšanu BBL pirmajā divīzijā.

Bijušais SK "Valmiera" treneris Varis Krūmiņš šo sezonu pavadīs Jelgavā, kur trenēs vietējo "Zemgali". Krūmiņš komentēja komandas gatavošanās procesu: "Komanda ir veidošanas stadijā. Ir apzināti labākie vietējie spēlētāji, strādā tie, kas ir gatavi trenēties vienu reizi dienā, jo visi spēlētāji kaut kur strādā, atskaitot Jāni Bambi, kurš ir vienīgais profesionālais spēlētājs. Pašreiz ir 15 spēlētāji, gatavojamies!" Krūmiņš arī nosauc komandas mērķi: "Doma ir tāda, ka Jelgavā tuvāko divu gadu laikā vajadzētu spēlēt LBL augstākajā divīzijā un izveidot kaujas spējīgu komandu, kas var cīnīties katrā spēlē. Sākumā vajag apzināt savējos, jo pirmajā gadā ir grūti visiem kļūt par profesionāļiem. Jelgavai vajag vienu stipru komandu, kuru nāk skatīties cilvēki. Galvenais ir būt cīņai katrā spēlē, kā arī lai būtu interesanti."

Izmantotie resursi:
Radio SWH

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-09-07 21:28, pirms 17 gadiem
akuzativ, tur jābūt kaut kādai lielākai smadzenei, lai to saprastu.
es arī nesaprotu

     [+] [-]

, 2007-09-07 21:33, pirms 17 gadiem
Patiesībā to teikumu divas reizes lasīju...domu saprast var, bet nu ļoti neveikli uzrakstīts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-07 21:50, pirms 17 gadiem
Kreips rullee!!!!!

     [+] [-]

, 2007-09-07 21:52, pirms 17 gadiem
Valmiera – VEF Rīga 73:67 (23:22, 17:14, 17:14, 16:17)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-08 18:26, pirms 17 gadiem
rudzitits tad nespeelees lauvaas?