Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Trifunovičs neziņā par nākotni

Trifunovičs neziņā par nākotni
Aleksandrs Trifunovičs.
Foto: Scanpix

Pašreizējais Viļņas ''Lietuvos rytas'' galvenais treneris Aleksandrs Trifunovičs ir neziņā par savu nākotni. ''Lietuvos rytas'' fani vēlas, lai basketbola speciālists paliek savā amatā, taču izskatās, ka kluba vadība ir citās domās.

Aprīļa beigās Polijā parādījās informācija, ka ''Lietuvos rytas'' ģenerāldirektors Jons Vainausks bija ieradies Polijā, Vroclavā, kur veica pārrunas ar ''Slask'' kluba stratēģi Rimu Kurtinaiti, par iespējamo pievienošanos Viļņas klubam nākamajā sezonā. Neviena puse to nenoliedza, kas tikai aizdomas par to, ka nākamajā sezonā Lietuvas galvaspilsētas klubu varētu trenēt tieši Kurtinaitis tikai pastiprināja.

''Lietuvos rytas'' fani pirmajā Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijas spēlē Viļņā izkāra karogu, kurā prasīja, lai Trifunovičs paliek pie komandas stūres (''Aleksandr - ostani'', - red.). Pēc spēles stratēģis pateicās faniem par atbalstu, taču atzina, ka ir neziņā par savu nākotni.

''Man patīk šī pilsēta, šeit ir laimīga arī mana ģimene'' - par apstākļiem Viļņā runāja basketbola speciālists. Tomēr izskatās, ka Trifunoviča nākotne būs atkarīga no ''Lietuvos rytas'' vadības lēmumiem, kuri trenerus maina ļoti bieži. Lai gan Trifunoviča vadībā ''Lietuvos rytas'' demonstrē kvalitatīvu spēli, šī sezona viņiem nav tā veiksmīgākā, jo tika piedzīvoti zaudējumi gan SEB Baltijas basketbola līgas (SEB BBL) finālā, gan Lietuvas Basketbola Federācijas kausa izcīņas finālā, kur nācās piekāpties ''Žalgiris'' basketbolistiem. ULEB Eirolīgā ''rytas'' tika līdz ''Top16'' kārtai, bet pirmajā LKL finālsērijas cīņā izcīnīja dramatisku uzvaru un sērijā līdz četrām uzvarās atrodas vadībā ar 1:0.

Laika periodā no 2005. - 2007. gadam ''Lietuvos rytas'' nomainīja pat sešus trenerus, Atgādināsim, ka šajā klubā spēlē arī latvietis Roberts Štelmahers.

Izmantotie resursi:
infobasket.lt

     [+] [-]

, 2008-05-07 20:30, pirms 16 gadiem
Vainausks ir vājprātīgs, ja notiks tā, ka tik perspektīvu speciālistu kā Trifunoviču nomainīs Kurtinaitis, kurš kopš ''atgriezšanās'' no Azerbaidžānas neko sakarīgu ar savām komandām (Ural Great, Sakalai, Slask) nav spējis parādīt...